Apartamente XS din România într-un nou album igloo best!

Amenajarea unei locuințe de mici dimensiuni reprezintă o provocare pentru orice arhitect sau designer: grija față de detalii, identificarea unor soluții creative și capacitatea de a îmbina arhitectura și designul într-un mod armonios, optimizând în același timp spațiul sunt esențiale pentru a garanta calitatea unui proiect de design interior.

copertaFotografia de pe copertă vine dintr-un apartament bucureștean de 72 de metri pătrați, amenajat foarte scenografic de echipa Studio3plus.

În noul album al colecției igloo best, cel cu numărul 5 dedicat interioarelor private, sunt selectate proiecte exemplare de amenajări ale unor apartamente de mici dimensiuni. Cele 18 proiecte grupate în acest album reprezintă o colecție de modele și o sursă de inspirație, dar în același timp și “un manifest şi o dovadă a faptului că limitele nu acţionează neapărat castrator, iar cele asumate şi bine metabolizate pot genera miracole de creativitate”

“(…) spaţiile restrânse obligă la un plus de creativitate întru bună locuire. Acolo unde metrii pătraţi şi spaţiile prisosesc, totul pare mai simplu. Unde însă bătălia pentru metru pătrat se duce la baionetă, gustul cel bun trebuie însoţit de ingeniozitate spaţială, talent la combinaţii, apetit pentru multifuncţional. Fapt este că arhitecţii români par să se fi adaptat de minune la noile rigori ale pieţei, reuşind să amenajeze interioare spectaculoase în (foarte) puţini metri pătraţi. Astfel, a fost mai mult decât inevitabilă extinderea colecţiei noastre de best Interioare din România cu un nou membru, grupând 18 apartamente S/XS.(…)” Bruno Andreșoiu în prefața albumului.

Din sumar:

Apartament No. 3 I Bogdan Ciocodeică, Diana Roşu, Attila Kim, Alex Szuz

Când un aer de loft newyorkez bate până la Bucureşti, se poate contura un proiect de amenajare interioară în care confortul convieţuieşte perfect armonios cu senzaţia de „acasă”, într-un spaţiu de 50 de metri pătrați.

1. Ciocodeica nr3

Apartament C.L I CRAFTR

Echipa CRAFTR a mizat pe o serie de idei şi soluţii constructive pentru a reconfigura un apartament de 54 de metri pătrați, din zona Parcului Circului. Una dintre intervenţiile esenţiale asupra spaţiului a fost deschiderea acestuia, livingul delimitându-se de bucătarie printr-un element decorativ, o bibliotecă ce îmbină decorul cu funcţionalitatea.

Apartament C. I igloo architecture

Cum se poate transforma un apartament cu trei camere într-un adevărat „cuib” al locuirii contemporane ne-o dovedeşte amenajarea semnată igloo architecture. Şi asta pentru că un „copac” a pătruns în casă, ramificându-se în întreg spaţiul.

3. igloo

Apartament ML I Alexandra Barbu, Dana Kallo

O ipostază uzuală a locuirii bucureştene, un apartament cu două camere de 60 de metri pătrați a devenit, graţie recompartimentării, un spaţiu multifuncţional şi versatil. Provocarea echipei a constat în delimitarea în vechea structură a unor spaţii distincte pentru beneficiari şi copilul acestora.

4. ap ML

Garsoniera de 37 de metri pătrați, amenajată de colega noastră, Elis Popescu

Totul a pornit de la ideea de a contura un decor urban, cu accente ludice, presărat cu elemente mai puţin convenţionale: leagănul ce completează zona de conversaţie, etajere cu cărţi stivuite pe post de noptiere sau ilustraţii cu mesaje care te invită la interpretare şi îţi stârnesc un zâmbet în colţul buzelor. Astfel a conturat, în cei 37 de metri pătrați, 5 zone esenţiale pentru o locuire confortabilă: vestibul, bucătărie, living, dormitor cu dressing, loc de luat masa. Iar în decor sunt prezente obiecte de la mai bine de 20 de designeri români de produs.

Cat-te-costa-sa-amenajezi-un-apartamet-de-doua-camere-intr-o-garsoniera-de-37-mp_14

Noul album este disponibil în librăriile din țară și poate fi comandat online aici.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed