Acasă la Vlad Bălan – un duplex bucureștean în care tinerețea e cuvântul de ordine

Acum vreo două luni, am încheiat plimbarea noastră printr-o mansardă din zona nobilă a Bucureștiului. Îți spuneam atunci că abia așteptăm să descoperim următorul spațiu cu pereți înclinați. Nu ne place să pierdem timpul, așa că iată-ne ajunși deja într-o nouă mansardă bucureșteană, de data aceasta din zona Barbu Văcărescu.

duplex

Mansarda, fosta cameră de depozitare a blocului, a devenit zona de odihnă a acestui apartament de tip duplex, în care locuiește tânărul actor Vlad Bălan. Zona de zi a fost amenajată la primul nivel al duplexului, totul fiind conectat printr-o scară metalică. Responsabilă de întregul proiect este echipa Ideogram Studio, compusă din arh. Alexandru Păun, Iulia Curiman, Tudor Constantinescu și Ilinca Păun Constantinescu. Să începem turul!

Ți-am zis mai sus că proprietarul acestui duplex este un tânăr actor, iar asta se vede și din aerul amenajării spațiului de zi: relaxat, neaglomerat și foarte deschis. La propriu! Și asta pentru că zona este compusă din două încăperi – un living și un dining – între care separările sunt doar aproximative.

“Camerele de zi sunt separate fizic printr-un perete structural acoperit cu plută și, în același timp, cele două camere sunt conectate vizual printr-un perete lung tapetat. Astfel, zona de zi este percepută ca două camere mici care se află într-o singură cameră mare”, ne-au explicat arhitecții Ideogram Studio.

IdeogramAmenajarea are o doză mare de sinceritate: aproape totul este la vedere. Așa că spațiile de depozitare care îmbracă unul dintre pereți sunt și ele deschise și fructifică suprafața la maximum.

IdeogramParchetul din lemn de bambus, care a fost recondiționat de designeri, asigură continuitatea spațiilor “împrumutând” din nuanța peretelui de plută. Apropo, pluta a fost achiziționată de la Corkline.

Ideogram IdeogramLa polul opus față de deschiderea zonei de zi, zona de noapte din mansardă este un cocon de intimitate. Scara metalică spiralată, care se furișează într-acolo, ne sugerează un spațiu destinat inițiaților 🙂 .

IdeogramÎn mansardă, zona de relaxare și lectură este și spațiul cu cea mai multă lumină naturală, datorită ferestrelor decupate în acoperiș. După termoizolarea spațiului, echipa Ideogram Studio a păstrat câteva dintre elementele din lemn ale structurii inițiale și o parte dintre fâșiile de cărămidă care îmbrăcau pereții. Nouă nu ne-ar fi deloc greu să lenevim în leagănul-hamac și să privim soarele coborând, asta e clar.

IdeogramIdeogramLeagănul-hamac vine de la Nobilis.

IdeogramNișa în care a fost “strecurat” patul poate fi separată de zona de relaxare prin panouri glisante. Pe noi ne-a făcut să ne simțim ca într-o excursie la munte cu prietenii din liceu, deci senzația de relaxare tinerească pe care și-a propus-o designul a fost bifată și aici! 🙂 IdeogramSpațiile de depozitare de lângă pat împrumută din dorința de intimitate a încăperii și sunt mascate de uși care se deschid pe înălțime. 

N-am apucat să prindem apusul prin acoperișul vitrat, dar turul nostru s-a terminat. Așteptăm următoarea mansardă pe care să ți-o… povestim 🙂 .

Fotografii: prin Ideogram Studio

5 Comments

  1. Oana

    Buna ziua. Imi puteti spune de unde au fost achizitionate panourile glisante. Vreau sa separ 2 camere si cred ca este o solutie potrivita si pentru mine. Multumesc

    • Designist

      Bună! Vă rugăm să luați legătura cu arhitecții.

  2. Ilinca Păun Constantinescu

    Bună ziua, Oana! Panourile glisante au fost proiectate de noi și executate de firma de mobilier. Sunt niste panouri simple de lemn, montate pe șine de culisare.

  3. Ana Maria

    unde poate fi gasit fotoliul colorat de langa scara?

    • Designist

      Bună, Ana Maria! Te rugăm să iei legătura cu echipa Ideogram Studio, autorii amenajării.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our BlogVisit Our BlogVisit Our Blog