Contrastele grafice dau personalitate unui apartament în stil minimalist, din București

Cu fiecare nou proiect Studio 1408 ne dăm seama că ne place din ce în ce mai mult stilul minimalist atâta vreme cât e animat de accente calde de culoare și piese cu linii nordice. Unul dintre proiectele lor recente a constat în amenajarea unui apartament în zona Kiseleff, din București. Pe fundalul neutru, iluminat din belșug al apartamentului, au conturat o scenografie ce mizează pe contraste grafice, liniile pe care le desenează în spațiu piesele de mobilier și corpurile de iluminat, și expresivitatea texturilor.

cosmindragomir.info

Echipa, formată din arhitect Lucian Bugnariu, arhitect Diana Bugnariu și inginer Vlad Hurhui, a preluat apartamentul de 180 de metri pătrați după ce acesta fusese deja finisat și amenajat de un alt proprietar. Au păstrat doar parchetul din teac african, fiind convinși și în același timp surprinși de cât de bine a rezistat și în băi.

Modificările au fost consistente în zona bucătăriei:

“Am modificat integral formatul bucătăriei şi camerei de depozitare pentru că planimetria iniţială nu putea oferi confortul necesar unui astfel de apartament. Bucătăria era foarte prost gândită şi nu putea fi folosită eficient. Am dărâmat peretele despărţitor al camerei de depozitare şi am introdus ca elemente de demarcare frigiderul şi dulapurile de depozitare. Ele au dublă funcţiune: depozitare şi separare între cele două spații – bucătărie și cămară.”, ne-a povestit arh. Lucian Bugnariu.

cosmindragomir.infoPiesele de mobilier din living vin, aproape integral, de la Calligaris, iar lămpile de la Luminna. Tablourile au fost create tot de echipa de arhitecți.

cosmindragomir.info

Care a fost brief-ul proprietarilor? Își doreau un cămin contemporan, nu chiar minimalist, în care culoarea să fie prezentă, însă în același timphg spațiul să rămână foarte luminos spre radiant, punctat de diferite scenarii de iluminat. Arhitecții au propus acest concept, în care toate piesele colorate (de la scaune, la draperii, covor și tablouri) sunt proiectate pe fundaluri albe sau gri, iar zonele create marcate prin prezența unor corpuri de iluminat scenografice.

Un atu al apartamentului foarte fin speculat de arhitecți e lumina naturală pe care o primește din belșug și vecinătățile verzi care se profilează pe ferestre. Simplitatea riguroasă a decorului lasă loc luminii să-și continue spectacolul la interior. Mai mult, atât din dining, cât și din bucătărie ieși pe o terasă generoasă, acoperită, cu vedere spre coroanele copacilor din jur.

cosmindragomir.info Ne place podeaua bucătăriei – șapa epoxidică care imită betonul aparent, și contrastul cu pereții placați cu MDF furniruit. Cât despre mobilierul realizat la comandă (echipa Studio 1408 a colaborat cu Idezio) este impecabil, iar jocul de gri cu galben al scaunelor ne amintește de bucătăria primului apartament amenajat de ei pe care l-am prezentat pe Designist.

cosmindragomir.info cosmindragomir.info cosmindragomir.info cosmindragomir.info

 Frigiderul și corpurile de depozitare separă bucătăria de camera de depozitare, al cărei perete a fost înlăturat.

Dormitorul este, pentru noi, o demonstrație despre cât de liniștitor și calm poate fi un spațiu auster. Rigoarea, simetria, tonurile perfect balansate relaxează mintea. 🙂

cosmindragomir.info cosmindragomir.infoSubtilitățile minimalismului: frumusețea texturilor în armonie

Băile, ne-a povestit Lucian, au fost refăcute integral, iar obiectele sanitare repoziționate.

cosmindragomir.info cosmindragomir.info

Lavoarele sunt de la Marmorin, iar bateriile de la Tremme. Ceramica Marazzi Marble vine prin Pazo.

cosmindragomir.info cosmindragomir.info

Planul apartamentului:

15Apartament Studio 1408 - DesignistFotografii: Cosmin Dragomir

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our BlogVisit Our BlogVisit Our Blog