Contrastul nostru preferat: galben și gri, într-un apartament nou din București

Apartament Studio 1408 - Designist (6)

“Dacă mi-aș amenaja acum apartamentul…” este de-acum o frază cu o completare concretă: “ar arăta ca acesta”. Și o spunem sincer și firesc: ne place foarte mult contrastul de galben și gri și ne mai plac soluțiile pe care arhitecții Lucian și Diana Bugnariu (Studio 1408) le-au integrat în apartamentul de 90 mp, dintr-un ansamblu rezidențial nou construit în București.

Apartament Studio 1408 - Designist (2) Scaunele de bar sunt de la Calligaris și tot de aici vin și pernuțele galbene din living – atenția la detalii și nuanțe este ceea ce face atât de unitar și armonios decorul apartamentului.

Apartament Studio 1408 - Designist (3)

Lămpile ne-au cucerit: vin de la Luminna, fondator Alex Bucur, cu care arhitecții colaborează pe mai toate proiectele lor: nu numai că le livrează exact modelul ce se integrează unui stil anume, dar îl poate și personaliza (vopsi etc.) în culoarea de care e nevoie în scenariul amenajării.

Apartament Studio 1408 - Designist (5)Și o pisică gri, cum altfel, în perfectă armonie cu casa. 🙂

În vară, am mai prezentat pe DESIGNIST un proiect Studio 1408: e vorba despre reconversia spectaculoasă a unei case din București, selectată în expozițiile de arhitectură de la noi și preluată și de publicații internaționale. Spuneam atunci, și o spunem și acum, că ne bucurăm de deschiderea clienților cu care lucrează arhitecții Lucian și Diana Bugnariu. Apartamentul galben și gri, cum îi spunem noi, a fost amenajat pentru un cuplu de tineri, care le-au devenit și prieteni,  și care au știut să-și exprime clar și coerent dorințele, având însă încredere în alegerile arhitecților.

Apartament Studio 1408 - Designist (4)Corpurile de mobilier sunt lucrate la comandă de colaboratorii Idezio si Lapsiprod (pentru metal). Fotoliul galben și ceasul de perete sunt de la Kare.

Apartament Studio 1408 - Designist (8) Apartament Studio 1408 - Designist (9)

Ne place pentru că este aerisit, cald, și atinge acel punct al armoniei între stilul industrial și atmosfera cosy, intimă, de acasă. Iar jocul de gri și galben e foarte fin dublat de un contrast fain al texturilor: plafonul de beton în dialog cu pardoseala din lemn masiv, mixul de lemn și metal al corpurilor de mobilier create la comandă.

Preferatele noastre sunt lămpile, asortate țevilor aparente, ce ne duc cu gândul pe de o parte la un studio newyorghez, pe de altă parte la un apartament epurat, nordic. Dar și petele de galben, ce încălzesc suav decorul și însuflețesc prin accente perfect calculate pereții și texturile gri.

Apartament Studio 1408 - Designist (10)Casa este iluminată cu LED, cu excepția becurilor Edison ce dau o notă romantică holului.

Dormitorul este atât de simplu, dar de impact amenajat, cu lămpile atârnate scenografic de-o parte și de alta a patului, încât ne-a convins că, da, așa vedem și noi decorul casei la care visăm. Într-un melanj urban de industrial și această lumină și ordine scandinave.

Apartament Studio 1408 - Designist (14) Apartament Studio 1408 - Designist (15)

Și baia:

Apartament Studio 1408 - Designist (11)Cu siguranță v-am încălzit ziua și aproape am paria că sunt câteva imagini care vă vor da de gândit seara asta. Topul nostru este următorul: imaginea scaunelor de bar aliniate, trei gri și unul galben; holul cu becurile Edison atârnate scenografic de țeava vopsită negru; dormitorul cu felinarele suspendate, ce coboară din tavan.

Fotografii: Cosmin Dragomir

35 Comments

 1. irina

  si covorul de unde ?

 2. studio 1408

  din colectia calligaris

 3. Iulia Boangher

  De unde este canapeaua?
  Puteti sa imi recomandati vreo firma pentru canapele?

  • carouli

   Am o banuiala ca este divanissimi, modelul ground. Am sapat prin alte articole dupa modele similare unde era referentiat producatorul.

 4. Alexandra

  Foarte frumos! Felicitari echipei si beneficiarilor care i-au lasat sa se exprime…ma bucur sa vad ca am vecini in complex cu mult bun gust 😀 (am recunoscut locatia dupa balcon)

  • studio 1408

   Multumim!

 5. Andrei

  “creat pe comanda” ?
  Vreti sa spuneti “la comanda”.

  • studio 1408

   la comanda DREPTI!

 6. bia

  nice, dar nu si baia- mult prea rece, impersonala si lipsita de amprenta. anosta de-a dreptul- si hei, chiar apreciez stilul scandinav si imi place minimalismul! – dar in cazul asta, saracie si de culori, si de forme, si de detalii- NU.

  • studio 1408

   LOL…te contrazici in aceeasi fraza de trei ori, dar apreciez , inseamna ca ne-am atins targetul

 7. Simona

  Calligaris face covoare? Eu am masa si scaune de la ei din Italia, foarte trainice 🙂

  • studio 1408

   Fac covoare decoratiuni interioare lampi, scaune , mese, canapele, comode, paturi…de toate pentru toti. Sunt trainice intr-adevar.

 8. Alexandra

  Vegetatia artificiala din zona barului de unde poate fi procurata ?
  Multumesc !

 9. studio1408

  Ikeea

 10. Popescu Mihai

  Cati metri patrati, aproximativ, masoara bucatarie+livingul?

 11. catalin

  mi-au placut lampile din bucatarie de la Luminna, dar nu am gasit pe internet o pagina a acestora ca sa vad ce mai au in portofoliu si preturi

 12. Ioana

  De unde pot fi procurate lampile?

 13. Adelina

  Va multumim tuturor pentru aprecieri. Ne bucuram sa vedem ca ceea ce am construit impreuna cu talentatii arhitecti este inspirational pentru mai multa lume.

  Lampile din bucatarie si camera sunt de la Luminna. Puteti lua legatura cu Alexandru Bucur – o sa va super ajute si serviciile lor sunt exceptionale.

  Bucataria si livingul au 37 mp.

  Sarbatori fericite tuturor.

 14. studio 1408

  1.Este imposibil sa nu i fi gasit…google luminna…
  persoana de contact Alexandru Bucur
  2.lampile din dormitor sunt create de noi si de cei de la luminna – calbu material textil, bec vintage suflat cu filament , abajur sarma metalica, scripeti metalici – toate prin Luminna

 15. Raluk

  F frumos! Felicitari! Unde este blocul?

  • Adelina Oane

   Vivenda Residence

 16. Raluk

  Si dormitorul de unde este? 🙂 multumesc

  • Adelina Oane

   Este facut la comanda dupa placul nostru si bineinteles cu ajutorul Studio1408.

 17. Madalina

  este un apartament absolut superb! am o intrebare: in baie ati pus faianta alba sau nu e deloc faianta? ma tot gandesc daca sa mai pun faianta in baia mea. multumesc!

  • Adelina Oane

   Sunt placi enorme de faianta ca sa ii zic asa (nu stiu denumirea corecta) – luate de la un outlet de pe strada Precizie din Militari.

 18. Stefan

  Unde este complexul rezidential, sau cum se numeste?

  • Catalin

   Complexul cred ca este Vivenda in zona bd. Basarabia.
   Felicitari arhitectilor pentru ideile avute si atentia la detalii!!

 19. Roxana

  Eu sunt curioasa ce e pe podea in hol. Vopsea epoxy?

  • Adelina Oane

   Placi enorme luate de la un outlet din Militari de pe strada Preciziei. Tot la recomandarea Studio 1408.

 20. Alexandra

  Felicitari echipei si proprietarilor! Apartamentul arata senzational! Ma bucur sa vad ca apartamentele din Vivenda arata asa!

 21. Tania

  placajul de caramida de la bucatarie si parchetul ce firma sunt si unde le putem gasi? Multumesc! 🙂

  • Adelina Oane

   Placajul de caramida de la bucatarie este luat din bucatele de caramida care se gasesc la Bricostore – le recomandam cu drag pentru ca noi gatim foarte mult si chiar si dupa un an au aceeasi culoare si s-au pastrat foarte bine desi le stergem de grasime.

   Parchetul este luat la recomandarea celor de la Studio 1408 din Militari – este un fel de “mall” vizavi de Dedeman – cu diferite materiale de constructii printre care si un furnizor de parchet. Parchetul este stejar triplustratificat pentru ca avem incalzire prin pardoseala.

 22. Codruta

  Arata foarte frumos, insa bucataria nu pare prea practica, spatiile din jurul plitei si a chiuvetei sint mult prea mici. Daca trebuie folosita insula pentru gatit e cam aiurea sa tot pivotezi intre cele trei zone.

 23. Simona

  Bine, stim de unde este covorul si scaunele de bar(Calligaris este una din cele mai bune firme italiene de mobila, am mobila de la ei din 2003…), stim de unde sunt lampile, de unde este iarba, etc., dar pisica gri de pe unul din scaunele de bar de unde este? 😀
  Imi place mult apartamentul dar baia este cam impersonala, de hotel.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our BlogVisit Our BlogVisit Our Blog