Fondator Bionic City: „În timp ce omenirea construiește să dureze, natura construiește să evolueze”

Arhitectura este unul dintre factorii cheie în evoluția marilor orașe ale lumii, iar dezvoltarea și schimbările constante ale cerințelor locuitorilor sunt unele dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă arhitecții pentru realizarea noilor clădiri.

Astăzi avem nevoie ca toți arhitecții să țină pasul cu evoluțiile și evenimentele la nivel mondial și să lucreze alături de cercetători și practicieni dintr-o gamă largă de discipline, incluzând, dar fără a se limita la, științele vieții, prin mijloace care să asigure faptul că proiectele lor pot ajuta, nu împiedica oamenii și planeta.”, consideră Melissa Sterry, fondatorul Bionic City din Marea Britanie, una dintre companiile lider la nivel mondial în explorarea potențialului biometriei, biotehnologiei și al biologiei în construirea noilor orașe.

Cunoscută drept o autoritate mondială de conducere în domeniul științei și tehnologiei, Melissa Sterry este speaker în cadrul celei de-a IV-a ediții a evenimentului Architecture Conference&Expo ce are loc în 6 octombrie, la Cinema Florin Piersic din Cluj-Napoca, unde va vorbi despre viitorul orașelor și modul în care natura poate influența dezvoltarea și proiectarea acestora.

Melissa Sterry Speaker Architecture 2016Melissa Sterry, fondator Bionic City

Viitorul în arhitectură: capacitatea clădirilor și a infrastructurii de a sesiza schimbările de mediu

Una dintre calitățile companiei pe care o conduce, Bionic City, este dată de capacitatea clădirilor și a infrastructurii de a sesiza schimbările de mediu precum incendiile, erupțiile vulcanice, inundațiile și sistemele de furtună. „O calitate primordială a Bionic City ar fi capacitatea clădirilor și a infrastructurii de a sesiza schimbările de mediu. La sesizarea acestor schimbări de mediu și a celor sociale, clădirile ar răspunde în mod corespunzător. În acest sens, orașul ar cuprinde arhitectura în simbioză cu cetățenii, infrastructura, biota și abiota.”, declară Melissa.

Pentru o înțelegere cât mai clară a cerințelor pe care generațiile actuale le au și, ulterior, pentru îndeplinirea acestora, arhitecții și birourile de arhitectură sunt nevoite să-și îndrepte atenția înspre toți posibilii factori ce pot influența dezvoltarea orașelor.

Proiectele arhitecților, premiate la Gala Premiilor în 6 octombrie

Arhitecții români își pot înscrie proiectele până în data de 10 septembrie la Competiția de proiecte Architecture Conference&Expo la cele 7 categorii premiate precum Proiecte pentru comunitate, Proiecte de restaurare, conversie, regenerare urbană și patrimoniu cultural, Cel mai îndepărtat proiect de casă realizat de către un arhitect român, Casa inteligentă, Proiectul de debut, Clădirile anilor 1990 – 2010, Proiecte realizate de studenți-arhitecți-sponsored by Alukoenigstahl.

Juriul format din arhitecții Charles Phu (Fondator Office for Architectural Culture), David Cash (Director BDP), Melissa Sterry (Fondator Bionic City), Șerban Sturdza (Director Prodid) și Adrian Cancer-Zeana (Fondator Square One Studio) vor analiza proiectele înscrise în cadrul Compeției de proiecte.

Afis-Architecture-2016

Climatul urban pentru noile generații

Impactul tehnologiei în arhitectură, transportul public urban, clădirile verzi, siguranța în arhitectură sau spațiile publice și rezidențiale sunt doar câteva dintre temele de discuție abordate în cadrul Architecture Conference&Expo, din 6 octombrie.

Peste 15 speakeri din țară și din străinătate precum: Jan Kattein (Director Jan Kattein Architects), Irena Bauman (Director Fondator Bauman Lyons Architects), David Cash (Preşedinte la Building Design Partnership), Eveline Petcu (Project Manager Gehl Architects), Attila Beer (Administrator Alukönigstahl), Benedek Jozsef (Profesor Babeș-Bolyai University), Daniel Popa (Country Manager Reynaers), Iulian Pădurariu (CEO Pony Car Sharing), Emilian Grigore (Technical Support Manager Rockwool), Adina Moldan (Independent Researcher Atelier Moldan) vor susține prezentări și dezbateri. Evenimentul fiind moderat de Șerban Țigănaș (Președinte Dico și Țigănaș), iar înscrierile în cadrul Competiției de proiecte, dar și a evenimentului, se realizează pe site-ul oficial www.architectureconf.ro.

Companiile care au înțeles importanța arhitecturii pentru comunitate și care susțin acest eveniment sunt:
Partener Principal: Alukonigstahl
Parteneri: Rockwool, Fakro, Reynaers, Rigips Saint Gobain, Record, Knauf Insulation, Brikston, Symmetrica, Evo Computers.
Supported by: Ordinul Arhitecților din România, OAR Transilvania, OAR Timiș, Chic Ville, EuroGSM, Impress.
Official Car: Pony Car Sharing.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed