Minimalist, grafic, cu pereți de beton și accente de culoare ce încălzesc spațiul. Un apartament nou din București.

Înainte de a publica acest apartament ne gândeam la posibilele voastre reacții: poate unii dintre voi veți spune că e “rece”, în timp ce altora vă va plăcea stilul foarte curat, minimalist, “încălzit” de mixul de textui (lemn masiv și beton, finisaje ceramice inedite) și accentele dinamice de culoare.

2Apartament nou din Bucuresti - Designist

Nu credem că întrebarea pe care trebuie să ne-o punem este “Oare eu aș locui aici?”. Până la urmă apartamentul are deja proprietari fericiți, care și-au dorit acest stil ce a fost materializat în căminul lor. Ci, mai degrabă, ar trebui să fim atenți la detaliile care ne plac, alăturările de finisaje și materiale ce ne dau idei. Și, spunem noi, chiar dacă ești adeptul acestui stil sau nu, e imposibil să nu remarci calitățile clare ale acestei amenajări.

3Apartament nou din Bucuresti - Designist

Decor grafic, trasat la linie

Dacă nu ați recunoscut deja stilul și contrastul pe care deja l-am declarat preferat: galben și gri (acum reprezentat de pereții din beton), vă spunem că amenajarea e semnată de Studio 1408 – pe Designist v-am povestit deja și de alte proiecte ale lor (vezi aici și aici).

1Apartament nou din Bucuresti - Designist

Finisaje inedite

Amenajarea simplă, clară e “îmbogățită” de finisaje inedite, unele dintre ele reprezentând o premieră atât pentru echipa de arhitecți, cât și pentru colaboratori. De exemplu, și în living și, în dormitor, betonul aparent al pereților este armat cu fibră și a fost turnat într-un strat cu o grosime de doar 1 centimetru! În dormitor au folosit chiar matrițe din lemn pentru a-i imprima pattern-ul, o premieră pentru echipa Betonia.

7Apartament nou din Bucuresti - Designist

8Apartament nou din Bucuresti - Designist

În baie, ne-a plăcut extrem de mult faianța neagră 3D (de la Marazzi, care acum nu se mai fabrică), dar și cea care imită cortenul, cu aspect de metal ruginit.

10Apartament nou din Bucuresti - Designist

9Apartament nou din Bucuresti - Designist

11Apartament nou din Bucuresti - Designist

Accente dinamice de culoare

Finisajele neutre, dar interesante ca textură și alăturare sunt încălzite de accente de galben curry (canapeaua și fotoliile de la Ligne Roset) și mov.

5Apartament nou din Bucuresti - Designist

6Apartament nou din Bucuresti - Designist

13Apartament nou din Bucuresti - DesignistZona de intrare și demarcarea față de living

Întregul plan al spațiului a fost modificat de echipa de arhitecți:

“Configuraţia iniţială a apartamentului (camera de zi cu bucătărie deschisă, două dormitoare, două băi şi un birou) a fost complet transformată pentru a respecta exigenţe specifice de spaţiu, stil şi funcţionalitate. Astfel, în urma unui proces de modificare ce s-a desfăşurat pe parcursul unui an, layout-ul actual cuprinde următoarele spaţii: camera de zi şi bucătărie deschisă cu acces către o terasă acoperită, zona de intrare cu spaţii de depozitare ce creează o delimitare între living şi coridor, un dormitor cu acces către o logie intimă şi o zonă de dressing cu dimensiuni considerabile, baie”, spune echipa Studio 1408.

12Apartament nou din Bucuresti - Designist

17Apartament nou din Bucuresti - Designist 18Apartament nou din Bucuresti - DesignistFotografii: Cosmin Dragomir

5 Comments

 1. Nu prea incalzeste galbenul, incercati cu un covor…

 2. Este intr-adevar curat, este intr-adevar minimalist dar in acelasi timp este si rece. Cred ca se preteaza mai mult unui proprietar singur, barbat intre 29 si 40 de ani caruia ii place burlacia, in acelasi timp petrecerile la el acasa ca sa poata pune in valoare imaginea apartamentului.

 3. Ioana

  Foarte frumos! Nu are nici un rost sa discutam de rece sau cald, iti place doar daca intelegi si apreciezi acest stil… Daca nu ok, dar orice comentariu atunci nu are sens. Please nu puneti covor:).

 4. Isopescu Laurentiu

  Pentru acesta nuanta a parchetului, simt nevoia unui spatiu mult mai inalt.

 5. Anita

  Sunt de acord cu Ioana!

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our BlogVisit Our BlogVisit Our Blog