Când Big Bang-ul înseamnă 188 obiecte de sticlă sparte în mii de cioburi – vernisajul instalației “The End” by Hamid Nicola Katrib

Săptămâna trecută, Big Bang-ul a căpătat valențe de artă contemporană la București, odată cu vernisajul instalației “The End”, compusă de artistul, arhitectul și designerul Hamid Nicola Katrib din 188 de obiecte de sticlă – pahare, platouri și vase de ceramică montate într-un echilibru fragil, dar spectaculos. Punctul culminant al serii a constat în spargerea în mii de cioburi a instalației, cu o înălțime de 3,5 metri.

Big Bang Big Bang

Evenimentul a fost completat cu jocuri de lumini, statui vivante, muzica trupei Amadeus și elemente de dans contemporan și acrobație în coregrafia lui Daniel Dobre.

Big Bang

“Am ales să îmi distrug opera pentru că am vrut să fiu cel care decide când e momentul sfârșitului, să pot prezenta povestea de la început până la capăt. Deasupra instalației a culminat acel ceas metalic, auriu, în stil baroc, pentru a sublinia faptul că noi nu știm niciodată când ne va „suna ceasul”, care va fi acel moment al Big Bang-ului. Iar la eveniment am fost martorii sfârșitului, fără ca acest fapt să fie o experiență tragică, ci din contră, o chestiune interesant de urmărit”, explică artistul Hamid Nicola Katrib.

Big Bang

Hamid Nicola Katrib si curatorul Adrian Buga

Big Bang Big Bang

Găzduit într-un cadru urban, părăsit și uitat de timp, vernisajul Big Bang a împărtășit publicului una dintre viziunile artistului Hamid Nicola Katrib  asupra artei moderne, care a animat locația într-o viziune plină de emoții. Amprenta artistului s-a reflectat și în 11 tablouri suprarealiste pictate de acesta în ulei.

Fotografii: Cosmin Stanciu

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed