Care e diferența dintre atmosfera de la birou și cea de acasă? În Israel, s-ar putea să le confunzi.

Câte lucruri personale ai pe birou? Câte ore petreci la birou și cât de confortabil te simți acolo? Cât de des ți se întâmplă să te și distrezi când lucrezi? Ne-am gîndit la toate aceste întrebări când am văzut imaginile cu birourile companiei Round Robin din Ramat Gan, lângă Tel Aviv. Un proiect al Roy David Architecture, care și-a propus să creeze nu doar un spațiu de lucru simpatic, dar și să dea open space-ului și sălilor de conferință un aer cât mai home like pentru angajați.

Așa că arhitecții și designerii au pornit de la un stil simplu, scandinav, cu forme geometrice, trei culori distincte, specifice fiecăreia dintre ramurile companiei, și spații de relaxare numeroase și variate, și au obținut un birou în care nu ne-ar deranja să facem overtime :).

Compania Round Cube, un hub specializat în proiecte de software, este compusă din trei departamente diferite: Round Robin, Eventer și Spartonix. Prin urmare, e de înțeles de ce, pe măsură ce echipele se măreau, a apărut nevoia de o suprafață extinsă, care să ofere și loc pentru discuții private one to one, și săli pentru brainstorming-uri, și zone pentru teambuilding. Au ales un spațiu de 1.200 mp din Districtul Bursei de Valori din Ramat Gan, pe care Roy David Architecture l-a transformat în șase module diferite despărțite prin pereți mobili care, la nevoie, se strâng și creează o sală deschisă pentru cele trei echipe.

Materialele folosite sunt și ele simple – lemn natur și pereți despărțitori subțiri din metal -, ferestrele sunt mari, așa încât să asigure lumină și prospețime și să accentueze atmosfera easy-going. Consistența designului este dată și de cele trei culori despre care îți spuneam mai devreme și care se repetă în toate spațiile biroului: violet pentru Round Cube, turcoaz pentru Eventer și roșu-portocaliu pentru Spartonix.

 Lămpile din metal, și ele parte din designul cu iz scandinav-industrial, proaspăt și simplu, par reflectoare care scot în evidență accentele de culoare de pe pereți.

Ne-au plăcut mult lămpile formate din becuri suspendate. Stai cu ochii pe Designist.ro,
s-ar putea să mai vezi în curând ceva asemănător :).

Sălile de conferință, mici și mari, destinate fie întâlnirilor ceva mai oficiale, fie brainstorming-urilor nonformale – așa cum sugerează și formele și dimensiunile mobilierului – susțin ideea de transparență și familiaritate prin zonele vitrate largi.
Cum v-am spus, culorile vedetă se repetă și aici.

În bucătărie, atmosfera office se sparge cu totul și luăm o gură de aer și mai proaspăt: doar strictul necesar în materie de mobilier, piese simple, un bar încadrat de rame de metal minimale și multă-multă lumină – cum altfel când ai parte de o asemenea panoramă? Singurele care punctează transparența asta sunt scaunele și dulăpioarele în culorile deja știute și plantele naturale, care oferă un plus de “acasă”.

Zona de relaxare include… bam-bam-baaaam…chiar și o jam room, o sală pentru cei mai muzicali dintre angajați. Nu știm dacă este izolată fonic sau e menită să asigure coloana sonoră a zilei. 🙂

Și ajungem și la zona noastră preferată: cea dedicată relaxarii, cu perne pufoase și canapele confortabile pentru cei care vor niște momente liniștite. Mai există și un loc de VR gaming, pentru cei care simt nevoia să evadeze un pic prin alte lumi. Suntem siguri că pauzele de lucru trec fără să le simți aici.

Stropul tech-artistic al birourilor Round Robin: în colaborare cu artistul Ohad Benit, arhitecții au creat o serie de instalații inspirate de forma unui pixel, care aruncă nuanțe jucăușe pe pereții finisați astfel încât să capete un look industrial.

După atâta lumină și relaxare, ni se pare că nimic nu se potrivește mai bine decât un soare zâmbitor. Chiar dacă azi  are o zi de concediu, ne bucurăm de acest interior inspirațional. 🙂

Fotografii: prin Roy David Architecture 

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed