Burger din quinoa pentru dimineţi înfrigurate

Afară ninge viscolit, în casă aprindem cuptorul. Pentru că vrem să ne încălzim cu un burger delicios – pe vremea asta totul trebuie să fie cald :). Iar dacă săptămâna trecută anunţam deschisă rubrica de food design, oferim deja prima degustare semnată de Gabriela Iancu, iniţiatoarea revistei de fotografie culinară What Liberty Ate: un burger din quinoa.

V-am făcut deja poftă? Nu e greu de pregătit şi pare burgerul perfect de iarnă, consistent, cu ceva cârnăciori şi castraveciori muraţi asortaţi, fin.

Ingrediente (pentru 2 porții)

50g quinoa
2 linguri brânză cottage
câteva frunze de spanac
1 linguriță muștar de Dijon
1 linguriță ulei de măsline
arpagic proaspăt, tocat mărunt
mărar proaspăt, tocat mărunt
1 cățel usturoi, tocat mărunt
castraveți murați, pentru a servi
orice fel de cârnăciori (preferați)
sare și piper

Mod de preparare

1. Lăsați la înmuiat peste noapte quinoa în 1-2 căni de apă, într-un bol mare. A doua zi, spălați quinoa în 2 ape. Folosind un blender mixați quinoa până devine piure. Adăugați mărarul, usturoiul și arpagicul. Amestecați bine. Adăugați și ulei și condimentați. Amestecați din nou bine.

2. Preîncălziți cuptorul la 200º C. Puneți hârtie de copt într-o tavă. Întindeți mixul de quinoa în tavă, în formă rotundă sau orice formă doriți. Coaceți-le pentru 5 – 10 minute. Scoateți-le din cuptor și lăsați-le să se răcească. Din acest amestec veți obține 4 felii de quinoa (2 chifle). Asamblați burgerul : întindeți un strat de muștar pe prima felie de quinoa, apoi brânza, puneți o foaie de spanac, cârnăciorii tăiați în felii subțiri, și terminați burgerul cu cealaltă felie de quinoa.

Poftă bună şi zi gustoasă!

2 Comments

  1. anne

    Arata foarte bine, dar pare cam greu de facut… arpagic si quinoa mai greu de gasit

    • Anne, quinoa gasesti cu siguranta in supermarcheturi, la raionul de produse bio (incearca la Billa) sau in orice magazin de produse bio. Arpagicul verde se gaseste mai mult in supermarcheturi iarna, dar poti sa il inlocuiesti foarte usor cu ceapa verde tocata marunt. Bafta!

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our BlogVisit Our BlogVisit Our Blog