Tarta Geronimo, ideală pentru un brunch de duminică

Duminica trecută aveam poftă de o gustare. Și pentru că aveam dovlecei în frigider, i-am așternut lui Geronimo un pat confortabil și bogat în vitamine, sub formă de tartă. Figura șugubeață, care parcă ne spune “Să vedeți voi ce-o să zămislesc eu!”, am creat-o cu imaginație, răbdare și multe râsete. Pare o rețetă complicată, dar nu e. Doar formă de tartă și făcăleț să ai în casă, că ideile fine le găsești la noi. Wow, suntem practic bunicii lui Pinocchio. 🙂

Ingrediente (pentru o tartă cu diametrul de 26 cm)

Pentru blat
250 g făină
2 ouă
60 g unt cu 80% grăsime
1 praf de copt
o linguriță de zeamă de lămâie
sare

Pentru umplutură și decor
300 g brânză de capră destul de sărată
un dovlecel mare
o jumătate de cană de sos de roșii
o linguriță de praf de chilli
o linguriță de cimbru
2-3 linguri de nucă pisată mărunt
2 fire de ceapă verde
4-5 ciuperci champinion
o roșie
puțin miez de nucă
pătrunjel proaspăt
câțiva chilli uscați
două alune de pădure
sare și piper

Mod de preparare

1. Amesteci făina cu ouăle bătute, untul, praful de copt stins cu zeamă de lămâie, adaugi puțină sare și frămânți un aluat elastic. Oprești o treime din aluat, iar pe cel rămas îl întinzi cu făcălețul, apoi tapetezi cu el forma de tartă.
2. Într-un castron amesteci sosul de roșii cu praful de chilli și cimbrul, apoi îl întinzi peste aluat. Adaugi branza dată pe răzătoarea mare, amestecată în prealabil cu ceapa verde, și presari miezul de nucă pisat. Tai dovlecelul rondele, pe care le așezi ordonat, în așa fel încât să acopere întreaga suprafață a tartei.
3. Întinzi aluatul rămas cu făcălețul, îl decupezi ca să rezulte conturul unei fețe și îl așezi peste dovlecei. Pe post de podoabă capilară pui ciupercile, iar o codiță va reprezenta nasul. Noi am modelat din aluat și niște urechi. Două felii înjumătățite de dovlecei vor fi ochii. Preîncălzești cuptorul și o lași la copt vreo 20-25 de minute, la foc potrivit.
4. După ce s-a răcit un pic completezi chipul cu sprâncene, ochi, gură și un barbișon. Noi am folosit chilli uscați (doar pentru decor, nu se mănâncă), pătrunjel, alune de pădure și nuci. Imaginația însă poate să nu aibă limite! 🙂

Mai trebuie spus că tarta a fost pregătită în timp ce purtam șorțul Designist (altfel nici n-ar fi ieșit atât de bună!), pe care, by the way, îl poți câștiga la concurs. Te mai așteaptă și o sacoșă + un semn de carte, pentru un lifestyle complet de Designist. Pofă bună! 🙂

Toate drepturile asupra fotografiilor și textului aparțin designist.ro.
Orice reproducere sau preluare nu poate fi făcută decât cu acordul nostru.

All rights reserved.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our BlogVisit Our BlogVisit Our Blog