Imperfetto Lab: imperfecţiunile perfect artistice în design

După o săptămână care a trecut vuind de coduri colorate, de teroarea albă şi coşmarul rece, noi ne-am retras seren în lumea ireală, din fibră de sticlă, construită de italienii Verter Turroni şi Emanuela Ravelli, de la Imperfetto Lab. I-am cunoscut în 2010, când în cadrul Salonului de la Milano şi-au prezentat cea mai nouă lampă: feerica şi grandioasa Lucilla.

Ciottolo sau Vreţi şi nişte cuburi de gheaţă?

După minimalismul experimental şi artizanal al arhitecţilor japonezi de la Nendo , creaţiile Imperfetto Lab au venit ca o destindere mai domestică şi artistică. Copilaşii frumoşi căţăraţi pe ele ne fac să ni le imaginăm uşor de integrat unei case… pentru toată familia.

Canoa, un design 2005. O canoe întoarsă: minimalistă, sculpturală, light.

În acelaşi timp, pentru că suntem în trendul minimalismului alb, cel mai recent exemplu fiind apartamentul amenajat în Bucureşti de A.A. Studio, aceste piese impozante, dar fine par soluţia perfectă pentru spaţii care se exprimă arhitectural artistic.

Ciottolo, iluminat şi în variant negru onix

Gamete, un fel de Yin şi Yang

Formele lor organice şi atmosfera familială pe care vor să o imprime ne-au amintit însă de creaţiile franţuzoaicei Stéphanie Marin. Imperfetto Lab merg însă mai departe în sensul artistic al creaţiei. Fiecare piesă sculptată în fibră de sticlă este apoi şlefuită manual, de unde şi imperfecţiunile vizibile, care le fac unice. Pigmenţii lor sunt adăugaţi în acelaşi fel.

Mercurio, pentru că arată ca nişte bile de mercur în libertate.
Pupik, fotoliul din fibră de sticlă, rotund ca o lună plină 

Iar diferenţa faţă de pernele textile, cel mai des îmbrăcare în fetru ale designerului din Franţa, este că toate piesele Imperfetto Lab pot sta şi în casă, şi afară: sunt foarte rezistente la acţiunea razelor solare, şoc termic, umiditate etc.

Uluru: ţi-am păstrat un cuib la noi în canapea.

În cazul în care nu trăieşti într-o vilă, casă amplă sau duplex generos, e mai greu să te bucuri de perspectiva pe care o pot crea aceste piese imperfecte în perfecţiunea lor: e nevoie de spaţiu, tavane înalte, cadre aerisite pe care ele să se instaleze visător, transportându-te în feerii de cleştar. Ni le imaginăm în hoteluri nordice sau palazzo-uri aduse în prezent cu fior artistic.

Lucilla: lampa grandioasă, lansată în 2010.
Sculptură domestică, tot din fibră de sticlă, pentru o grădină interioară antichizat împietrită.

Dar, dacă spaţiul nu te ajută, rămâne varianta pieselor mai mici, de la platouri organic sculpturale la vase domestice miniaturale. Pentru un interior dramatic şi minimalist fin.

Gusci, platouri din fibră de sticlă pentru masa de dining, living, comoda din dormitor.
Bulbi, vase decorative 

Piesele pot fi comandate în Italia, la Imperfetto Lab, dar poate vă gândiţi să le faceţi şi o vizită într-un viitor design trip 🙂

Trottola, pentru că se poate sta foarte confortabil în farfurie 🙂

2 Comments

  1. Adela

    Regarding the room furniture, the decoration/furniture is…the people, not the furniture it self. I do not find it relaxing, it’s just cool.

  2. […] Lab, dar poate vă gândiţi să le faceţi şi o vizită într-un viitor design trip. SURSA: designist.ro via iglooblog.ro Like this:LikeBe the first to like this post. De artavizuala21 • Posted […]

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed