Atenție la candy bar! Va face diferența în experiența evenimentului pe care-l pregătești.

Mergem cu toții la evenimente, la petreceri și, în general, încercăm să nu plecăm până nu apare sau până nu degustăm candy bar-ul. 😉 Acela e momentul descoperirii unui gust nou, strecurării cărții de vizită în poșetă pentru că ți-au plăcut atât de mult prăjiturelele, încât vrei să mai comanzi și când trec pietenii în vizită, sau la birou, sau la ziua ta…

2016_01_09-Botez-Antonia---0252Brownies cu ciocolată, de la House of Cookies

Iar dacă e să fim sinceri până la capăt și să vorbim de cel mai dezamăgitor moment ce poate apărea în fața candy bar-ului, ei bine e momentul acela în care formele sofisticate și, de multe ori, foarte colorate nu au drept corespondent un gust la fel de intens. Sau, dacă vreți, nu la fel de preocupat de impactul asupra papilelor noastre gustative: pe scurt, nu simți acea calitate pe care o ții minte.

Vă ferim de așteptările frustrate și vi-i recomandăm cu căldură (și mai ales cu poftă) pe House Of Cookies, prietenii noștri din Banu Manta nr. 6 care de mai bine de un an ne îndulcesc sau aduc sarea-n bucate la cursurile designist Creative Learning.

14141498_1258286467523725_117443380068884025_n

Apropo de tendința pe care am remarcat-o în ultimii ani, și anume cea a dulciurilor ușor prea colorate ca să treacă drept sănătoase, i-am întrebat pe Felicia, Dana și Marius, creatorii House of Cookies (ți-am povestit pe larg despre cum au creat cofetăria designish aici) cum reușesc ei să aducă clientul pe drumul cel sănătos. Și asta pentru că știm că, de fiecare dată când am comandat de la ei, am simțit ingredientele naturale și nu gustul fad al coloranților sau pastei de zahăr în exces.

“Există şi clienți care-și doresc produse foarte colorate sau cu forme sofisticate, majoritatea inspirate din tendințele de pe Internet. Le explicăm acestora că, în general, când vine vorba despre produse de cofetărie, este foarte greu să obții culori spectaculoase şi foarte intense din arome naturale. De aceea noi le recomandăm ca în cadrul candy-bar-ului să fie introduse elemente foarte colorate reprezentate de accesoriile de decor ce respectă tematica evenimentului: vase, suporturi  sau accesorii din pastă de zahăr ce pot fi aplicate direct pe produse.

Până acum am avut norocul să fim aleși de clienți care au înțeles că gustul şi calitatea produselor făcute din ingrediente naturale (ciocolată pură, fructe, frișcă naturală, unt, fistic natural, migdale, nuci, mentă si multe altele) sunt cele mai importante aspecte atunci când vorbim despre prăjituri.”, ne-au povestit ei.

FullSizeRenderȘi totuși, ce ponturi naturale folosesc ei astfel încât candy bar-ul să fie cât se poate de atractiv și să atragă și ochii celor obișnuiți cu… multă culoare?

“Ponturile naturale ce dau culoare dulciurilor sunt ingredientele naturale în sine: maro intens obținut din ciocolată fină; nuanţe de roșu, vișiniu şi mov oferite de fructele de pădure; verdele obținut din fistic sau mentă; galbenul obținut din mango şi fructul pasiunii.”

forbeslife5 Candy bar-ul pentru Forbes Lifeforbeslife12pg

Tot pentru a păstra “naturalul” în doze cât mai mari, echipa House of Cookies ne-a recomandat să alegem torturi naked sau seminaked. Inițial, nu am înțeles despre ce e vorba și de ce le spun așa :), însă am realizat apoi că sunt dezbrăcate de straturi de pastă de zahăr sau alte învelișuri ce ascund compoziția:

“Torturile naked sunt mai greu de realizat, deoarece straturile din care este compus tortul sunt la vedere, iar acest lucru nu lasă loc cofetarului pentru greșeli.”, ne-au spus ei.

Ne-am lovit, de-a lungul timpului și al petrecerilor, de torturi prost montate (îți dădeai seama când venea momentul decisiv al tăierii și servirii – compoziția se sfărâma deloc estetic), camuflate însă sub haina colorată ori sofisticată. Așa că ne-a prins tare bine acest pont, ca să evităm of-uri înăbușite înainte de servire.

Naked-cake-cu-flori-2Naked Cake, cu flori – preferatul nostru!

Să zicem că acum pregătești un eveniment și “răsfoiești” virtual albume care mai de care mai apetisante. Oricât de fidel ți-am descrie noi sau altcineva experiența candy bar-ului preferat, trebuie mai întâi să guști. Proba supremă (și atât de plăcută!) va fi organizată special pentru tine. House of Cookies chiar ne-au povestit cum și pentru ei feedback-ul degustării e o experiență în sine, foarte faină:

“Ceea ce însă îi convinge cu adevărat pe clienţi este momentul degustării, organizat la noi, în concept store-ul dulce, prin care reușim să ii convingem de gustul și calitatea produselor noastre. De cele mai multe ori la degustări vin şi persoane care nu sunt pasionate de dulciuri, dar de fiecare dată acestea sunt cele care laudă produsele cel mai mult. 🙂 Și asta pentru că foarte rar sunt convinse să mănânce mai multe prăjituri în aceeaşi zi. :)”

Seminaked-cake---CopySeminaked Cake, cu fructe și… buburuze.

Nu te gândi că ți se va apleca de la atâta dulce. Îți recomandăm, din experiență, ca food bar-ul să aibă măcar unul sau două preparate sărate. Fie că e vorba de masa pentru aniversarea ta sau pregătești evenimentul clientului. 😉 Și e atât de bine când găsești totul în același loc!

“De departe cele mai căutate produse de patiserie sunt quiche-urile făcute în stilul “House of cookies”, umplute cu diverse ingrediente, în funcție de preferința clientului şi în combinația dorită de acesta: șuncă, brânză, mărar, ceapă etc.

Tot la comandă facem rulouri umplute cu brânză şi spanac, pateuri umplute cu brânză, sărăţele cu mac, susan sau chimen, dar suntem deschişi și altor preferințe.”

House-of-cookies_cursuri-CL_Designist2Un exemplu de dulce & sărat, by House of Cookies, la unul dintre cursurile Creative Learning. Rulourile cu brânză și spanac sunt geniale!

I-DO---058

Ce mai ai de bifat pentru evenimentul tău? Timing-ul. Cum probabil ți-ai dat seama, vorbim de o echipă mică și pasionată, ce lucrează în special pe comandă, de la croirea ofertei personalizate pentru evenimentul tău, până la transport și set-up-ul food bar-ului. Așadar, dacă pentru ocazii mai restrânse îi poți suna doar cu câteva zile înainte, pentru conferința amplă de la birou sau nunta ta, e bine să le dai un răgaz de câteva săptămâni pentru pregătire:

“În funcţie de dimensiunea şi complexitatea evenimentului, putem să onorăm comenzi primite cu 24-48 ore înaintea evenimentului, dar se poate să avem nevoie şi de câteva săptămâni pentru a ne asigura că ne putem organiza din punct de vedere logistic pentru un eveniment complex.”

gabriela_tibi_nunta_434

tort-alb1

Care sunt dulciurile care se termină primele din candy-bar? Sau din categoria: musai de pus pe listă sau ce să nu ratezi la masă. 🙂

“Sunt foarte mulți iubitori de ciocolată, iar prăjiturile noastre “Guiness cake”, din ciocolată neagră pură, belgiană, sau brownie-ul cu multă nucă sunt extrem de căutate. Pentru iubitorii de prăjituri cu fructe, cele mai căutate sortimente sunt mousse-urile de ciocolată albă cu fructe de pădure, mousse-ul de mango şi fructul pasiunii, prăjitura Pavlova sau Cheesecake-ul.”

IDW-070Nu puteam să nu-i întrebăm de provocările prin care au trecut pentru a se ridica la așteptările clienților. Așa am aflat de tortul cu tema “Flori de câmp”, care a fost pictat manual (!), de cele nu mai puțin de 150 de elemente de decor ale produselor, care au ilustrat tema “magie” pentru un eveniment corporate; de crearea unei scenografii destul de complexe pentru un candy-bar cu tematica “rustic”; sau de explozia de culoare prin fruit-bar-urile însoţite de fântâna de ciocolată…

tort-seminanked

Iar dacă nu te pregătești pentru niciun eveniment, dar vrei pur și simplu să guști bunătățile House of Cookies, treci pe la ei pe la concept store-ul dulce sau comandă-ți câteva acasă. Dacă treci poți lua cu tine prăjiturele deja ambalate, care pot călători sute de kilometri. Iată povestea noastră preferată de pe pagina lor de facebook:

Deschide uşa brusc şi intră agitat. “Vă rog să mă ajutaţi cu un cadou dulce, care să reziste unui zbor cu avionul de câteva ore.” A fost suficient un biscuițel cu lavandă pentru a-l linişti şi convinge că este în locul potrivit.

13000344_1588553894794171_1027294917172171051_n

“Întotdeauna recomandăm clienților noștri care pleacă din București bunătăţi dulci precum prăjitura brownie, oricare din sortimentele noastre de cookies (cu ciocolată, fulgi de migdale, semințe, nuci, lămâie, lavandă) sau chiar specialităţi sărate precum quiche-urile.

Avem din ce în ce mai mulți clienți care vor să ducă prăjiturelele noastre (cele menționate mai sus) prietenilor din alte ţări. Ne mândrim că ele au ajuns, în cutii speciale House of Cookies pentru a le transporta cu avionul, în ţări de pe mai multe continente –  din Italia și Franța până în Australia, Japonia, Hong Kong, Canada şi chiar Mauritius.”

Acestea fiind spuse, înghițim în sec și abia așteptăm următorul curs, Textil: design de obiect, unde tot de la House of Cookies am comandat bunătăți pentru noi și pentru voi. 🙂

Tort-naked-2--1-etaj

Pofte fine să aveți!

Fotografii: prin House of Cookies

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our BlogVisit Our BlogVisit Our Blog