Tapet și țesături – și tu simți nevoia de o schimbare primăvara asta?

Nu știm cum vă simțiți voi, dar noi visăm la culoare, la căldură și la schimbare, fie că e vorba despre vremea de afară sau despre atmosfera din interiorul casei. Iar pentru că pe cea de-a doua o putem influența într-o măsură considerabilă, doar am traversat strada, am intrat pe Bd. Dacia și le-am făcut din nou o vizită specialiștilor (și vecinilor noștri) La Maison – Decorateur D’Interieur.

Vedere din showroom-ul La Maison din București – Bd. Dacia nr. 73. 

S-au întors cu noutăți de la târgul internațional Maison et Objet și ne spun care sunt ultimele tendințe în materie de tapet și țesături: motive care stilizează plante, liane, flori, vrejuri, păsări. Pe scurt, stilul jungle își intră în drepturi, ești pregătit? 🙂

Modelul de tapet L’Eden, colecția Papier Peints Panoramiques, brand De Gournay

Ne-au făcut poftă de schimbare – așa am început să frunzărim noile colecții de tapete și țesături ale marilor case de design pe care le reprezintă La Maison în România, cât să visăm ceva mai aplicat la scenarii și pentru amenajări clasice, și pentru cele contemporane, dar și mai out of the box. Începe romanul visătorului la schimbări de primăvară, pe capitole. 🙂

Modelul Jardinieres Citrus Trees – De Gournay

Capitolul 1 – Nota 10 pentru exuberanță 

Culori electrizante, o bogăție de forme și alăturări îndrăznețe. Dacă te regăsești în trendul jungle – natură & culoare, trebuie să îți spunem că La Maison vine cu o mulțime de branduri wow din colecțiile cărora să îți alegi noile tapete și țesături în 2017.

Tapet și țesături din colecția Majolica (și sus, și jos)

Designers Guild împrumută numele pieselor ceramice glazurate și bogat decorate ale Renașterii pentru o nouă colecție de tapet și țesături: Majolica este despre exuberanța motivelor florale, vegetale, despre precizia geometriilor labirintice, despre detaliile impecabile ale formelor și despre culorile de acuarelă, extrase parcă dintr-o pictură victoriană.

Modelul Fishes – brand De Gournay

Tapet și țesături De Gournay

Despre tapetele-tablou De Gournay, pe care le poți găsi în România doar prin La Maison, Cristina Zelmat, owner La Maison, ne-a spus:

“Sunt foarte minuțios realizate și creează o lume doar a lor, în care te transpun și pe tine imediat ce pătrunzi într-o cameră finisată cu acest tapet. Așa că nu poți pune tapetul De Gournay în toată casa, ar fi copleșitor. Este suficient să amenajezi o încăpere din întreaga casă cu el sau să acoperi doar un perete al livingului sau dormitorului, care, apoi, devine piesa centrală a camerei. Trebuie lăsat să respire, ca un tablou”.

Tapetele De Gournay sunt pictate manual pe suport de mătase sau pe hârtie de ceai, ceea ce le transformă în compoziții vii, care pot arăta ușor diferit de la o piesă la alta. De reținut este și că, dacă îți dorești un model într-o anumită nuanță trebuie să iei în considerare că îl vei primi abia peste trei luni, cât durează lucrarea. Good things come to those who wait 🙂

Modelul de tapet Kalamia, din colecția Callista, brand Harlequin

Țesăturile, cu ajutorul cărora tapetul capătă mai multă forță într-o amenajare, trec și ele printr-o etapă a belșugului anul acesta. Totuși, este de menționat că poți alege fie să formezi un ansamblu unitar între tapet și țesături, fie complementaritatea, așa cum ne-a explicat tot Cristina Zelmat:

“Țesăturile – draperii cu sau fără pasmanterie, pernuțe sau tapițeria canapelelor și scaunelor – sunt acele detalii care fac diferența. Așa că putem să folosim pentru ele exact modelul, textura și culorile din tapet, putem să împrumutăm doar o nuanță și să o declinăm în celelalte piese sau putem să alegem un contrast care să accentueze și să obținem un ambient cu atât mai interesant”.

Designers Guild – țesături cu iz de primăvară, din noua colecție Murrine

Capitolul 2 – Un pic de romantism nu a făcut rău nimănui

Pentru că, la fel ca fiecare dintre noi, și amenajările au personalități diferite, ieșim un pic din bogăția modelelor de până acum și poposim printre nuanțe delicate și modele mai subtile, potrivite unor amenajări mai relaxate, în stil rustic-Provence sau urban-contemporan.

Modelul Fantail din colecția Waterperry – brand Sanderson

Noua colecție Waterperry a celor de la Sanderson ne-a condus direct într-o pictură impresionistă, cu nuanțe ușor diluate și o eleganță relaxată. Modelele de tapet și țesături sunt inspirate de grădinile unor cottages, așa că reproduc scene din natură și folosesc pasteluri combinate cu gri și argintiu, pentru și mai multă serenitate. Le vedem și noi dând viață încăperilor unei case de vacanță  🙂 .

Model din colecția Talamone, subcolecția Canzoni lontane by Elitis

Cu gândul la mare, la răsărit de soare și la după-amiezele leneșe pe nisip ne-au dus și tapetul și țesăturile Talamone de la Elitis, care spun că au fost inspirați chiar de la perioada La Dolce Vita când au creat noua colecție – culori îndrăznețe, modele amplificate și foarte expresive și note de bronz, în purul stil italian. Tapetul are suport vinilic, ceea ce îi dă mai multă rezistență, cât să nu fie afectat de briză, firește 🙂 .

Țesături din noile colecții Harlequin

Mergând tot pe linia contrastului care îmbogățește, ni se pare că țesăturile Harlequin se potrivesc numai bine unui living dintr-un apartament bucureștean tineresc și proaspăt (ai cărui proprietari visează și ei la vară 🙂 ). Ne-a plăcut că perdelele și pernuțele au modele diferite, la fel de agitate, dar care nu se “contrazic”.

Tapet și țesături din colecția Edo by Zoffany

Colecția de țesături Edo a celor de la Zoffany ne-a făcut să ne gândim la o expoziție de acuarele pictate pe materiale naturale și broderii. De altfel, dacă te uiți cu atenție, poți să observi chiar și trecerea pensulei peste pânză și întrepătrunderea nuanțelor, ceea ce ne-a inspirat fluiditate, libertate, visare și un film în care acțiunea se petrece în anii ’60, undeva în Italia.

Capitolul 3 – Să trecem la haute couture

Știi cum, în prezentările de modă, se strecoară uneori piese atât de extravagante că în ruptul capului nu ar putea fi purtate în viața reală? Ei, dacă până acum ți-am arătat o mulțime de tapete și țesături care și-ar găsi locul și în casa ta, aproape de final îndrăznim să fim și haute couture 🙂 .

Tapete și țesături House of Lacroix – a nu se folosi toate deodată în aceeași cameră. Designerii La Maison îți pot oferi ghidajul necesar 🙂

Capitolul 4 – Acasă sau à La Maison 🙂

La Maison este mai mult decât un showroom, este mai degrabă un cămin pe care îl poți vizita și din care poți să pleci acasă cu o mulțime de idei de amenajare. Asta pentru că echipa lor semnează o bună parte dintre cele mai frumoase proiecte de design din țară. Când spui “La Maison” spui “detalii la cel mai înalt nivel”. Inventariem în acest capitol unele dintre cele mai faine colțuri cu tapet și țesături, toate din case din România, fotografiate de noi.

O vilă din apropierea Bucureștiului, înconjurată de o grădină superbă. În imagine, un colț al dormitorului matrimonial, unde echipa La Maison a strecurat abil accentul vibrant: o canapea verde crud și o comodă roșie! Ambele preiau cromatic nuanțele tapetului-fundal, că tot vorbeam mai devreme de complementaritate. 

O vedere dintr-un dormitor delicat și feminin, în care peretele acoperit cu tapet funcționează ca “graniță” între două zone distincte ale unui dormitor generos: zona de odihnă și o zonă de relaxare și de lectură, de cealaltă parte a zidului.

Imagine din showroom-ul La Maison din București (Bulevardul Dacia nr. 73). Da, cu o floare nu se face primăvară, dar cu o astfel de draperie schimbi camera complet. 

Capitolul 5 – Epilog: tips and tricks

Știai că tapetul aplicat pe tavanul dressingului poate face camera să pară mai amplă sau că tapetul poate fi folosit și în baie?

Dressing realizat și accesorizat de echipa La Maison. Tapetul de pe tavan se alătură liniei rafinate a pieselor de mobilier și te conduc împreună direct într-o dimensiune cu adevărat classy a vieții 🙂 . 

Am fost tare încântați de baia matrimonială a unei vile din nordul Bucureștiului, amenajată de echipa La Maison, dar mai ales de tapetul-tablou de pe unul dintre pereți. 

Dacă te-am inspirat să-ți schimbi casa primăvara asta cu tapet și țesături, află că te poți adresa direct echipei La Maison și pentru consiliere. Odată ce ajungi la showroom, nu doar cumperi tapet și țesături, ci afli și cum ar fi mai înțelept să le folosești în proiectul tău de amenajare.

Designers Guild – țesături din noua colecție Forsyth 

Și pentru că știm că mulți dintre voi vor opta pentru amenajări dintr-un film mai degrabă contemporan, ți-am luat-o un pic înainte și am întrebat-o pe Cristina Zelmat ce ți-ar recomanda.

“Îmi este greu să aleg dintre toți furnizorii, însă pentru un stil contemporan aș opta pentru Anthology by Harlequin, Designers Guild și Elitis. Modele uni, cu texturi simple, de cursă lungă, care nu se demodează și care nu trebuie schimbate dacă îți schimbi mobila, de exemplu”.

Designers Guild – noua colecție Trentino

Acum, la ales tapet țesături! Showroom-ul La Maison se află pe Bd. Dacia nr. 73, București, iar mai multe detalii găsești pe site-ul lor, aici.

Fotografii: arhiva designist.ro (fotograf Alex Boghian), prin La Maison și brandurile menționate

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed