Made in RO – Târg de design românesc, o nouă ediție pe 25 și 26 mai 2013

Pe 25 și 26 mai, va avea loc cea de-a doua ediție a târgului Made in RO – Târg de design românesc, o inițiativă DESIGNIST. Cele mai creative obiecte din România, toate semnate de designeri români, care pregătesc colecții noi special pentru acest târg, te vor aștepta să le admiri, să le atingi, să le întorci pe toate părțile și să pleci cu ele acasă. Târgul se va desfășura în cadrul Romanian Design Week (despre care veți citi toate detaliile în curând pe designist.ro) și va fi ca un pop-up shop al acestui festival de design.

Made in RO – Târg de design românesc este un eveniment care promovează și aduce în atenția publicului obiecte de design, toate create de designeri români. Face parte dintr-o serie de astfel de evenimente, dedicată designului și creativității românești, și va fi activat și în alte perioade ale anului, în contexte care cer o alternativă românească de daruri creative și speciale.

Made in RO

Made in RO expune în diferite locații alternative din București creațiile designerilor din România, cu focus pe design de obiect – zona home deco.

Cea de-a doua ediție a târgului va face parte din programul de evenimente al Romanian Design Week, care se va desfășura în București în perioada 20-26 mai, și va fi unul dintre evenimentele principale ale weekend-ului care va încheia festivalul.

Made in RO – Târg de design românesc este organizat de DESIGNIST.RO, lider de opinie pe zona de design, arhitectură și industrii creative în online-ul românesc. Evenimentul reprezintă continuarea firească, în offline, a demersului susținut de designist.ro, prima platformă online din România care aduce în atenția publicului designerii români prin conținut original, de foarte bună calitate.

“Marele atu al evenimentului nostru, pe lângă o selecție riguroasă, în cunoștință de cauză, a designerilor, este că vine la pachet cu platforma Designist.ro – Concentrat de idei fine, care susține editorial acești creatori încă de la lansarea sa, în decembrie 2011. Succesul primei ediții a fost strâns legat de faptul că publicul care a venit să le vadă și să le cumpere creațiile făcuse deja cunoștință cu ei prin intermediul site-ului, le citise poveștile și venea să le admire colecțiile, să le atingă, să le facă cadou unei persoane dragi, pentru care contează semnătura designerului”, ne spun Elis Popescu și Mădălina Georgescu, cele care coordonează site-ul www.designist.ro.

Tema acestei ediții este Motive tradiționale românești în designul contemporan, ocazie cu care designerii selectați să participe vor lansa colecții noi, prezentate în premieră cu ocazia acestui eveniment.

Locația aleasă pentru desfășurarea celei de-a doua ediții este Galeria ALCHEMIA (Calea Moșilor nr. 95), un spațiu în centrul Bucureștiului, decorat artistic și cu accent pe design, care va găzdui în seara de 25 mai și petrecerea Made in RO, dedicată designerilor și arhitecților din România, precum și antreprenorilor din industriile creative.

Pentru anul 2013 sunt programate două ediții Made in RO: 25-26 mai – în cadrul Romanian Design Week; 21-22 decembrie – cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

14 Comments

 1. Sunt Alina Lazar designer la Baraka Design si as dori sa stiu de unde pot fi luate informatii referitoare la cei ce doresc sa participe la acest targ. Initiativa de a crea un trag de design romanesc mi se pare grozava. Avem un istoric ce trebuie exploatat la maxim. Felicitari Designist.ro

 2. Buna, Alina!

  Multumim pentru aprecieri! Selectia designerilor este facuta de noi, pe baza de invitatie din partea noastra, din cauza locurilor limitate. Ne poti scrie pe designist@designist.ro, daca doresti sa ne arati / trimiti un portofoliu de lucrari cu care ai putea participa.

  Mult spor!

 3. Pingback: Una ca Luna pictează flori de ie pe porțelan - DesignistDesignist

 4. Pingback: Alchemia: galerie alternativă și hub cultural - DesignistDesignist

 5. Pingback: Brâuri de perete și zicale românești - Cai verzi pe pereți - DesignistDesignist

 6. Pingback: Donez Design: un proiect unic care donează servicii de graphic design pentru cauze umanitareDesignist

 7. Pingback: Se lansează prima colecție Iutta. Dor de românesc – Spirit Eflorescent. - DesignistDesignist

 8. Pingback: Îți povestim despre cum a fost la primul workshop "Pe firul motivelor tradiționale", cu Ioana Corduneanu - DesignistDesignist

 9. Pingback: Autenticul s-a lansat sub un nou nume: Iutta. Dor de romanesc - DesignistDesignist

 10. Pingback: Acuarela, bistro-ul de arte şi idei frumoase de pe PolonăDesignist

 11. Tanasa Miriana

  Buna!

  Pur si simplu m-am indragostit de stickerele pe care le-am vazut si mi-as dori sa pot comanda online unele dintre ele, pentru ca nu sunt din Bucuresti.

  Solutii?

  Multumesc.

 12. Pingback: Made in RO – Targ de design romanesc | Feeder

 13. Pingback: Expoziție MADE IN RO la Noaptea Institutelor Culturale / ICR / 14 iunie | Modernism

 14. Pingback: Design de obiect MADE IN RO la ICR/Noaptea Institutelor Culturale/ 14 iunie 2013 | Romania Pozitiva

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed