Baroque Urban în Timișoara

Timișoara este orașul în care, în fiecare vară, ne propunem să ajungem pentru cel puțin un weekend prelungit. Dar știți cum se întâmplă cu “proximitățile”: îți spui că vei ajunge oricum la ele și tot amâni călătoria. Ne-am pregătit cu lista locurilor Designist din Timișoara,  cu birouri și amenajări în care chiar vrem să pășim… în timp real. Și, analizând  calendarul la jumătatea vacanței de vară, am dat peste o știre care ne face să ne dorim și mai mult să ne plimbăm prin orașul din vest.

Până pe 23 septembrie, la Muzeul de Artă din Timișoara, are loc expoziția BaroqueǁUrban, ce are în centru lucrările artistului nostru timișorean preferat – Fikl. Cu siguranță ați văzut măcar o lucrare semnată de el. Noi am descoperit una dintre ele într-o casă superbă, din Peștera.

DSC_0080-elis_DxO

BaroqueǁUrbanCălătorie în lumea barocului contemporan

Arta îmbracă cele mai variate forme, iar în Timișoara, oraș prin excelență baroc, reminiscențele acestui stil rămân și astăzi un reper, chiar dacă ele capătă noi valențe.

BaroqueǁUrban este un proiect pilot pentru muzeele din România și marchează un itinerariu complex, pornind de la colecția de baroc imperial, trecând în prezent, prin picturile monumentale ale pictorului Gheorghe Fikl și proiectând o posibilă versiune a viitorului baroc, într-un dark room experimentarium.

Expoziția este, așadar, axa trecut-prezent-viitor și aduce în prim plan unul dintre cei mai apreciați artiști contemporani, Fikl fiind unul dintre reprezentanții de top ai stilului neo-baroc. Lucrările sale se găsesc și în colecțiile private ale unora dintre cele mai importante case regale din Europa, chiar și în cea a Prințului Charles de Wales care deține două lucrări ale artistului.

mesh

Mai multe detalii despre eveniment găsești pe pagina de facebook.

Organizatori: Fundația Herczeg și Muzeul de Artă din Timișoara
Un concept: Brand PR și In-Tuition
Realizat cu sprijinul: Primăria Municipiului Timișoara
Partener principal: AZUR
Sponsori: Flextronics, Riello UPS, Garage Cafe
Parteneri: Institutul Francez Timișoara, Direcția Pentru Cultură Timiș, Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană, Baroque Books&Arts
Parteneri media: Radio România Cultural, Designist, High Living, 24 FUN

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed