Designeri, arhitecți și pasionați de design! Vă așteaptă Ubikubi Young Designers Award!

Chiar dacă ni se pare greu de crezut, a trecut aproape un an de când îți prezentam câteva dintre cele mai promițătoare noi nume ale designului de produs #madeinRO, așa cum ne anunțau prietenii de la Ubikubi Young Designers Award: Andrada Damache și lampa GONG, Sorina Niculcea și accesoriul de bucătărie SO-SO, Mihaela Bordeianu, Ștefan Păvăluță și mânerele CEREALL HOOK. Îți reamintim de ele acum pentru că Ubikubi a lansat oficial ediția a doua a concursului de design de produs Ubikubi Young Designers Award, demers inspirat de UniCredit Bank. Competiția este deschisă tinerilor designeri, arhitecților sau pasionaților de design care își doresc să se implice activ în dezvoltarea scenei de design din România, deci pregătiți-vă de înscriere!

Ubikubi Young Designers AwardÎn concurs se pot înscrie corpuri de iluminat sau accesorii pentru casă și bucătărie. Proiectele vor fi evaluate de către membrii juriului în funcție de relevanță, funcționalitate, fezabilitate și costuri de producție, iar proiectele câștigătoare vor fi expuse în cadrul Romanian Design Week 2018.

Aș vrea să începem să avem cu adevărat proiecte cu o identitate zonală. Fără pastișe și formalisme fără susținere. Aș vrea ca proiectele propuse să prezinte o identitate românească subtilă. Dacă nordicii au furat simplitatea și acum nimeni nu o mai poate avea fără să fie perceput nordic, poate reușim și noi să găsim acel cuvânt  magic pe care să-l furăm și care să definească românescul.Dragoș Motica, Creative Director Ubikubi

Ubikubi Young Designers AwardLampa GONG

“Suntem banca industriilor creative și asta de niște ani buni. Am venit alături de Ubikubi pentru că noi credem cu tărie în potențialul tinerilor din România. Credem că este esențial să ai talent, dar nu și suficient. Ai nevoie de răbdare, de încredere și de muncă pentru a-ți transforma talentul într-o poveste reală de succes. Și de o bancă. În acest sens, ne dorim să fim o punte între mediul de business și industriile creative, să promovăm povești autentice și oamenii din spatele acestora și, împreună cu ei, să ajungem să dezvoltăm o piață sustenabilă de design românesc”, declară Anca Ungureanu, Director de Identitate si Comunicare UniCredit Bank România.

Ubikubi Young Designers AwardAccesoriul SO-SO

Calendar și deadline-uri importante:

Etapa de aplicare: 19 octombrie 2017 – 19 ianuarie 2018

Etapa de jurizare: 22 ianuarie – 5 februarie 2018

Anunțarea câștigătorilor: 5 februarie

Etapa de dezvoltare și prototipare: 12 februarie – 12 mai 2018

Decernarea premiilor și expoziție: Romanian Design Week 2018

Nou la ediția a doua

În urma solicitărilor primite din partea viitorilor concurenți,  înscrierea în competiția UYDA este deschisă acum și participanților din Republica Moldova.

Ubikubi Young Designers Award

 

Mânerul CEREALL HOOK

Ce a însemnat prima ediție a concursului?

  • 80 de proiecte înscrise în competitive
  • 3 proiecte prototipate

Locul I. GONG, by Andrada Damache.

Locul al II-lea. SO-SO, by Sorina Niculcea.

Locul al III-lea. CEREALL HOOK, by Mihaela Bordeianu Ștefan Păvăluță.

  • 1 proiect prototipat, produs și inclus în colecția Ubikubi.

Fotografii: prin Ubikubi

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed