Covoare fermecate de designeri celebri, care te așteaptă și la I Saloni Milano

Un covor este deseori elementul de pornire într-o amenajare şi determină în mare parte culoarea unei camere. Noul trend ne spune că un astfel de obiect are un potenţial mai mare în decor. Asemeni unei pânze în care se investeşte creativitare şi calitate şi un covor poate transmite un mesaj, o stare, un statement.

Covoare Nodus - Designist (1)Covorul Palette, din lână, arată ca un șevalet pastelat. Design Luc D Danis & Sofie Lachaert.

Covoare Nodus - Designist (2)

Unele dintre cele mai avangardiste covoare sunt cele produse de brandul italian Nodus. Și cum în curand începe faimosul târg anual de design I Saloni și odată cu el si manifestațiile de artă, design și arhitectură de prin tot orașul, e bine să știi că le poți vedea live la Milano.

Covoare Nodus - Designist (9)Un covor pe care nu cred că am călca: Circus este un design al fraților Campana, realizat din cânepă și păpuși de cârpă. Știm deja că fraților Campana le plac păpușile reinvestite în design: dovada este și lampa din sticlă produsă de Venini.

Covoarele Nodus sunt mai mult opere de artă, purtătoare de sens, de povești. Sunt realizate în ediții limitate de faimoși designeri internaționali ca exerciții de imaginație și mesteșug, urmând linia calității și în materialele folosite, și în modul de realizare. Bineînțeles, pot fi comandate aici.

Covoare Nodus - Designist (7)Un covor al naționalităților din lume, design Matali Crasset.

Covoare Nodus - Designist (6)

Poate cel mai neobișnuit covor al colecției: covorul-mobilier Sail, de Luca Nichetto.

Un alt atu al covoarelor Nodus este că fiecare dintre modele poate fi customizat înainte de comandă: pe dimensiunile de care ai nevoie, în culorile preferate sau forma care satisface cel mai ingenios spațiul. Poți încerca asta aici.

Covoare Nodus - Designist (3)Roots, din lână. Design Matali Crasset.

Mai jos alte câteva exemple de covoare fermecare de designeri faimoși:

Jupon_by-SamBaron_for-Nodus_0010

Covorul Jupon, design  Sam Baron, din lână, realizat manual în India.

gazza2_Formafantasma_forNodus_low

 

Migration Gazza, design Forma FantasmaBouquet

Covorul Flamingo, design Serena Confalonieri.

 

Amaurodes_designLanzavecchia&Wai_for-NODUSDespre naturalism și geometrie sacră ne povestește covorul Amaurodes, design Lanzavecchia + Wai. Este din lână și mătase de bambus, realizat în Nepal.

Morgane 2 by Nichetto for NODUS_012_4Despre om si natură,  Morgane, de  Luca Nichetto, produs în Nepal.

Regata Storica by Nichetto for NODUS_004Minimalism absolut când vine vorba despre  a reda o expediție pe mare: Regata storica, design Luca Nichetto.

Microcosme_designMataliCrasset_prod-NODUS_1-A4-pageO frunză electronică: Microcosme, designul Matali Crasset. Covor din lână și mătase.

 

Spin1_design-ConstanceGuisset_for-Nodus_025Covorul Spin, design Constance Guisset.
Spin2_design-ConstanceGuisset_for-Nodus_009

Fotografii: prin Nodus

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed