Enjoy: design, art, food and fashion. iSaloni 2014

Covor roșu, agitație mare: Nihil novi sub Sole (Nimic nou sub Soare), până aici. Din nou, accente puternice de roșu, în zona de networking, ca premizele unui trend. Dar ce ziceți de tehnologie de ultimă oră, armonizată cu design natural?

Milano Detalii Targ - Designist (1)

Salonul Internațional de Mobilă din Milano este o experiență unică, dacă știi să o îmbrățișezi. Spun unică pentru că imensitatea târgului nu te lasă să respiri, îți testează chiar toate simțurile, prin expunerea pe care o oferă.

Milano Detalii Targ - Designist (2)

Imaginați-vă doar furnicarului de oameni și aglomerația expozanților, nu-i așa că este un test al simțurilor, înainte de toate? Apoi, e un exercițiu stilistic să filtrezi cât mai mult din ceea ce oferă iSaloni. De 53 de ani… Și, de ce nu, să-ți găsești colțul preferat. Eu l-am găsit: Enjoy design!

Enjoy design

Și ca să nu te rătăcești sau să uiți de tine la vreun stand preferat prea mult, trebuie să ai mereu în minte ideea că ești un roboțel aspirant de trenduri, soluții, valoare adăugată.

Milano Targ - Designist (3)

Milano Targ - Designist (2)

Dacă în 1848 Oscar Farinetti deschidea Eataly Smeraldo în Milano, un teatru care avea să însemne renașterea Italiei, acest episod a fost reiterat în 2014, printr-o deschidere masivă a tot ceea ce are mai bun Italia, în materie de artă, food și design. Toate acestea au fost concentrate și cu mândrie prezentate în fiecare colț al târgului.

Cred că își doresc acea recunoaștere, binemeritată de altfel, pentru: bunul gust și simțul estetic, iată, cele două calități de bază ale italienilor.

Milano Targ - Designist (1) Milano Targ - Designist (4)

Pasionați de tot ceea ce înseamnă design, inovație și bun trai, au reușit să impresioneze încă o dată. La Milano este greu să stai focusat doar pe mobilier. Oamenii și experiențele lor ies cel mai mult în evidență, iar tu nu poți decât să te bucuri de acest mix excepțional.

O dată cu Milano Cucina toate aceste calități au fost clar exprimate; iubesc high quality-ul din mâncare și băutură, știu să pună în valoare oamenii și respectă locurile în care își au rădăcinile. Astfel, avem bucătării moderne, dotate cu ultimele tehnologii și sisteme pentru un confort sporit, alături de o importanță aparte acordată pentru socializare și integrarea elementelor cât mai naturale în decor.

Milano Bucatarii - Designist (1) Milano Bucatarii - Designist (2) Milano Detalii Bucatarii - Designist

Mi-au plăcut multe alte detalii de la târg, iar pe blogul meu voi scrie ce m–a impresionat anul acesta. Dar, dincolo de tendințele pentru noile produse și accesorii necesare unei bucătării complet utilate, cel mai mult mi-a ajuns la suflet (strict ca mobilier) un concept nou și bine pus în practică: Play kitchen. M-a surprins plăcut și zona cu spațiile mici și interactive, în care copiii stau cocoțați pe masă și masa e… binevenită pentru fun.

Milano Play Kitchen - Designist (1) Milano Play Kitchen - Designist (2) Milano Play Kitchen - Designist (4)

Și asta nu e tot, Milano este mult mai mult, mereu o sursă inepuizabilă de inspirație!

Foto: Genoveva Hossu

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed