Expoziția centrală Romanian Design Week va fi organizată în Piața Amzei

Romanian Design Week, cel mai mare eveniment multidisciplinar dedicat industriilor creative din România, inițiat de The Institute, organizat în parteneriat cu ING Bank, va avea loc în perioada 20 mai – 5 iunie. Expoziția centrală se va desfășura în incinta Pieței Amzei, clădire ce a fost construită în urma unui concurs de proiecte din 2006, organizat cu sprijinul Ordinului Arhitecților din România.

Printr-un parteneriat semnat cu Administrația Piețelor Sector 1, The Institute va colabora cu directorul general al acesteia, domnul Robert Daniel Nițu, pentru alcătuirea și implementarea unui program susținut de evenimente și manifestări cultural-artistice și de promovare a antreprenorilor din industrii creative, menit să contribuie la reinventarea și revitalizarea spațiului Pieței Amzei și la reintroducerea acestuia în circuitul urban și în atenția publicului larg.

În urma celor trei ediții de până acum, Romanian Design Week a reușit să se impună printre cele mai importante evenimente multidisciplinare din România, devenind cea mai amplă platformă de promovare a designului românesc. Încă de la început, ne-am setat ca obiective promovarea industriilor creative, coagularea unei comunități a specialiștilor din diverse ramuri ale designului, apropierea unui public cât mai larg de domeniile pe care ne propunem să le acoperim, dar și generarea contextului necesar dezvoltării acestor discipline în România. Anul acesta adaugăm noi perspective cu misiunea asumată de a contribui la modernizarea României prin promovarea industriilor creative”, declară Andrei Gavrilă-Borțun, CEO The Institute.

Piata-AmzeiÎn efortul de a-și atinge obiectivele asumate, The Institute se bucură de parteneriatul demarat în 2014 cu ING Bank, prin care sunt încurajate atât antreprenoriatul creativ din România, cât și dezvoltarea urbană cu ajutorul energiei și resurselor industriilor culturale și creative.

Ne bucurăm să putem susține prin parteneriatul cu Romanian Design Week, iniţiative și evenimente atent curatoriate pentru o serie de discipline care nu sunt, în prezent, suficient de vizibile, dar care pot contribui la dezvoltarea economică și socială a României”, declară Iosefina Frolu, Director Corporate Communication ING Bank România.

Programul RDW 2016

Ca în fiecare an, Romanian Design Week va include în programul său expoziția centrală organizată de The Institute și un circuit al evenimentelor și spațiilor ce promovează designul și toate disciplinele acestuia – arhitectură, urbanism, design de interior, design grafic și ilustrație, design vestimentar, design de obiect – dedicate atât publicului larg, cât și profesioniștilor. Romanian Design Week va aduce în lumina reflectoarelor cele mai bune proiecte realizate în ultimul an și pe autorii acestora.

Studiourile de design, atelierele, showroom-urile, galeriile de artă sau spațiile neconvenționale ce încurajează inițiativele creative care doresc să participe la cea mai mare sărbătoare a designului și să completeze harta RDW se vor putea înscrie pe site-ul institute.ro, până la 7 martie. În funcție de tipul spațiilor și de conceptul evenimentelor, acestea se pot alătura uneia dintre cele trei categorii: Join, Drink, Buy.

Noutăți #RDW2016

Expoziția centrală se va extinde anul acesta și cu o nouă platformă – Show Off – un spațiu dedicat brandurilor creative, care înțeleg și promovează designul și inițiativele artistice. Aceasta este o nouă manifestare a intenției The Institute de a căuta și de a promova proiecte multidisciplinare care pot reprezenta exemple de bune practici pentru colaborările dintre designeri și producători sau dintre profesioniștii ce provin din discipline diferite.

În plus, Expoziția ediției 2016 va include și cele mai bune proiecte de design industrial, o nouă categorie adăugată în structura Romanian Design Week. Aici vor fi prezentate obiecte ce îmbină esteticul cu funcționalul și care contribuie la îmbunătățirea calității vieții și la dezvoltarea economică – de la mobilier ergonomic la ceasuri inteligente, de la obiecte de uz casnic la materiale inteligente. Curatorul invitat să selecționeze proiectele expuse în această categorie este Ștefan Barutcieff, director de creație la Pilotfish, München.

Ștefan Barutcieff, Adrian Soare, Arhitect Partener SYAA, Domnica Mărgescu, director de modă Elle, Maurice Munteanu, editor de modă Elle, Mihai Gurei, Creative Director și Owner Intro, și Ovidiu Hrin, graphic designer Synopsis, alături de arhitectul Attila Kim, care va semna designul Expoziției centrale, alcătuiesc board-ul creativ de consultanți al ediției 2016.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed