Feeric Fashion Days, ziua a II-a: peste 200 de persoane au asistat la prezentarea din Piața Mică

Feeric Fashon Days Designist prezentare Andra Papuc

Acum are loc la Sibiu Feeric Fashion Days. Ce-a de-a doua zi de festival (25-30 iunie) a câștigat lupta cu vremea, iar ambele prezentări individuale s-au desfășurat conform programului inițial și au fost un succes total.

Feeric Fashon Days Designist 01

Prezentarea de seară a avut loc într-un loc spectaculos, sub boltele misterios luminate de la Casa Artelor. Peste 200 de persoane au venit în Piața Mică pentru a vedea proaspăta colecție a studentei sibiene Andra Papuc. Colecția „Hall of Fame” reprezintă lucrarea de licență a designerului, iar piesele pot fi achiziționate și în magazinul A for A de pe strada Conrad Haas.

Feeric Fashon Days Designist 02 Feeric Fashon Days Designist 03Olimpia Dobrotă a impresionat asistența sosită în Muzeul Civilizației și Tradiției Populare Astra cu o colecție inspirată din portul tradițional românesc. De fapt, întreaga prezentare a avut un iz tradițional, publicul fiind transportat până în zona olăritului cu căruțe trase de cai.

Feeric Fashon Days Designist 04

Denumită „Frenezia Cusăturilor Decorative”, colecția este rezultatul unui studiu făcut asupra cusăturilor manuale din arta tradițională românească. Ideea de bază a colecției este transpunerea vestimentară a portului popular într-un registru contemporan. Cromatica cuprinde o paletă de culori pornind de la alb, crem, bej și ajungând până la orange, roșu, bordo și negru, iar materialele folosite sunt voaluri, mătăsuri, dantele și lână.

Feeric Fashon Days Designist prezentare Olimpia Dobrota

Astăzi sunt programate două prezentări în locații inedite. Anca Stănilă revine în Feeric Fashion Days cu o prezentare individuală ce va avea loc în decorul medieval al Cetății Cisnădioara, de la ora 17. La ora 21:30, în Piața Aurarilor, Ana Maria Șut își va prezenta colecția fără backstage, cum se obișnuiește, modelele pornind în același timp din toate cele patru intrări în piață.

Din programul zilelor următoare selectăm câteva evenimente care ne-au făcut cu ochiul și pentru care pornim azi către Sibiu: Expozitia de bijuterie “AUTOR” (Galeria UAP, Piața Mare); workshop de fotografie de modă (Quantuum România); Prezentare de modă Cristian Samfira (la Depoul CFR Călători – sună excelent!); prezentare de modă Anca Stănilă (la Bazilica Cetății Cisnădioara). Întregul program poate fi consultat aici.

Feeric Fashion Days este un eveniment organizat de Fundația Mitichi și cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu și Consiliul Local Sibiu prin Casa de Cultură a Municipiului Sibiu.

Parteneri principali: Ford, Boromir, Wella, Peroni, Pepsi, Kessler.

Foto: Sebastian Marcovici, Valentin Besa

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed