Igloo #162 vorbește despre Orașul oamenilor

Tocmai ce s-a lansat un nou număr Igloo, care vorbește despre Orașul Oamenilor, prietenii de la Igloo media fiind inspirați în alegerea acestui motto atât de valul de evenimente din ultima perioadă dedicate spațiului urban, dar și de cartea nou lansată, “Cum se studiază viața urbană”. La rubrica Inițiative faceți cunoștință cu trei organizații din București care au reușit, sub umbrela CeRe, să transforme cetățenii în locuitori activi ai orașului, iar la Dosar cu patru exemple de spații urbane din Danemarca, Croația, Slovenia și Franța, amenajate pentru oameni.

2Igloo - Designist

La rubrica Design descoperi exemple interesante de mobilier urban menite să facă orașul mai frumos, dar și o serie de instalații temporare care transformă spectaculos mediul urban, făcându-l atractiv pentru locuitori. Tot aici găsești și articolul realizat de noi, Designist, despre Foldo și mobilierul lor eco din carton reciclabil.

designist

 

Lista e completată de un amplu interviu cu Daan Roosegaarde despre proiectele sale de design ce reușesc să facă viața urbană mai bună. De la noi este prezentată noua clădire de birouri HBC Dorobanți și o frumoasă casă situată lângă București realizată de OM Birou de Arhitectură. Nu lipsesc din acest număr recomandările de carte și film și nici informații noi legate de Pavilionul Româniel de la Expo Milano 2015, pe care le aflăm din interviul cu arh. Radu Teacă.

Revista pe scurt aici: https://www.igloo.ro/habitat/162/. O poți comanda online aici.

Găsești noul număr și în librăriile Cărtureşti, Humanitas, Inmedio, Galeria Galateca, Dizainăr, standul igloo de la Plot&Coffee Shop.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed