igloo împlinește 15 ani și sărbătorește cu un număr special Best of Ro

Luna aceasta igloo împlinește 15 ani! Iar momentul aniversar este marcat cu un număr special dedicat proiectelor Best of Ro.

Numărul debutează cu un editorial despre începuturile și reperele igloo în cei 15 ani de existență. La aniversare, echipa vrea să le mulțumească tuturor celor care, de-a lungul timpului, “i-au făcut să fie posibili”: de la arhitecţii şi toţi ceilalţi autori ale căror proiecte sau lucrări au înnobilat paginile, la cei care au finanţat apariţiile şi până la toţi colaboratorii care le-au pus în pagină, dar şi celor care le-au făcut cinstea să cumpere revista şi să îi citească.

coperta_igloo174_schita Crama Rasova

“Da, te asigur pe tine: autor, cititor, membru al redacţiei, cola­borator, prieten de întreaga mea consideraţie. Căci datorită ţie existăm şi suntem astăzi mai conştienţi ca oricând că, fără Tine, igloo nu ar fi fost decât o colecţie de pagini albe.” Bruno Andreșoiu, director Igloo Media.

Dosarul numărului înseamnă și o privire critică asupra rezultatelor ediţiei a 12-a a Bienalei Naţionale de Arhitectură a cărei temă este Recuperarea Reperelor. Comentariile proiectelor premiate la acest concurs naţional constituie argumente pentru care valoarea arhitecturală justifică o formă originală de auto-import.

Abordarea numărului special este, pentru echipă, și curajul de a privi exclusiv în România, exclusiv înăuntrul proceselor şi fenomenelor care modelează arhitectura contemporană românească.
Layout 1 Layout 1 Layout 1

Nu întâmplător, cu o cheie de lectură de intenţie identică – best of ro, proiectele prezentate conţin fiecare în parte un aspect original: o cramă cu limbaj şi expresie actuală, o conversie responsabilă a unei locuinţe interbelice, un imobil de birouri care doreşte să fie mai puţin vizibil, o casă pe malul lacului deschisă generos spre peisaj. Interviurile din rubrica Design întregesc imaginea unei substanţe creative de fabricaţie românească, originală, vibrantă şi extem de interesantă.

Noul număr poate fi găsit în librării și la punctele de vânzare a presei, și poate fi comandat online direct de pe site-ul igloo.ro.

Revista pe scurt aici.

Layout 1

Fotografii: prin Igloo

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed