Înscrie-te în competiția internațională de design jumpthegap. Proiectele se depun până pe 13 aprilie.

Concursul internațional de design jumpthegap a fost lansat oficial pentru prima dată în România, alături de un membru al juriului și reprezentanții Roca, în calitate de organizatori.

Studenții la arhitectură și design, dar și tinerii profesioniști se pot înregistra pe site-ul www.jumpthegap.net până pe data de 9 martie, și vor înscrie proiectul până pe 13 aprilie. Concurenții vor pune mâna pe creioane pentru a câștiga 2 premii de 6.000 de euro sau premiul special de 3.000 de euro, oferit de Fundația We are Water.

Proiectele lor de design pot aduce o nouă lumină asupra conceptelor și soluțiilor inovatoare destinate spațiului băii: produse noi, spații noi și/sau noi utilizări și funcții. Nu știm cum arată viitorul, însă cu siguranță va urma anumite direcții de care concurenții ar trebui să țină cont în proiectele propuse.

  1. Sustenabilitate – acesta este un concept cheie pentru producători și consumatori și ar trebui să prezinte beneficiile direct, vizibil și măsurabil
  2. Îmbătrânirea populației – simplitatea, siguranța și accesul sunt cuvintele cheie atunci când ne adresăm unei populații în curs de îmbătrânire
  3. Confort – băile oferă un moment privat și ar trebui să degaje o atmosferă personalizată și confortabilă
  4. Experiențe multisenzoriale – am intrat în epoca consumului emoțional. Băile nu fac excepție
  5. Automatizare – produse inteligente care minimizează efortul și timpul investit

Mai multe informații despre competiție și condițiile de participare pot fi accesate pe www.jumpthegap.net.

Cele două mari premii constau în 6.000 de euro pentru cele două categorii (Student și Profesionist) și va fi, de asemenea, un premiu special nou, de 3.000 de euro, pentru cel mai sustenabil proiect selectat de către fundația Roca We Are Water Foundation. Jumpthegap oferă studenților posibilitatea de a păși în afara granițelor universitare și de a face față concurenței și expunerii internaționale.

Jumpthegap_Guta Moura - DesignistGuta Moura

În timpul vizitei sale în România, Guta Moura, membru al juriului, s-a adresat studenților de la Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu și le-a explicat că:

„Designul se găsește într-o sticlă de apă, într-un pix, în fiecare lucru mai mic sau mai mare care ne înconjoară. Trebuie să înțelegeți că aveți puterea de a schimba lumea, de a o face mai bună, mai utilă sau mai frumoasă. Dar cel mai important lucru, designul nu este despre frumusețe pur și simplu, este în primul rând despre funcționalitate, despre utilizări mai simple, mai rapide, despre a găsi acele produse de care societatea va avea nevoie peste 10 ani. Și nu faceți lucrurile pentru țara voastră, ci pentru lume, pentru că la acest nivel trebuie să gândim.”

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed