Joi, 13 iunie, se lansează Decât o Revistă #12 – Vară 2013

O lansare într-un eveniment de cursă lungă. Punctul de pornire: terasa J’ai Bistrot. Ora: 20:00. Acţiunea: text, muzică şi felurite surprize. Eroii: tinerii şi neliniştiţii Avant’n’Gard şi Eyedrops. Personajul bonus: Omnivor, Jurnalul de cultură gastronomică.

Decat o revista designist 02

DoR #12 este un număr plin de eroi şi aventură. Drumul te va duce din Câmpulung până la Dortmund şi din Salerno până la Marginea – cu opriri la Sofia, Kigali şi alte destinaţii neaşteptate. Vei cunoaşte personaje copleşitoare, ale căror călătorii sunt relevante pentru a înţelege România de astăzi.

Eroul principal, ilustrat pe copertă de Tuan Nini, este Nicolae Gheorghe, considerat fondatorul mişcării civice pentru drepturile romilor în România. Călătoria lui, începută de-acum 40 de ani, a fost de a găsi un loc pentru această minoritate cu care majoritatea e încă inconfortabilă. Dar, la un nivel mai profund, călătoria lui este o căutare de răspunsuri legate de propria identitate.

Decat o revista designist 01Intrarea e liberă. Revista va avea preţul promoţional de 20 de lei.

Roxana Marin, o profesoară de engleză de liceu care a fost acuzată în februarie că ar face „propagandă homosexuală”, este ce ne-am dori de la cât mai mulţi profesori din România: un ghid care îşi ascultă elevii, le creează un spaţiu protejat în care ei pot să se caute, îi ajută să cunoască lumea din jur şi să îmbrăţişeze diferenţele – şi îi provoacă la propriile călătorii.

Tot în DoR #12 mai cunoşti: o familie care a fugit de războaie ca să-şi construiască o viaţă nouă, un puşti care ar fi scris cu greu acest text, un popor căruia îi merge bine şi opt eroi imaginaţi de cei mai tari ilustratori ai vremii.

DoR #12 se poate cumpăra direct din DoR Shop (shop.decatorevista.ro) sau de la distribuitorii noştri din Bucureşti şi din ţară: Cărtureşti, Inmedio, Reţeaua Librarium (Bucureşti, Cluj, Iaşi, Timişoara), librăria engleză Anthony Frost, Librairie Kyralina, Librăria GOG (Târgu Mureş), Violeta’s Vintage Kitchen, Băcănia Veche, Băcănia Coco, Urbanesc.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed