Noua colecție Dizainăr pentru EFdeN lansată în septembrie la BIFE-SIM 2014

Dizainăr a lansat oficial, în cadrul târgului de mobilă, echipamente și accesorii BIFE-SIM 2014 din 10-14 septembrie, Colecția. Dizainăr pentru EFdeN. Colecția a adus împreună 9 designeri români de produs, 4 producători români și un prim beneficiar al obiectelor, casa solară EFdeN. Colecția.Dizainăr pentru EFdeN, care se găsește din această toamnă la Dizainăr – magazinul de unde poți să cumperi tot ce-ți place, cu condiția să îți dorești ceva care să fie românesc, cuprinde atât corpuri de iluminat și piese de mobilier, cât și decorațiuni interioare.

Colectia.Dizainar pentru EFdeN la BIFE-SIM_a

Colecția.Dizainăr pentru EFdeN este o familie de obiecte, desenate și realizate cu drag „pentru acasă”, o colaborare reușită între designeri, beneficiari și producători români. Conform cu filosofia Dizainăr, procesul de creație și optimizarea pe care acesta o presupune sunt cele mai bune soluții atunci când ai de făcut o asemenea schimbare în modul de „conviețuire” cu produsele tale.

Colectia.Dizainar pentru EFdeN la BIFE-SIM_b

Pentru Dizainăr, una din cele mai mari reușite în acest demers este că am fost un liant eficient și prietenos între designeri, beneficiari și producători. Cu alte cuvinte, am reușit, chiar dacă la un nivel micuț deocamdată, să facem comunitatea de design să colaboreze așa cum ar trebui s-o facă mereu. Cu o viziune puternică, suficient de motivantă încât din mâna tuturor celor implicați să iasă obiecte de calitate, numai bune pentru reprezentat peste hotare comunitatea de design de produs din România.“ Mihnea Ghilduș, designer de produs și fondatorul Dizainăr.

Pentru a crea această colecție de obiecte, designerii au avut de respectat cerințele foarte stricte ale concursului Solar Decathlon Europe, cea mai prestigioasă competiție de arhitectură solară și tehnologii integrate ce se adresează universităților și instituțiilor de învățământ din toată lumea.

Colectia.Dizainar pentru EFdeN_Fotoliu_Marilena Popa 1Fotoliu de Marilena Popa

Finalista României la Solar Decathlon Europe, EFdeN, a construit un prototip de casă solară, pe care l-au „încălzit” nu doar cu panouri solare, ci și cu obiecte de mobilier și decorațiuni, fruct al imaginației și optimizării designerilor români. Ei și-au dorit ca pe lângă o serie de sisteme perfect funcționale care să facă să tremure orice inimă de inginer, să atenteze și la inimile mai boeme sau mai așezate, așa că au început să colaboreze cu Dizainăr, pentru creația unor piese de mobilier și decorațiuni interioare.

Colectia.Dizainar pentru EFdeN_lampa de birou Rizi Design_aLampă de birou by Rizi Design

Așa s-a născut Colecția. Dizainăr pentru EFdeN, familia de obiecte pentru acasă, din dorința de a avea o casă cu o personalitate încălzită nu doar de un BMS performant și de o seră generoasă, ci și de un fotoliu ochios, un ceas mai zâmbăreț, o plantă într-o glastră suspendată improbabil.

Colectia.Dizainar pentru EfdeN_Madalina Teler si Ramona BejanSuport ceramic, design Mădălina Teler și Ramona Bejan

Colecția.Dizainăr pentru EFdeN o colaborare frumoasă între o parte dintre designerii prezenți în mod constant la Dizainăr [Marilena Popa, Mădălina Teler, Project Zulu, Ramona Bejan, Rizi Design, Silva Artis] și producători români [ATIPIC, Ecopor, Inox Style, Overta].

Colecția.Dizainăr pentru EFdeN se găsește exclusiv în magazinul Dizainăr, din str. Puțul cu Plopi, nr. 17.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed