Prima ediție a Festivalului de Arte Vizuale unfinished, la București

Între 5 și 29 mai, Bucureștiul găzduiește producții revoluționare în materie de jurnalism multimedia, instalații, film, realitate virtuală, artă computațională și digitală. Vorbim despre prima ediție a Festivalului de Arte Vizuale unfinished, organizată de Fundația Eidos. Merită vizitată, pentru că transformă capitala în punct de avangardă al artei vizuale! 😉

Poster-Unfinished_Designist2

Unele dintre cele mai noi și mai active spații expoziționale ale momentului – Teatrul Naţional, ARCUB, Piața Universității, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” – vor prezenta publicului un nou fel de a întâlni și a trăi lumea povestită prin artă, de a crea un mediu interactiv și captivant, în care tehnologia și talentul transformă viziuni globale în experiențe personale.

Festivalul va cuprinde documentare web multimedia jurnalistice și interactive, artă informatică și vizuală, VR, instalații video și evenimente live. Conferințele și workshop-urile organizate în cadrul festivalului vor pune în context proiectele expuse, cu ajutorul jurnaliștilor, oamenilor de știință, artiștilor și a decidenților politici, oferind, totodată, și posibilitatea de înscriere la traininguri internaționale.

Poster-Unfinished_Designist

Într-o perioadă în care informația ce ne înconjoară e dominată de conflict – refugiați, violență și crize ecologice majore – festivalul invită prin tema aleasă în 2016, “Umanitate”, la meditație asupra condiției umane și re-evaluarea modului în care relaționăm și ne raportăm unul la celălalt. unfinished își propune să atragă și să implice publicul într-un dialog pe tema condiției umane în lumea de azi.

Iată cum a fost la lansare:

lansare_unfinished_Designist lansare_unfinished_Designist2

lansare_unfinished_Designist10

Warren_lansare_unfinished_DesignistWarren Richardson – câștigătorul World Press Photo 2016

lansare_unfinished_Designist6

Festivalul de Arte Vizuale unfinished include și expoziția de fotojurnalism World Press Photo 2016, extinsă anul acesta cu instalații video, storytelling interactiv, realitate virtuală și artă digitală.

Am tras cu ochiul la câteva dintre fotografiile premiate:

©-Warren-Richardson-Hope-for-a-New-Life_Designist@Warren Richardson – Hope for a new life

Anuar-Patjane-Floriuk-Whale-Whisperers_Designist@Anuar Patjan Floriuk – Whale whisperers

Christian-Ziegler-Chameleon-Under-Pressure_Designist@ Christian Ziegler – Chameleon under pressure
Daniel-Berehulak-An-Antarctic-Advantage_Designist@Daniel Berehulak – An Antarctic advantage
Francesco-Zizola-In-the-Same-Boat_Designist@ Francesco Zizola – In the same boat 

Nancy-Borowick-A-Life-in-Death_Designist@ Nancy Borowick – A life in death 
Rohan-Kelly-Storm-Front-on-Bondi-Beach_Designist@ Rohan Kelly – Storm front on Bondi beach
Sergey-Ponomarev-Reporting-Europe's-Refugee-Crisis_Designist

@ Sergey Ponomarev – Reporting Europe’s refugee crisis 

Printre principalii parteneri de conținut ai evenimentului se numără The New York Times, Time, United Nations VR Series, The Marshall Project, Al Jazeera și Consiliul Național al Filmului din Canada. Vor fi, de asemenea, prezente proiecte individuale de la mari artiști de pe platforme diverse, precum pionierul jurnalismului transmedia Tim Hetherington și artistul vizual Chris Milk.

Programul Festivalului unfinished poate fi găsit aici.

Fotografii: prin unfinished festival

 

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed