România, printre câştigătorii concursului internațional de arhitectură Casa Multi-Confort ISOVER

În perioada 28 – 31 mai 2014, 58 de echipe formate din studenți provenind din 22 de țări au participat la etapa internaţională a celei de a zecea ediţii a concursului susţinut de Saint-Gobain Isover şi dedicat studenţilor la architectură, Casa Multi-Confort ISOVER, ce a avut loc în Bucureşti. Printre câștigători s-a numărat și echipa din România, clasată pe locul trei în competiție, locul întâi fiind ocupat de studenții de la Școala Superioară de Arhitectură Paris Malaquais din Franța.

Evenimentul, dedicat studenților la arhitectură, are ca scop o mai bună diseminare a ideilor legate de eficiența energetică, precum și a dimensiunilor diferite de confort în rândul acestor viitori lideri de opinie. Concursul se bazează pe Conceptul Multi Confort ISOVER și a fost organizat pentru prima dată la nivel internațional în 2005, în Bulgaria. Acesta se desfășoară în două etape, astfel că, în urma etapei naţionale, proiectele căştigătoare din fiecare țară s-au calificat în etapa internaţională.

Pentru ediția din 2014, 1.500 de studenți din peste 100 de universități s-au înscris pentru participarea la etapele naționale.

Concurs_ISOVER - Designist

Juriul a fost format din Seda Müftüoğlu Güleç – arhitect și expert în domeniul clădirilor verzi, Municipalitatea Gaziantep, Turcia; Zaure Aitayeva – arhitect și Senior Manager al Departamentului de Arhitectură din cadrul companiei naționale Astana EXPO-2017, Kazahstan; Roland Matzig – arhitect și designer certificat din cadrul RMP architects, Germania; Slawomir Szpunar – arhitect și Director Internaţional Marketing, Saint-Gobain și Leif Andersson – inginer și Manager Internaţional Soluţii şi Inovaţii al Saint-Gobain Isover.

Membrii juriului au declarat că alegerea câștigătorilor s-a dovedit a fi o sarcină dificilă, întrucât toate proiectele au propus abordări creative, susținute de un fundal tehnic solid.

România, printre primele trei echipe din cele 22 înscrise în concurs

Echipa desemnată câștigătoare este formată din Hagai Ben Naim, Wenxin Nan și Marcia Kurbrusly, studenți la Școala Superioară de Arhitectură Paris Malaquais din Franța, în timp ce locul al doilea a fost ocupat de echipa formată din Zuzana Zelingerova și Marek Novak, de la Universitatea Tehnică din Praga, Cehia, iar locul al treilea a revenit echipei din România, formată din Radu Enea și Claudiu Ungureanu, de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași.

De asemenea, juriul a decis să acorde alte patru premii speciale pentru calitatea proiectelor echipelor formate din Bogush Victoria și Belazorava Veranika de la Universitatea Tehnică din Minsk, Belarus; Anna Hots, Ulyana Prytyka și Lili Rudenko, de la Universitatea Tehnică din Lvov, Ucraina; Heba Nazer, Abril Balbuena și Umer Mahmood de la Universitatea Nottingham din Marea Britanie, respectiv lui Anton Fedyanin, student al Universității Tehnice din Almaty, Kazahstan.

Proiect Romania - DesignistProiectul propus de Radu Enea și Claudiu Ungureanu, de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, câștigătorul locului al 3-lea.

Participanților la ediția din acest an a Concursului Casa Multi Confort ISOVER li s-a cerut să prezinte propria viziune pentru o școală dedicată copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani, care să combine elementele clasice cu facilități moderne de studiu, luând în considerare realitatea existentă în cadrul proiectului „Ecoproject” dezvoltat de autoritățile din Gaziantep, Turcia.

Pentru a pune la dispoziția participanților toată documentația necesară, au fost create website-urile www.isover-students.com și www.isover-constructions.com, care conțin informații despre sarcinile curente, imagini și planuri pentru ediția de anul acesta, dar și din edițiile anterioare, respectiv o bază de date cu detalii despre construcții, în format CAD, precum și diverse broșuri necesare pentru realizarea proiectelor.

Concursul a început cu deschiderea expoziției de postere, ce le-a oferit participanților și membrilor juriului o primă ocazie de a vedea toate proiectele propuse. În cea de-a doua zi, fiecare echipă participantă a avut ocazia de a prezenta design-ul și ideile sale în fața juriului, a celorlalți participanți, precum și în fața prietenilor și colegilor, care i-au putut urmări online, întrucât evenimentul a fost transmis live. Cea de-a treia zi a fost rezervată pentru un tur ghidat al Bucureștiului, urmat de ceremonia de premiere.

Lansarea Concursului pentru Studenți Casa Multi Confort ISOVER 2015 va avea loc la începutul lunii august. Pentru a afla mai multe informații despre competiția ISOVER puteți accesa site-urile www.isover.ro sau www.isover-students.com.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed