Romanian Design Week anunță gazda ediției 2014: Palatul Camerei de Comerț din București

Romanian Design Week pregătește pentru luna mai un calendar de zece zile cu peste 50 de evenimente dedicate designului, o expoziție centrală care va vorbi despre importanța designului în spațiul public și o galerie dedicată studenților.

Ediția de anul acesta va avea loc în perioada 16-25 mai, iar gazda expoziției centrale va fi Palatul Camerei de Comerț din București (Str. Ion Ghica nr. 4).

Palatul Camerei de Comert

În jurul temei principale legate de viața urbană și importanța designului în spațiul comun, expoziția va include lucrări din cinci domenii: Graphic Design, Branding și Publicitate; Arhitectură, Urbanism și Design Interior; Fashion Design; Product Design și Lifestyle Design.

Anul acesta, lucrările din expoziția centrală, precum și evenimentele colaterale promovate în cadrul Romanian Design Week au fost selectate în urma unui apel de proiecte care s-a derulat la începutul anului. Selecția lucrărilor a fost făcută de către organizatori alături de un board de consultanți din care fac parte: Adrian Soare, Arhitect partener SYAA, Costin Popescu, Managing Partner CAP, Domnica Mărgescu, director de modă Elle, Maurice Munteanu, editor de modă Elle, Mihai Gurei, Creative Director și Owner Intro și arhitectul Attila Kim, care semnează de asemenea și conceptul și designul expoziției centrale.

În 2013, Romanian Design Week a inclus și prezentat peste 90 de designeri în expoziția centrală care a avut loc la Palatul Știrbei din București.

Design Mix

După Preview-ul din 2013, RDW-ul de anul acesta vorbește și despre food și sound design și prezintă proiecte aflate la intersecția dintre disciplinele designului, care pot deveni exemple – ambasador ale aplicabilității designului în viața de zi cu zi.

Grafica aplicată în cotidianul urban, de la fashion, până la street art, obiecte de design experimental și intervenții artistice neconvenționale vor fi incluse în selecția Romanian Design Week.

Calendarul de evenimente colaterale va cuprinde de asemenea și puncte de interes pentru food și sound design.

RDW își propune astfel să invite publicul să experimenteze cu toate simțurile ce înseamnă designul și cum ne poate influența viețile.

Gazda evenimentului

Edificiu-simbol al Capitalei României, Palatul Camerei de Comerț București face parte din patrimoniul naţional și a fost inaugurat la 23 mai 1911, în prezenţa Regelui Carol I și a membrilor Guvernului. Arhitectul construcţiei în stil baroc a fost Ştefan Burcuş, structura de rezistență a fost proiectată de ing. Gogu Constantinescu, iar lui Emil W. Becker i se datorează ornamentația generală a fațadei clădirii. Palatul Camerei a găzduit, de-a lungul timpului, reuniuni la nivel înalt – un exemplu fiind Conferinţa de Pace la încheierea celui de-al doilea război balcanic (iulie, 1913) – a primit vizita unor personalităţi marcante ale lumii economice şi sociale si chiar după naţionalizare a găzduit o instituţie de cultură: Biblioteca de Stat a României.

În octombrie 2008, prin hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă, clădirea a revenit proprietarului de drept, Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București. Fondată în 1868, Camera bucureșteană a pus bazele unor instituţii fără de care astăzi nu am concepe viaţa economică – Bursa şi Registrul Comerţului, și a avut de-a lungul timpului o contribuţie hotărâtoare la elaborarea unor legi de mare importanţă pentru economia naţională. Astăzi, pe lângă misiunea de reprezentare a intereselor comercianților bucureșteni în fața autorităților, CCIB oferă comunității de afaceri o gamă largă de servicii, adaptate cerințelor pieței.

Despre Romanian Design Week

Romanian Design Week este o sărbătoare a designului autohton, iar printre cele mai importante obiective ale acestui eveniment se numără: promovarea designului, interacțiunea dintre specialiștii din diverse ramuri ale designului, apropierea unui public cât mai larg de domeniile pe care își propune să le acopere, dar și generarea contextului necesar dezvoltării acestor discipline în România.

Un proiect al The Institute, Romanian Design Week este un eveniment anual care promovează designul românesc contemporan drept instrument ce poate contribui la progresul social, economic și cultural.

Este primul proiect dedicat în întregime designului românesc, care se adresează atât publicului, cât și profesioniștilor. În fiecare an, Romanian Design Week trasează o hartă a evenimentelor și spațiilor ce promovează designul. În 2014, RDW va avea loc în perioada 16-25 mai.

Romanian Design Week este un eveniment Inspired by Peroni Italy, susținut de Pepsi.

Pentru mai multe detalii despre Romanian Design Week:
www.romaniandesignweek.com
facebook.com/romaniandesignweek

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed