Smart Design Challenge, concurs pentru designeri

În cadrul Tech a Break, platforma de evenimente lansată de Orange pe 12 iunie 2017, în magazinele Orange smart shop, Dizainăr ține aproape de comunitatea creativă din România, lucrând în parteneriat cu Orange la concursul Smart Design Challenge.

În cadrul competiției tinerii designeri sunt provocați să proiecteze un obiect sau o instalație de design, atât decorativă, cât și funcțională, care se inspiră din produsele și serviciile Orange din categoriile: Orange Home (servicii de internet, televiziune, telefonie fixă, smart home) sau telefoane, accesorii, gadgeturi și wearables. Orange va premia cel mai bun proiect de design cu un premiu în valoare de 5000 euro. De asemenea, va mai fi acordat și un premiu de popularitate – câte o tabletă Samsung Galaxy Tab S3, în fiecare din cele 14 Orange smart shop-uri în care vor fi expuse proiectele. Concursul este dezvoltat în parteneriat cu Dizainăr.

„Văd în concursuri o trambulină absolut necesară pentru inovație, acest component fabulos al evoluției minții umane. Pentru mine, orice concurs de design e ca un mini festival de inventică și dincolo de sprijinul pe care îl presupune Smart Design Challenge pentru comunitatea creativă din România, am intrat în acest parteneriat și dintr-o dorință personală de a vedea printre primii ce și mai ales cum creează designerii. Mai ales cei pe care încă nu i-am cunoscut. Cred că tehnologia și designul trebuie să stea mereu împreună și pentru prima oară în istoria recentă a designului românesc, avem o competiție care le încurajează pe ambele. Direcția generală a designului românesc până acum a fost low-tech dar a venit momentul să facem un pas important spre integrarea soluțiilor smart tech în proiectele de design”, spune Mihnea Ghilduș, fondator Dizainăr.

Concursul se va desfășura pe parcursul următoarelor etape:

Etapa 1
9 iunie ora 10:00 – 9 iulie ora 23:59 2017 – înscrierea proiectelor în concurs
10 iulie – 30 iulie 2017 – selectarea de către juriu a unui număr de 42 de proiecte finaliste

Etapa 2
31 iulie 2017 – anunțarea celor 42 de proiecte finaliste selectate de către juriu
01 august – 03 septembrie 2017 – realizarea prototipurilor pentru proiectele finaliste
01 august – 22 septembrie 2017 – votarea premiilor de popularitate de către public
04 septembrie – 22 septembrie 2017 – expunerea prototipurilor în magazinele de tip Orange smart shop și votarea marelui premiu de către juriu
23 septembrie 2017 – desemnarea și anunțarea câștigătorilor

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed