Studioul românesc de design Beyondeur merge la 100% Design Londra, secțiunea Emerging Brands

Cine a vizitat măcar o dată 100% Design în cadrul London Design Festival, știe că acesta e the place to be când vorbim de noutăți de design și lansări. Ieri am aflat că un studio de design din România, Beyondeur, va fi prezent la 100% Design, la secțiunea Emerging Brands.

Beyondeur - Amintiri dintr-o alta lume - Designist (5)

Beyondeur înseamnă duo-ul creativ Bianca C. Padurean și Cristina Bădescu, ce propune noi perspective în înțelegerea formelor cotidiene. Colecția pe care o vor prezenta, „Amintiri dintr-o altă lume”, este o încercare curajoasă de a explora realitatea înconjurătoare. Conceptul proiectului își propune o viziune prin care lucrurile care definesc lumea obișnuită se transformă într-o multitudine de entități ce generează mai multe posibilități de personalizare, modularitate și multifuncționalitate.

Beyondeur - Amintiri dintr-o alta lume - Designist (3)

Bianca C. Pădurean a absolvit Secția Design de Produs în cadrul Facultății Central St. Martin’s de la Londra și a lucrat ca art director și graphic designer în Marea Britanie și România, atât în publicitate tradițională, cât și în marketing experiențial.

Cristina Bădescu deține un master în arhitectură și design urban, a lucrat cu arhitecți și specialiști în design urban, din cadrul mai multor organizații inovatoare din Canada. Experiența ei include cercetarea academică, precum și proiecte de design la diferite niveluri și pentru diverse aplicații.

Beyondeur - Amintiri dintr-o alta lume - Designist (1)

loud mouth photo session new logoPrototipurile au fost produse în Marea Britanie, într-o combinaţie de materiale: printuri 3D dintr-o selecţie de filamente şi placaj MDF, în combinaţie cu fibră de sticlă şi răşină.

Conceptul lor e și experimental, și funcțional: elementele fiecărei piese se pot asambla după dorinţa consumatorului final. Fiecare modul e prevăzut cu un sistem de înşurubare care se potriveşte la toate elementele. Iar atunci când structura creşte, au fost prevăzute elemente ce o stabilizează (de exemplu, elemente de fixare în perete sau în tavan).

unnamed

Beyondeur - Amintiri dintr-o alta lume - Designist (2)Un alt aspect ce ține de funcționalitatea conceptului e acela că elementele unei piese pot fi atașate mobilierului existent (cum se poate vedea în fotografiile de mai sus). Practic, schema de utilizare a acestor personaje e foarte versatilă: de la o piesă, poți lăsa suportul pe podea (și va arăta ca o mică măsuță), iar celelate părți le poți atașa rafturilor sau biroului din spațiu etc. Sau poți conecta între ele, diferit, elementele pieselor, creând o structură mai mare.

Beyondeur - Amintiri dintr-o alta lume - Designist (4)

“Unul din obiectivele cu care plecăm la drum în marea Aventură 100% Design e să găsim un producător care să manufactureze în masă produsele prin procesul de injecţie în mase plastice”, spun Bianca și Cristina.

Nu vedem aceste piese neapărat în context domestice, ne gândim mai ales la rolul pe care l-ar avea în spații de așteptare, spații orientate spre inovație, tehnologie, birouri super contemporane, tocmai datorită look-ului lor futurist și multifuncționalității.

Și le dorim succes Biancăi și Cristinei în a-și găsi un producător!

Beyondeur - Amintiri dintr-o alta lume - Designist (9)

Fotografii: Beyondeur

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed