Summer Well – festivalul de la care te întorci ca din vacanță

Summer Well_designist 20

Nu mai e o noutate că, de câțiva ani, facem în așa fel încât cel de-al doilea weekend din august să fim în București. Pentru că e Summer Well – prezentat de Orange, festivalul de la Domeniul Stirbey, din Buftea, care ne teleportează în vacanță. Și nu e doar despre muzică și selecția trupelor (i-am aplaudat de-a lungul anilor pe Kasabian, Tom Odell, La Roux, Bastille etc.), ci este și despre cele 25 de hectare ale parcului, despre istoria familiilor boierești care au locuit aici, Știrbey și Bibescu, despre lac, natură, cinema în aer liber, istorie și oameni faini. La ce festival din București mai mergi cu păturica de picnic?

Summer Well_designist 18

Summer Well_designist 25Crystal Fighters pe scenăSummer Well_designist 15Hurts, headlinerii zilei de sâmbătă.

Ce ne-a plăcut cel mai mult la Summer Well 2016, în afară de superselecția trupelor, și 7 motive pentru care să mergi și tu la anul:

1. Stai pe iarbă, într-un luminiș din pădure, și te uiți când la cer, când la scenă

Summer Well_designist 13

2. Nu vii doar pentru concerte, în pauze poți participa la tot felul de activități

De exemplu, Orange a pregătit anul acesta mai multe zone de interes. Dacă ești pasionat de gadget-uri, atunci în cortul Orange Connected Experiences aflai mai multe despre casele și mașinile inteligente, despre o viață mai simplă și mai bine conectată, în general. Ni s-a părut interesantă aplicația Smart Home, prin care poți să ai o casă mai sigură cu ajutorul senzorilor. Dacă, de pildă, un hoț se gândește să îți calce casa, atunci intervine senzorul antifurt, care se activează: aprinde luminile în casă și îți trimite pe telefon notificarea că locuința ta este în pericol.

Summer Well_designist 09Suntem în zona Orange Connected Experiences.

Summer Well_designist 10

Summer Well_designist 05Am trecut și pe la Orange TV Go – Relax Area, unde, seara, se proiectau filme.

Summer Well_designist 24

Pentru că Summer Well este un festival children friendly, în zona Orange Junior Digital Playground, cei mici puteau să-și facă poze cu Millidge & Doig și să testeze toate device-urile. Iar cei care căutau un mod mai tradițional de joacă pentru cei mici, aveau la dispoziție zona de Imagination Playground.

Summer Well_designist 16

3. E un festival bine organizat

3.1. Ai la dispoziție aplicația Summer Well. Descarci aplicația Summer Well (Android, iOS & Windows) și descoperi fiecare zonă de distracție de la festival.

Summer Well_designist 07

3.2.Pentru a ajunge la Summer Well, ai la dispoziție o linie specială RATB, care face legătura între Piaţa Victoriei, staţia Muzeul Ţăranului Român, şi Domeniul Ştirbey, în fiecare zi de festival. Linia este directă şi plecările erau la aproximativ 30 de minute.

3.3. Pentru prima dată, festivalul oferea și o zonă de camping cu piscină, bar şi restaurant, în Baza Turistică Buftea.

Summer Well_designist 04

4. Summer Well este un festival eco & digital

Asta se vede și în promovarea lui: cât mai mult online, digital și social media, fără postere și flyere. Ne-a plăcut waterscreen-ul din zona podului de peste lac. Pe el erau proiectate, odată cu lăsarea serii, imagini create de Mindscape Studio. Tot aici rulau și fotografiile de la after party.

Summer Well_designist 21

5. Arta și muzica bună merg bine împreună

Am fost plăcut surprinși să descoperim că în Sala Regina Maria erau expuse lucrările artistului Dan Crețu, cu care noi am realizat un interviu în 2012. Interventions este prima expoziție a artistului.

Summer Well_designist 01

Am descoperit apoi instalația AXIOM, realizată de Kit Webster, un artist australian faimos în lumea întreagă pentru instalațiile sale sculpturale, care combină lumini și sunet.

Summer Well_designist 02

6. Ce ne-a mai plăcut:

Zona de Afterparty, deschisă începând cu terminarea ultimului concert. Iar aplicația Summer Well îți arăta și line-up-ul de DJ-seturi. “Hey girls, hey boys, superstar DJs, here we go!”, cum ar spune The Chemical Brothers.

Summer Well_designist 14

Zona de Pop Up Yoga Studio. Dacă aveai chef de relaxare a doua zi, dupa afterparty, Daanasana School of Yoga and Dance te aștepta la o sesiune de yoga în pădure.

Summer Well_designist 00

7. Last, but not least, Summer Well e un festival cu oameni faini

Nu e de ignorat să fii într-un loc unde se adună lume bună. Și asta se vede în fotografii. Enjoy!

Summer Well_designist 19 Summer Well_designist 26

Summer Well_designist 31

Summer Well_designist 22

Summer Well_designist_30

Fotografii: Designist.ro & via Summer Well
Video: via Summer Well

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed