În ce clădiri de patrimoniu se vor auzi, vara aceasta, concertele celei de-a IV-a ediții SoNoRo Conac?

Așa cum ne-a obișnuit, SoNoRo Conac continuă să ne dezvăluie cele mai frumos salvate clădiri de patrimoniu din România în acordurile muzicii de cameră. Cea de-a IV-a ediție îi va convinge pe iubitorii de muzică și de arhitectură să-și petreacă vacanța în țară, pentru a se bucura de o minunată împletire a celor două arte pe plaiuri natale, poate nedescoperite încă.

Bisericile Fortificate din Criț și din Ilieni, Casa Kraus din Criț, Casa cu Blazoane din Chiojdu, Conacul Domniței Ralu din Chițorani și Casa de Oaspeți a Prințului de Wales din Valea Zălanului sunt locurile încărcate de istorie, dar și de poezie, ce vor găzdui în această vară întâlniri cu Ludwig van Beethoven, Zoltán Kodály, Jean Sibelius, Edward Elgar, Johann Sebastian Bach, Béla Bartók, Wolfgang Amadeus Mozart și György Ligeti, în interpretarea lui Răzvan Popovici (violă), Erik Schumann (vioară), Liisa Randalu (violă) și Jan-Erik Gustafsson (violoncel).

Conacul-Domnitei-RaluConacul Domniței Ralu

Biserica-Fortificata-IlieniBiserica fortificată IlieniCasa-Kraus-CritCasa Kraus, Criț

Programul după care vor avea loc concertele SoNoRo Conac până la finalul verii este următorul:
– Biserica Foritficată și Casa Kraus, Criț, jud. Brașov (23 iulie 2016)
– Casa cu Blazoane, Chiojdu, jud. Buzău (24 iulie 2016)
– Conacul Domniței Ralu, Chițorani, jud. Prahova (25 iulie 2016)
– Biserica Fortificată, Ilieni, jud. Covasna (29 iulie 2016)
– Casa de Oaspeți a Prințului de Wales, Valea Zălanului, jud. Covasna (6 august 2016)

Accesul la concertele SoNoRo Conac se face doar pe bază de invitație sau rezervare, în limita locurilor disponibile, la: mariaclara@sonoro.ro sau 0741.190.470.

Programul seriei de concerte și mai multe detalii despre SoNoRo Conac sunt disponibile pe: conac.sonoro.ro.

Biserica-Fortificata-din-CritBiserica fortificată din CrițCasa-cu-Blazoane-ChiojduCasa cu Blazoane, Chiojdu

SoNoNo Conac este un proiect inițiat de Asociația Sonoro, cu sprijinul partenerului principal – BRD – Groupe Société Générale și al Ordinului Arhitecților din România.
Sponsor principal: BRD – Groupe Société Générale
Parteneri principali: Ordinul Arhitecților din România, Asociația Arché
Mașina oficială oferită de: BMW
Parteneri: Illy, Avincis, AQUA Carpatica, Centrul Cultural Castel Sâncrai din Sâncrai, Castelul Gyulay Ferencz din Mintia, Muzeul de Artă din Craiova, Biserica Foritficată și Casa Kraus din Criț, Conacul Domniței Ralu din Chițorani, Biserica Fortificată din Ilieni, Casa de Oaspeți a Prințului de Wales din Valea Zălanului, Casa cu Blazoane din Chiojdu, Biserica Evanghelică de Confesiune Augustană din România din Cisnădioara, Cetatea Făgăraș.

Parteneri media: România liberă, RFI România, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Harper’s Bazaar , Marie Claire, Beau Monde, National Geographic, Forbes Life, HotNews, Igloo, Zeppelin, Arhitectura, Arhitext, The Art of Living, Designist.ro, Bucharest Gentleman, Alist, Academia Cațavencu, Visuell.ro, The Institute.

afis-general-Sonoro-Conac-2016

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed