Vernisajul Beautiful Yesterday, poze și dichis la GALATECA

La sfârșitul anului trecut descopeream GALATECA, prima galerie de artă aplicată deschisă în București, cu ocazia expoziției de bandă desenată Povești în imagini, ce reunea 14 artiști reprezentativi pentru istoria benzii desenate în România.

Galateca -Designist  (1)

La începutul acestui an, spațiul minimalist și extrem de dichisit al galeriei de la parterul Bibliotecii Central Universitare Carol I, a cărui reamenajare e semnată de arh. Radu Teacă, a găzduit expoziția de modă The Rest is Tomorrow – inițiată de ICR Londra, la invitația British Council și British Fashion Council: 6 designeri români (Doina Levintza, Irina Schrotter, Andreea Bădală, Lucian Broscăţean, Dinu Bodiciu şi Carla Szabo) au participat la International Fashion Showcase, parte din manifestarea London Fashion Week.

Galateca -Designist  (2)

Fotografii din expoziția The Rest is Tomorrow

Galateca -Designist  (3)

Sâmbătă, 16 martie, la GALATECA a avut loc vernisajul Beautiful Yesterday, o expoziție în oglindă în cadrul The Rest is Tomorrow. Publicul a fost numeros și curios să intre în atmosfera creată la galerie de cele două expoziții care au coabitat excelent, completându-se una pe cealaltă.

Galateca -Designist  (8)Sâmbătă, 16 martie, la vernisajul Beautiful Yesterday

Galateca -Designist  (9)

Expoziția The Rest is Tomorrow a fost îmbogățită cu o serie de piese vintage prețioase ce fac parte din colecții private. Astfel, creațiile contemporane ale celor șase designeri, Doina Levintza, Irina Schrotter, Andreea Bădală, Lucian Broscăţean, Dinu Bodiciu şi Carla Szabo se oglindesc acum într-o istorie scrisă cu creativitate şi ingeniozitate, acoperind toată perioada dintre sfârşitul secolului al XIX-lea şi mijlocul secolului al XX-lea, oscilând între feminitatea absolută a dantelelor edwardiene şi minimalismul anilor ’40 sau ’60.

Galateca Palarie ce a apartinut familiei Rosetti anii 20 - DesignistPălărie ce a aparținut familiei Rosetti, anii ’20

Galateca Poseta diadorama creata de Anton Piech anii 20 - DesignistPoșetă diadoramă creată de Anton Piech, anii ’20

Galateca Egyptian Revival anii 30 - Designist Egyptian Revival, anii ’30

Galateca - Poseta din perioada interbelica - DesignistPoșetă din perioada interbelică

„Pălăriile au reprezentat punctul de atracție principal al după-amiezii de sfârșit de săptămână. Doamnele au fost bucuroase să probeze și apoi să fie fotografiate cu accesoriul  favorit, fie că acesta era din perioada interbelică sau din colecții recente, precum Fandacsiile create special pentru GALATECA”, spune Iulia Gorneanu, Project Manager GALATECA. „Domnii nu au fost nici dânșii mai prejos admirând diverse berete, jobenul care a tronat într-una dintre vitrinele Galatecii sau chiar dând sfaturi vestimentare doamnelor pe care le însoțeau”, a mai adăugat colecționara.

Galateca -Designist  (10)Iulia Gorneanu, Project Manager GALATECA, și Mireille Rădoi, director al Bibliotecii Central Universitare Carol I

Galateca -Designist  (11)Andreea Bădală, designerul Murmur

Galateca -Designist  (15) Galateca -Designist  (17)

Vizitatorii au comparat piesele vestimentare extrem de valoroase – aparținând stilului de viață din secolele trecute – cu vestimentația contemporană și au probat piesele vintage din afara expoziției, aduse special pentru gallery shop-ul NEOGALATECA de către cele patru colecționare: Oana Creţu, Cristina Deutsch, Raluca Alexandru şi Iulia Gorneanu. Rochii, pălării și bijuterii din anii 20’, 30’ și 40’, adevărate piese de muzeu, și-au găsit noi proprietare sâmbătă.

Galateca -Designist  (13)

În shop-ul NEOGALATECA

Galateca -Designist  (14)

„Probează și pozează” a relevat apetitul pentru pălării al doamnelor, vedetele colecției fiind cu precădere cele cu voaletă, demult uitate. Beautiful Yesterday va putea fi vizitată, alături de The Rest is Tomorrow, până la data de 31 martie. La închiderea expoziției, GALATECA a pregătit o serie de evenimente cu vânzare a pieselor expuse la London Fashion Week de către cei șase designeri români.

Galateca - Designist (18)Pentru mai multe detalii vizitați site-ul www.galateca.ro

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed