Prima întâlnire din cadrul “jumpthegap talk” în București – inovații semnificative

Pentru al doilea an consecutiv, concursul internațional de design jumpthegap adună competitori din rândul tinerilor profesioniști și studenților la arhitectură din România.

Ceremonia de premiere a concursului din 2015, care a avut loc la Centrul de Design Barcelona

Noua ediție a competiției va fi promovată prin intermediul primei sesiuni din cadrul “jumpthegap talks”, organizată de Roca la Universitatea de Arhitectură Ion Mincu, sala Frescelor, pe 22 februarie, sub denumirea de “Inovație semnificativă: Oportunitățile oferite de design și arhitectură în soluționarea adevăratelor nevoi ale oamenilor”.

“Jumpthegap talk” reprezintă o serie de întâlniri cu profesioniști renumiți, din domeniul design-ului și al arhitecturii, ce își vor împărtăși propriile viziuni. Astfel de întâlniri au loc în diferite orașe din jurul lumii, pentru promovarea competiției internaționale de design jumpthegap, organizată de Roca, companie care anul acesta sărbătorește 100 de ani, în colaborare cu Centrul de Design Barcelona.

Designerul Valentin Vodev

Invitatul special al serii va fi Valentin Vodev, membru al juriului jumpthegap și designer recunoscut internațional, cu birouri în Bulgaria și Austria, care va vorbi despre design și provocarea de a găsi inspirație în jurul nostru și soluții aplicabile la problemele zilnice cu care se confruntă populația. Alături de el va fi arhitectul român Justin Baroncea, corespondent al revistei spaniole Arhitectura și profesor la școala BAC-FPC Barcelona. Discuția va fi moderată de Constantin Goagea, arhitect și directorul revistei Zeppelin.

Competiția din acest an cumulează premii de 26.000 de euro astfel:

  • Categoria pentru studenți – 10.000 euro
  • Categoria pentru tineri profesioniști – 10.000 euro
  • Premiul de sustenabilitate oferit de Fundația We Are Water – 6.000 euro

Tinerii se pot înscrie în competiție până la data de 15 martie, urmând să își înscrie proiecte în competiție până la data de 19 aprilie.

Anul trecut, competiția a atras 3.700 de participanți. România a înregistrat un număr record de participanți, cu 12 proiecte înscrise de 83 de persoane la ambele categorii. Astfel, țara noastră a ocupat locul 12 în topul competiției după numărul de participanți. Și în ediția anterioară, startul înscrierilor a fost marcat în România printr-o conferința organizată de Roca în octombrie 2015, când designerul portughez Guta Moura, membru al juriului, le-a vorbit studenților de la Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu despre competiție.

Intrarea la eveniment este liberă cu înscriere online, disponibilă aici.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed