Un apartament nou, de 72 de metri pătrați, din București, în stil artsy-industrial

Cu siguranță ai trecut măcar o dată sau ai auzit de Impact Hub Bucharest, ți-a plăcut spațiul și, din vorbă-n vorbă, ai ajuns să afli de Studio3plus, biroul de arhitectură care a semnat amenajarea. Sau ai mers alături de noi într-un cocon de design, tot în București, sau chiar acasă la Dragoș și Raluca, arhitecții fondatori ai studioului, într-un apartament de 60 de metri pătrați, cu soluții super ingenioase. Amenajările ce le poartă semnătura sunt arhitecturale, dinamice și foarte contemporane. Cum este și acest decor artsy-industrial dintr-un apartament bucureștean de două camere. 😉

amenajare-apartament_studio3plus_designist1

amenajare-apartament_studio3plus_designist

Apartamentul este al unui cuplu tânăr, care a ales să trăiască într-un apartament nou, dar într-o zonă cu istorie a Bucureștiului. Arhitecții Studio3plus i-au implicat cât mai mult pe proprietari în amenajare, pentru a crea un spațiu cu personalitate puternică, un loc viu și actual, în care tinerii pasionați de design să se simtă acasă.

amenajare-apartament_studio3plus_designist16

“Primul element ce leagă zonele din apartament este peretele decorat cu tapet, de la intrare, ce se continuă până la intrarea în dormitor. Tapetul este semnat chiar de proprietară, un graphic designer foarte talentat, iar în continuarea lui curge gravura de pe panoul de sticlă. Pattern-ul tapetului încadrează și structura de metal, cu polițe din lemn masiv, a bibliotecii. Polițele sunt din lemne recuperate de la o fabrică de furnir, date cu ulei și ținute la uscat în casă timp de 6 luni,” povestește arhitectul.

Nu ne putem închipui un apartament urban cool fără prezența betonului industrial, a graffiti-ului înlocuit aici de tapetul artsy, care schimbă starea întregului spațiu, fără accente designish, cum ar fi suportul de vinuri, tot din beton, creat direct în perete, sau corpul de iluminat (un design Made in RO), ori biblioteca grafică. Și nici fără căldura lemnului ce îmblânzește recele minimal.

amenajare-apartament_studio3plus_designist6

“Am inversat accesul spre dormitor, care ar fi scurtcircuitat relația dintre living și fereastra generoasă spre peisajul bucureștean. În continuarea acestui gest, am inversat bucătăria cu baia de oaspeți, obținând o nouă coerență spațială față de cea propusă inițial de proiectul de arhitectură,” povestește Dragoș.

amenajare-apartament_studio3plus_designist17

Peretele decorativ din beton, fundal al TV-ului, a fost realizat de Geanni Zuccolo, suportul de sticle de vin de Betonia, iar corpul de iluminat Egg poartă semnătura 7 Lămpi.

Măsuțele de lemn au însă cea mai faină poveste: după ce au fost recuperate de la un văr al familiei, au fost date cu ulei, ținute 6 luni în casă pentru aclimatizare și abia apoi le-au fost făcute picioarele de către un meșter din cartier.

tip-toe_amenajare-apartament_studio3plus_DesignsitPiesa de artă contemporană Tip-Toe (Tip-Til), semnată de artista Ileana Oancea.
amenajare-apartament_studio3plus_designist19Bucătăria a fost realizata de HHD, un mic atelier de tâmplărie.

Pentru a fluidiza spațiul de 72 de metri pătrați, arhitecții au venit cu ideea unei noi compartimentări: inversarea accesului către dormitor, pentru a profita de lumina unei ferestre generoase, și, pe aceeași latură, desființarea toaletei de serviciu. Accesul în dormitor a fost mutat astfel, din partea dreaptă, unde traversa direct livingul, în partea stângă, unde acum s-a format un culoar direct de la intrarea în apartament.

În locul vechii toaletei de serviciu și a traversei către dormitor au apărut acum bucătăria și zona de dining, ce comnunică cu livingul deschis și aerisit. În această nouă distribuție, fosta bucătărie a devenit o baie de oaspeți cu dimensiuni decente, completată de un dressing generos.
amenajare-apartament_studio3plus_designist7

Un culoar artsy chiar la intrarea în casă- tapetul se reflectă în oglinda dressingului din hol. amenajare-apartament_studio3plus_designist13 Baia de oaspeți, ce a luat locul fostei bucătării.amenajare-apartament_studio3plus_designist14

amenajare-apartament_studio3plus_designist12

 Patul albastru intens din dormitorul matrimonial a fost proiectat de Studio3plus și realizat de Divanissimi.amenajare-apartament_studio3plus_designist9 Baia matrimonială adoptă un design mai cald, prin prezența lemnului și continuarea albastrului electric din dormitor.amenajare-apartament_studio3plus_designist10

Iată și planul amenajării:

amenajare-apartament_studio3plus_plan_designist

Sperăm că te-au inspirat soluția fluidizării spațiului nu tocmai generos, ambientul arhitectural, piesele cu personalitate și tapetul artistic, pe care nu-l poți uita ușor. 🙂

Fotografii: de Cosmin Dragomir

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed