Gustăm design, styling & delicatese
Nicio poveste Flori de Mentă nu seamănă cu cealaltă. Deși ne cunoaștem deja de niște ani, Floriana și Vlad reușesc să ne surprindă cu fiecare scenografie în parte. Cu siguranță vorbim de un stil al lor, unitar, însă detaliile sunt mereu altfel, decorurile se dezvăluie mereu diferit. Iar scenariul care tocmai a ajuns la noi ne-a făcut să ne lase gura apă din mai multe motive lesne de înțeles, odată ce vezi fotografiile de mai jos: delicatesele lor, pe de-o parte, piesele ceramice Nistora Ceramics, de pe altă parte, și florile Bloom Bloom ce te lasă cu primăvara în suflet. După wow-uri și sughițuri (deocamdată în sec), am aflat că toate piesele ceramice au fost create speciale pentru acest mic proiect apetisant, inspirate de stilul de a găti al Florianei. Enjoy! Îi știam creațiile Ancăi, de la Nistora Ceramics, recunoaștem însă că acum le vedem într-o cu totul altă lumină. Iar povestea acestei colecții-capusă, inspirate de stilul Flori de Mentă, curge mai jos:
Cum au fost create piesele ceramice? Preț de mai bine de două săptămâni, am construit o serie de ceramică croită manual, fără roata olarului și fără matrițe. Din calupul de lut am întins plăci subțiri de lut cu ajutorul unui sucitor de bucătărie, plăci din care mai apoi am tăiat contururi moi, neregulate, pentru farfurii si platouri, ba chiar, mai mult în joacă, am făcut și două lingurițe. Odată uscate timp de 4-5 zile, piesele au fost apoi arse în micul meu cuptor pentru ceramică, mai întâi la 800 grade Celsius, timp de aproape 24 ore, apoi glazurate și arse a doua oară, pentru alte 24 ore, dar de data asta la peste 1000 grade, pentru vitrificarea glazurii. Ceramica mea a luat apoi drumul Bucureștiului, iar ce a urmat e poezia pe care o puteți vedea aici. Cum se traduce experiența acestei colaborări? Chiar și la distanță de trei sferturi de țară, eu locuind în Timișoara, iar restul echipei fiind la București, a fost o frumoasă întâlnire de oameni care simt cam la fel, care au aceeași nevoie, ca de aer, să creeze lucruri frumoase și simple, și să se înconjoare de lucruri frumoase și simple. Și acum, să inventariem bunătățile care ne defilează în fața ochilor, sperăm că în curând și pe masă: Bundt cu ciocolată, portocale și cardamom Nu putem încheia fără să-i felicităm pe toți cei implicați în proiect, care ne-au lăsat un cu totul alt gust la început de săptămână: Styling și tarte: Flori de Mentă |