Cum aduci într-un studio tot confortul unui apartament de 2 camere?

…”este adevărat, nu poți trânti ușa de la dormitor, însă altceva nu credem că lipsește”, ne-au explicat șugubăț arh. Anca Ionescu și arh. Alexandra Nicolau, adică echipa Kulcuș, despre studioul de 37 mp utili din ansamblul rezidențial Urban Spaces 5 – Sfinții Voievozi, pe care l-au amenajat în centrul Bucureștiului. Pe scurt, un open space care integrează armonios toate funcționalitățile necesare ➡️ mai jos, îți arătăm și povestim cum.

🛒 Surse de shopping ➡️ canapeaua este de la Feydom (explorează aici), iar majoritatea decorațiunilor și corpurilor de iluminat vin de la The Home.

Despre proiectele Kulcuș ți-am povestit adeseori că sunt demersuri ale eficientizării, iar studioul pe care ți-l prezentăm face parte din aceeași categorie: a fost amenajat cu scopul de a fi închiriat, așa că a cerut multă versatilitate ca să facă loc zonei de dormit, unui mic loc de luat masa, unui working space, bucătăriei și livingului.

„Locuințele pentru închiriat sunt în general mai dificil de amenajat, pentru că lipsește nota personală. Da, există implicarea proprietarului, care desigur că își pune amprenta, dar în același timp își dorește o amenajare cât mai versatilă. Cel mai mult ne place la acest proiect faptul că am reușit să valorificăm tot spațiul și să avem o locuință confortabilă într-o suprafață nu foarte generoasă”, ne-au explicat arhitectele. 

Ne-au plăcut jocurile de culori și geometrii din living: suntem întotdeauna pro detalii subtile ❤️

Secretul stă, de fapt, în delimitări ⬇️

🛒 Surse de shopping ➡️ mobilierul custom este executat de CraftMob.

Citește și: Cum integrezi 4 spații într-o singură încăpere? 

Iar delimitările și-au lăsat în urmă rolul strict formal și funcțional și au căpătat valențe diverse: de corpuri de mobilier și piese scenografice.

Astfel, între bucătărie și living stă un separator din structură metalică, placaj de mesteacăn și MDF vopsit, care bifează funcționalități multiple: bibliotecă, masă de bucătărie, workspace și comodă TV.

În continuare, între bucătăria aproape austeră…

…și dormitor…

…se întinde un panou glisant din placaj perforat, care oferă o oarecare intimitate zonei de noapte și face trecerea între micul dressing și mobilierul de bucătărie.

În baie, se reiau motivele metalice și placajele din lemn.  

Suprafața redusă a impus și o reducere la minimum necesar a pieselor de mobilier și o simplificare a stilului: arhitectele au mers pe linii minimaliste-contemporane, o amenajare simpă și curată, în nuanțe calde, cu accente de negru și culoare în decorațiuni. În contrast, plafonul a fost păstrat din beton aparent, pentru un touch industrial cu greutate.

Citește și: Un apartament mic, de 40 mp, bine împărțit și amenajat cu 10.000 de euro

⌛Durată proiect: 8 luni

💶Buget: 15.000 euro

Foto: prin Kulcus

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed