Recipiente pentru bucătărie sub forma ciupercilor albe, românești
După Romanian Design Week, la început de iunie, am făcut un top la proiectelor de design care ne-au plăcut. Așa cum vă spuneam și atunci, cea mai consistentă lansare a fost cea a brandului Ubikubi (designer Dragoș Motica). Cele mai simpatice obiecte ni s-au părut ciupercuțele ceramice cu rol de recipiente pentru bucătărie. Iată că, la început de septembrie, ciupercuțele Albe sunt lansate oficial, cu fotografii și un film de prezentare nou-nouțe. Iar noi visăm să le avem la un moment dat în bucătărie: pentru design și experiența de a le mânui pentru o gustare… cu semnătură. De ce Albe? Să culegi ciuperci după o zi ploioasă este un obicei vechi al oamenilor din zonele rurale apropiate pădurilor. Ciupercile au nume particulare, legate de zonele în care cresc. Unele dintre nume sunt chiar amuzante, iar Ubikubi a decis să le păstreze şi să le traducă în engleză. Pe lângă traducerea numelui este folosită şi denumirea în limba latină (pentru cunoscători). Formele şi dimensiunile sunt în concordanţă cu scopul final al “Albelor”, unele pot fi folosite pe post de recipiente, altele ca oliviere sau solniţe. Există două variante de suport: pentru un set de 4 sau 5 ciuperci. Toate formele ceramice sunt turnate în forme speciale de gips, pentru porţelan. Capacele sunt fabricate din plută, în diferite grosimi şi forme, iar tăviţele speciale sunt din lemn de fag. Voi câte ciupercuțe ați aduce în bucătărie? Le găsești pe ubikubi.ro. Weekend savuros să aveți! Fotografii: prin Ubikubi |