Câte gusturi și nevoi, atâtea tipuri de vopsea. Să înceapă renovarea!

Dacă designul interior ar fi un puzzle, atunci cu siguranță culorile, texturile și jocurile de lumini pe care le poți crea ar fi piesele cu care pornești jocul, cele în jurul cărora compui tot restul poveștii de amenajare. Dar dacă ne gândim că nici atracția puzzle-urilor nu mai e aceeași pentru copiii de azi ca pentru cei de acum 10 ani, atunci coordonatele se schimbă un pic.

La fel ca orice domeniu al creativității și funcționalității, designul interior este un organism viu, care se recalibrează în funcție de gusturile și nevoile cărora trebuie să le răspundă. Așa că tot ce ține de culorile, texturile și efectele de lumină pe care le creează o vopsea asupra pereților îi urmează exemplul. Prietenii de la Caparol ne-au povestit mai multe despre cele mai recente transformări ale vopselelor din portofoliul lor și despre cum îți poți recompune amenajarea cu ajutorul lor.

Vopseaua pentru interior Caparol Indeko-plus face parte din cea mai bună clasă de lavabilitate, cea mai bună clasă de acoperire, este ecologică şi are un miros redus, un înalt grad de alb, nu se îngălbenește, are proprietăți excelente privind reparațiile (retușurile) ulterioare, nu are emisii și solvenți și are o paletă cromatică extinsă. 

Fără conservanți!

Potrivit studiilor realizate de instituțiile specializate ale Uniunii Europene, mai mult de 150 de milioane de europeni suferă de alergii cronice, iar predicțiile arată că, până în 2025, jumătate din populația UE va fi afectată. Conservanții din compoziția vopselelor sunt elemente care pot dăuna persoanelor alergice, iar aici intervine una dintre nevoile de adaptare și adaptările de care îți spuneam mai devreme:

“Vopseaua pentru interior Caparol Indeko-plus, cu o vechime de peste 40 de ani pe piața germană, a fost redezvoltată pe baze complet noi. O tehnologie nou patentată a aditivilor facilitează renunțarea completă la conservanți, optimizând totodată proprietățile de prelucrare, care au fost adaptate la cerințele stilului modern de finisare. Toate vopselele de interior fără conservanți de la Caparol sunt marcate cu logo-ul „E.L.F. plus”, potrivit echipei Caparol. 

vopseaMai multă lumină!

S-ar putea să ți se pară că “iluminarea tangențială” sună ca o figură de stil pretențioasă, dar este, de fapt, o urmare a dorinței noastre de a ne folosi de cât mai multă lumină, fie ea naturală sau nu, în amenajare. Pe scurt: o singură sursă de lumină, îndreptată spre unghiurile pereților —> mai multe suprafețe luminate. Totuși, dacă alegi această variantă, riști să dai peste un dezavantaj inestetic: lumina proiectată oblic va accentua eventualele denivelări ale pereților tăi. Rezolvarea vine de la vopseaua Caparol Capasilan:

“Este o vopsea siliconică de top, care, datorită proprietăților excelente și a timpului îndelungat de aplicare, permite evitarea de suprapuneri vizibile și de urme de rolă mult evidențiate în lumina tangențială. Bineînțeles, ca și în cazul lui Caparol Indeko-plus, proprietățile sunt caracteristice unui produs de top: cea mai bună clasă de lavabilitate, cea mai bună clasă de acoperire, fără emisii și fără solvenți, nuanțabilă computerizat”, a explicat echipa Caparol.

vopsea

Fără efect de catifea!

“Cum? De ce să refuzi ceva asociat cu catifeaua?!”, ne-am întrebat 🙂 . Atunci când e vorba de pereți vopsiți în nuanțe foarte intense și foarte închise, cu texturi mate, peste care rămân urme inestetice la fiecare atingere, lucrurile se schimbă. Până recent, soluția stătea doar în textură: pentru spații cu trafic intens sau apartamente în care locuiesc familii cu copii, era mai înțelept să alegi o vopsea semilucioasă sau chiar lucioasă, care elimina efectul de catifea prin consistență. Totuși, Caparol a ținut să nu limiteze opțiunile designerilor și arhitecților. Ca urmare…

Caparol PremiumColor este o vopsea lavabilă mată, întărită cu fibre de carbon, disponibilă exclusiv nuanțărilor computerizate în culori închise, ce reduce la maximum, ba chiar poate înlătura în totalitate posibilitatea apariției acestui efect de catifea nedorit. În plus, produsul este rezistent la solicitări mecanice și chimice, la dezinfectanți și detergenți pe bază de apă, iar suprafețele obținute sunt robuste și au o strălucire intensă a culorilor”.

vopsea

Mai multă responsabilitate!

Totul a pornit, de fapt, de la o ecuație simplă: dacă ai 7 milioane de oameni și resurse finite, în cât timp nu vom mai avea ce să consumăm? În 2012, DAW Benta, compania-mamă din care face parte Caparol, a devenit parte a inițiativei voluntare United Nations Global Compact, iar asta a dus la nașterea gamei de produse din materii prime regenerabile Caparol CapaGeo.

“La vopselele pentru interior Caparol CapaGeo, materiile prime fosile pentru aditivi au fost înlocuite în procent de 100% cu materii prime regenerabile. Biogazul și biodiesel-ul folosite sunt obținute din biomasă certificată și înlocuiesc materiile prime certificate. Ca urmare, la fiecare cutie de vopsea de 5,5 l din gama CapaGeo, sunt înlocuiți 3 l de materii prime fosile, care rămân în pământ, ca resurse viitoare. În plus, vopselele CapaGeo pot fi folosite și pentru camerele pentru copii și alte încăperi delicate pentru că au emisii minime, nu au solvenți, plastifianți sau conservanți”.

vopsea

Fotografii: prin Caparol și unsplash.com

One Comment

  1. Mihaela

    Excelent site-ul, multumesc pentru recomandare.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed