La final de an, poposim într-un Zen Nook bucureștean cu accente japandi

Printre colinde în surdină, liste de cumpărături de bifat și o supraaglomerare de știri, îți propunem să luăm o pauză. O pauză cozy and comfy, în nuanțe deschise de bej, cu accente albastre și inserții japandi, creată după chipul și asemănarea cuvântului zen 😌 Și nu, nu ne-o imaginăm doar, ci am descoperit-o chiar într-unul dintre proiectele Alb Design Studio (arh. Bianca Pais și designerul Alexandru Balaşa), care au trecut printr-o experiență de tip fit out și au creat această amenajare numai bună de liniștit gânduri.

Everybody, welcome to the Zen Nook 💙

Lista de shopping a întregii amenajări te așteaptă la finalul poveștii.

Apartamentul pe care l-au avut la dispoziție are 52 mp. Era proaspăt finisat la începutul proiectului, ceea ce a simplificat mult coordonatele.

“Parchetul a avut o nuanță plăcută, ceramica aleasă nu ne-a restricționat alegerile ulterioare, așa că am avut cumva libertatea de a începe să scriem într-o carte pentru care fuseseră deja stabilite copertele”, ne-au povestit ei.

Citește șiCe se întâmplă când un apartament spațios își celebrează provocările de design

Start fit out!

Înainte de zen a fost o recalibrare 👉 Dar să o luăm de la început: proprietarii sunt un cuplu de tineri cu care echipa Alb Design Studio a creat o conexiune de la prima întâlnire. Ea este medic, el este IT-ist (de aici și colțul cool wfh pe care îl vei vedea mai jos), iar împreună au deschis o nouă etapă pentru autorii amenajării:

“Noi ne-am ocupat și de partea de implementare din momentul în care proprietarii au plecat din țară pentru câteva luni și ne-au lăsat cheia apartamentului lor pentru a duce la bun sfârșit proiectul. Așadar, a fost o experiență de tip fit-out pe care am făcut-o cu plăcere și care ne-a ajutat să ne imaginăm cum ar fi dacă am face asta în mod normal cu proiectele noastre. Zis și făcut, ne-am luat rolul în serios și ne-am ocupat de tot ce a însemnat managementul proiectului – de la comenzi și recepționarea produselor, asistență la montajul mobilierului standard și custom, montajul corpurilor de iluminat și ajustările pe partea de instalații electrice, până la final touch – textile și decorațiuni pentru a da casei în final imaginea și vibe-ul de “acasă”, ne-au explicat ei. 

Citește și: București: un apartament vechi și întunecos își regăsește lumina

Cozy și comfy, pietrele de temelie ale brief-ului, au dictat o amenajare plină de texturi cât mai naturale, inspirate din pânze de sac, lână, lemn, ratan. 

Mai jos, bifăm pe scurt fiecare încăpere a proiectului, cu elementele ei de identitate.

Pas cu pas

Bucătăria închisă, cu o suprafață restrânsă, este terenul funcționalității: pentru un bonus de eficiență și continuitate, echipa a ales să mascheze centrala termică și caloriferul, iar frigiderul este încorporat.

Și-au făcut, însă, loc alături și o masă de breakfast cu scaune de bar reglabile, cu vibe industrial. Iar pentru că funcționalitatea nu trebuie să nege estetica…

“…sunt încadrate de un perete bej, pe care am ales să punem un ilustrații pentru că și bucătăriile merită să fie decorate cu obiecte drăguțe de design și cu tablouri”. ❤️

Living-ul este o lume compusă din două zone:…

… ⬆️dining-ul și ale lui accente albastre au primit un tablou cu textura tapetului din dormitor (soon to come). Dăm o notă mare pentru continuitate și aici!

…imediat lângă dining, intră în (și iese din) scenă colțul wfh despre care îți spuneam mai devreme. Iată aici o rezolvare isteață în cazul în care nici tu nu ai prea mult spațiu la dispoziție:

“Cel mai tare ne place zona cu biroul-surpriză, ascuns în spatele unei uși cu deschidere verticală: este o soluție pe care am mai implementat-o sub alte variațiuni și în alte proiecte pentru că este o rezolvare funcțională și relativ facilă a problemei. E un fel de closure la finalul zilei, când închei activitatea și ascunzi totul în spatele unei uși, iar casa redevine acasă”.

Livingul propriu-zis se întinde în cealaltă parte a dining-ului, centralizată de un covor care repetă coordonatele de bază de mai devreme:…

…⬆️ lână și inserții foarte fine de fire bleu, însoțite de accente marine…

…⬆️și natură ici-colo.

Apropo de nuanțele de albastru…

…în dormitor iau cuvântul de-a dreptul. Asta pentru că proprietarii și-au dorit cu tărie tapetul din spatele patului, cel care dictează inserțiile albastre din toate piesele de mobilier custom + accesorii. 💙

Și holul generos a devenit personaj al amenajării, cu oglinda + consola cu tăvi din lemn și ratan, în același spirit al materialelor naturale. 

“Fiind un proiect în care nu a fost necesară coordonarea unui șantier, am trecut direct la partea frumoasă și mai curată a unei amenajări: mobilarea și decorarea lui. Acest fit out ne-a ajutat să înțelegem mai bine perspectiva clienților și să ne punem mai ușor în locul lor cand trebuie luate anumite decizii administrative”, ne-a povestit echipa Alb Design Studio. 

Proiectul a durat aproape 8 luni și s-a încheiat în 2023. Bugetul: 25.000 euro.

🛒 Surse de shopping
🛌🏻 pat: Cioata
🛋️ canapea: Feydom
⛩ masă: Kave Home
🪑scaune de dining: Vox
💡 iluminat: Aldex
🌊 tapetul din dormitor: Tecnografica
🫓 covoare: Rugvista
🧵perdele, draperii, storuri: Anmar Decor
📦 mobilier custom: AES Mobconcept

Foto: Alexandru Balașa

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed