Cursul de ceramică în urma căruia îți poți deschide propriul tău atelier, dacă plănuiești o schimbare artistic-creativă.

Ne știi, suntem mereu pregătiți de noi experiențe creative. 🙂 Îți dăm de veste că am ajuns la grupa #9 în cadrul cursului de ceramică contemporană pe care îl derulăm alături de artista ceramistă Andreea Badragan! După sesiunile de până acum, când toate locurile au fost ocupate, formăm o nouă grupă, care va începe cursul pe 5 octombrie 2024! Înscrie-te din timp, locurile se ocupă repede. 🙂

Fiecare participant își va defini proiectul personal de design de obiect pe o temă dată, care la finalul cursului se va concretiza într-un set de obiecte ceramice: vei crea de la zero un set format dintr-o o cană și un bol, folosind tehnica ridicării la mână și parcurgând toate etapele de creație până la obiectul finit. Toate materialele & instrumentarul sunt incluse. La fel și cafeaua, și croissantele. 🙂

Cursul nostru de ceramică este singurul training de la noi (da, îndrăznim să o spunem) care te învață tehnica modelării într-un curs complet, de la A la Z, căruia îi dedicăm timpul necesar, astfel încât tu să poți pleca la final cu informații complete.

Foarte important: cursul are o baza teoretică temeinică, de obicei neglijată în alte contexte de învățare, astfel încât tu să pornești la drum și cu un suport de curs gata de tipărit. Cursul nostru își propune ca la final tu să pleci cu resursele care să te ajute să poți pune bazele propriului tău atelier!

Află mai multe și înscrie-te aici sau dă-ne un semn la contact@creativelearning.ro, pentru a afla mai multe detalii.

Este cursul de ceramică pentru tine?

Cursul este adresat celor pasionați de ceramică și de designul de obiect, care vor să învețe tehnici de lucru, modelare, tipuri de materiale și să descopere versatilitatea materialului ceramic, dar și celor care își propun să aprofundeze acest domeniu și să își transforme pasiunea într-un nou job creativ.

“Ceramica e magică! Să pornești de la un pumn de pământ și să creezi din el un obiect care îți aparține cu totul, atingere cu atingere, e greu de descris ca senzație sau satisfacție. E o călătorie care poate fi cale către multe descoperiri interioare. Ceramica m-a învățat să îmbrățișez imperfecțiunea și să dau drumul fricii de pierdere a controlului. A fost unul dintre momentele în care am învățat că absența lui nu este întotdeauna un lucru rău” – așa începe artista ceramistă Andreea Badragan să le povestească cursanților despre ce înseamnă ceramica de studio.

Cum se va desfășura?

Fiecare participant își va defini proiectul personal de design de obiect pe o temă dată, care la finalul cursului se va concretiza într-un set de obiecte de ceramică utilitară: vei crea de la zero un set format dintr-o o cană și un bol, folosind tehnica ridicării la mână și parcurgând toate etapele de creație. Consultă programa cursului aici.

Andreea Badragan, trainerul cursului, în studio, în timpul procesului de creație.

Cursul îi trece pe cursanți prin detaliile creației obiectelor de ceramică contemporană și se axează atât pe dobândirea unor cunoștințe de tehnologie ceramică esențiale la începutul drumului în acest domeniu (pe care le vor primi la finalul cursului și în format electronic), cât și pe aplicarea acestora în cadrul procesului de creație a obiectelor ceramice.

Când are loc cursul?

Workshop 1: Sâmbătă, 5 octombrie | 10.00 – 14.00
Workshop 2: Joi, 10 octombrie | 18.00 – 21.00
Workshop 3: Joi, 17 octombrie | 19.00 – 20.30

➤ Grupa este una restrânsă, de maximum 12 cursanți, iar cursul se va desfășura în București, într-un cadru care invită la soluții creative. 🙂

➤ PROMO: înscrie-te cât mai curând și poți beneficia de 10% reducere pentru plata integrală sau chiar de 20% reducere, dacă te înscrii cu un prieten/o prietenă.

Află detalii și înscrie-te la curs AICI.

➤ Dacă ai întrebăricontact@creativelearning.ro

După două sesiuni de lucru și două arderi în cuptorul de ceramică,
iată și obiectele finale 🙂

Meet Andreea Badragan, trainerul cursului

Andreea Badragan este artist ceramist, cu studii în arte, psihologie, resurse umane și chiar informatică. Un mix de abilități care te-ar putea surprinde, nu-i așa? Andreei îi place să exploreze tot felul de domenii, să deprindă lucruri noi și practice, foarte utile de altfel atunci când antreprenoriatul creativ îți lansează diverse provocări.

Este absolventa Facultății de Arte Decorative și Design (Universitatea de Arte București) – secția Ceramică, urmând apoi și masteratul în cadrul aceleiași secții. În 2014 și 2016, a participat la workshop-uri de aderi experimentale în domeniul ceramicii, conduse de artista Linda Styles, în Italia.

În 2009, Andreea și-a lansat propriul studio de ceramică, Glorybox, iar în 2018, alături de designerul de bijuterie Florin Chiuță, a co-fondat atelierul Joined By Fire, “cel mai de suflet proiect al meu, loc în care îmi găsesc inspirația, bucuria pentru ceea ce fac și în care vă aștept cu drag”, ne spune Andreea, zâmbind. Duo-ul creativ modelează universuri întregi în ceramică, argint și alte combinații inovatoare, colecții prinse în povești pline de empatie, care își creează propria estetică și compun împreună un spectacol artistic.

Creațiile sale se bucură de o foarte mare apreciere – acesta este feedback-ul prezenței lor la multe ediții ale evenimentului Made in RO – Concentrat fin de design contemporan, dar și la alte evenimente dedicate ceramicii și designului de obiect.

Citește mai multe despre Andreea aici.

Te așteptăm cu drag la curs: încă mai poți prinde un loc!
Află detalii și înscrie-te aici.

Fotografii: prin Creative Learning

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed