Interbelic Victoria te transportă într-un bar new-yorghez din anii ’20-’30, în vremea Prohibiției

Interbelic-ul din Centru Vechi s-a mutat pe Calea Victoriei, la numărul 17. Va trebui să te asiguri că ai nimerit ușa, pentru că, asemenea barurilor cu intrări secrete din New York-ul anilor ’20-’30, intrarea nu e foarte evident semnalizată. Dar de cum intri, ești transportat în scenariul jazzy misterios al filmelor cu gangsteri, ce-și sorb whiskey-ul într-un “lux” ușor decadent și foarte scenografic.

Interbelic Victoria - Designist (4)Pentru instalația de deasupra barului au fost folosite 439 de becuri!
Interbelic Victoria - Designist (5)

Ai crede că pe Tolix-ul de la bar se va așeza un De Niro tânăr, cu gașca din Once Upon a Time in America, sau un Gatsby super dichisit își va face intrarea de după cortină. Amenajarea este semnată Lama Arhitectura – Dan Enache, Călin Radu, Radu Nenita. Tot ei sunt cei care semnează decorul Origo, dar și terasa Control, două dintre locurile de pe traseul nostru urban săptămânal.

Interbelic Victoria - Designist (1) Bicicletele din spațiu aparțin proprietarului și membrilor echipei Interbelic. În plus, ne povestește Dan Enache, împreună cu colegul Călin Radu (Lama Arhitectura) au 15 biciclete, prin urmare îi bucură prezența lor în decorul barului. Mai ales că îl completează cu un aer degajat urban.Interbelic Victoria - Designist (3)

Interbelic Victoria - Designist (21)Pe locul Interbelic Victoria se afla un restaurant japonez, iar prima intervenție în spațiu a fost decopertarea masivă:

“Am găsit un fost restaurant cu specific japonez, plin de gips-carton şi alte elemente care sufocau. Am încercat să curăţăm cât mai mult şi să lăsăm la vedere spaţiul iniţial: am decopertat plafonul, am descoperit grinzile metalice – parte din structura clădirii, am finisat pardoseala cu şapă elicopterizată şi am mers pe compartimentări minime între bucătărie, băi, spaţii anexe”, ne-a povestit arh. Dan Enache.

Interbelic Victoria - Designist (7)

Interbelic Victoria - Designist (8) Interbelic Victoria - Designist (12)Pian suspendat, doar nu se putea bar jazzy fără pian.
Interbelic Victoria - Designist (18)

Luminile calde, de atmosferă, ale becurilor Edison (cu cablu textil împletit) se proiectează pe suprafețele din alamă ale stâlpilor și barului. Cortina, canapelele din velur verde, lemnul meselor în contrast cu suprafețele de metal și beton aparent compun o ambianță de underground spectacular. Cu o ușoară tentă de cabaret… alternativ.

Interbelic Victoria - Designist (6) Instalația de plante suspendate a fost ideea beneficiarului: ne duce cu gândul la ploaia de șampanie sau confetti de la petrecerile somptuoase ale anilor ’30.Interbelic Victoria - Designist (13)Manechinele-lampadare, semnate Lama Arhitectura, punctează legătura cu adresa istorică: faimosul magazin Victoria.

Interbelic Victoria - Designist (14) Interbelic Victoria - Designist (23)

Strălucirile alamei sunt temperate de materialele brute, de moliciunea cortinei și a canapelelor, de plantele care se revarsă din tavan. Ni se pare locul ideal pentru petreceri, foarte versatil și foarte… conspirativ. 🙂

Interbelic Victoria - Designist (24)Culoarul ce leagă spațiile, îmbrăcat în metal. Toate elementele din metal (alamă pentru stâlpi și bar; tablă de oțel pentru băi, șina cortinei, scară) sunt realizate de Ovidiu Popan (Vertigo Design).

Interbelic Victoria - Designist (17)Interbelic Victoria - Designist (9) Interbelic Victoria - Designist (11)

Pentru noi, următoarea destinație a săptămânii e clară. Vrem să ne simțim ca și cum am nimeri în mijlocul unei petreceri interzise. 🙂

Fotografii: Radu Malașincu

4 Comments

  1. L M

    atata timp cat nu sunt in stare sa-si faca un site care sa si functioneze …

  2. Zeeny

    Fost aseara, dupa ce vazut articolul de mai sus. Decorul e excelent, bicicletele de la intrare sunt discrepante in context, mai ales plasate sub pianul cu coada. Sau poate era o parcare adhoc a biclelor angajatilor?

    Preturi mari (24 de lei un cocktail, gustos si prezentat fain), clientela 30+. Expat friendly, atmosfera buna, muzica la un acceptabil, cel putin in prima parte a serii.

  3. Zeeny

    *nivel. Un nivel acceptabil.

  4. :)

    oare pe unde e new yorgul asta?

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed