Buhaus: când o mică bufniță de apartament primește o căsuță de la Bogdan Moga

Povestea începe așa: o bufniță mică de pădure a fost găsită de doi oameni frumoși care au salvat-o și au adus-o acasă: în apartamentul lor din București. Numai că bufnița noastră simțea și ea nevoia unui cuib doar al ei. Aici intervine în poveste Bogdan Moga, prietenul lor, și designerul despre care ți-am povestit deja pe Designist: Bogdan a creat Beacon – un corp de iluminat premiat în Italia.

Buhaus - Bogdan Moga - Designist (4)

Brief-ul pentru Bogdan a fost clar: o căsuță pentru Buha cea mică. Iar după o lună Buhaus era gata.

“Când pregăteam proiectul am trecut prin mai multe variante, până am ajuns la ideea de a adăposti buha într-o altă buhă. Stilizată, curată, şi cu un dram de personalitate. Am renunţat la abstracţiunile iniţiale pentru că nu mai vedeam altceva. Trebuia să fie şi practică şi atunci a apărut bârna de aterizare.”, povestește Bogdan.

Buhaus - Bogdan Moga - Designist (1)

O căsuță designish pentru o bufniță urbană semnată de un creativ român chiar nu am mai văzut! În plus, Buhaus (recunoaștem că i-am spus și Bauhaus) arată impecabil: e smart, practică, cool, discretă, ușoară. Că tot se poartă imprimeurile grafice, scandinave cu bufnițe mari și mici în decor – Buhaus pur și simplu pune în centru the real thing! 🙂

Buhaus - Bogdan Moga - Designist (2)

Cum a fost creată? Dintr-un compozit de materiale, în principal 3 tipuri de hârtie, ipsos și diferiți adezivi. Bogdan ne explică procesul:

“Este surprinzător de solidă pentru un papier mâché, şi uşoară. Întâi am construit mulajul din polistiren expandat, apoi am adăugat strat după strat de hârtie şi ipsos. După ce am întărit cu lemn pentru susţinere, am adăugat bârna şi capacul din spate. Apoi am vopsit totul cu vopsea pe bază de apă, non-toxică. Şi pentru că voiam ca fiinţa să se simtă că acasă, am folosit bucăţi de scoarţă de copac pentru aşternut.”

Buhaus - Bogdan Moga - Designist (5)

Iată mai jos și filmulețul creației lui Buhaus. L-am urmărit curioși tare nu doar de etapele designului, ci și ca să o zărim la ea acasă pe Buha cea mică:

Mai multe despre lucrările și proiectele lui Bogdan Moga, designer și art director, aici.

One Comment

  1. […] Povestea lui Buhaus, căsuța made in RO, o citești aici. […]

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed