Boutique hoteluri în care exteriorul se ia de mână cu interiorul, pentru (încă) o vară cu design

Nu-i așa că vremea și lentoarea lunii august te duc cu gândul la o perpetuă vacanță? Pe noi, cu siguranță, DA! Să zăbovim într-un hamac, fără responsabilități, să ne bucurăm de briza mării, să stăm pe o terasă înverzită, să nu ne grăbim nicăieri, chiar să ne plictisim puțin între două reprize de citit și două de înotat :). Cu acest gând am pornit la drum, când am pus la cale lista de boutique hoteluri de mai jos: toate sunt așezate în locuri senzaționale, cu panorame care te hipnotizează și te îmbie să profiți mai degrabă de afară decât de înăuntru. Și interioarele arată fabulos, cum altfel? 🙂 Vacanță de designist, îți urăm!

1. Cas Xorc (Mallorca, Spania) – Grădina chill-out-uluiboutiqueCurbe strânse ca o agrafă, dealuri care te împing în văi și te ridică iar și un drum denivelat – acestea sunt coordonatele călătoriei provocatoare spre Cas Xorc. Dar nu o să dureze mult până când o să îți primești și recompensa: la jumătatea distanței dintre localitățile Sóller și Port de Sóller, ascunsă printre munți și împrejmuită de o grădină terasată și umbroasă, te așteaptă o moară din secolul al XVIII-lea preschimbată în boutique hotel.

boutiqueE liniște, cât să te scufunzi de-a dreptul în relaxare, dar dacă preferi mai degrabă marea, să știi că o găsești la doar 10 minute distanță, iar în Palma de Mallorca ajungi cu mașina în mai puțin de trei sferturi de oră.

boutiqueInteriorul este guvernat de farmecul rustic-chic, cu ziduri de piatră și podele îmbrăcate în plăci ceramice tradiționale. Fiecare dintre cele 15 camere este decorată în propriul stil, dar aerul boem se păstrează peste tot, iar zonele de chill-out sunt risipite prin întregul hotel.

2. Hotel Adriatic (Rovinj, Istria, Croația) – “Bună dimineața!”, din port

BoutiqueboutiqueDacă ai visat vreodată o casă care să se oglindească în apă și să te relaxezi după-amiaza privind vasele cum acostează în port, Hotel Adriatic o să-ți placă sigur. Se află în preajma portului, la marginea centrului vechi al orașului croat Rovinj, plin de clădiri pastelate, de galerii de artă și de restaurante unde poți face o cură de fructe de mare. Nici plaja nu e departe – ajungi la Mulini în 15 minute -, iar vasele-taxi te duc rapid spre insula St. Katarina.

boutiqueÎn cele 18 apartamente, cu dimensiuni și compartimentări diferite, azuriul mării e contracarat de alb, negru și gri. O să vezi multă marmură și plăci mozaicate, tavane înalte, cornișe retro-chic și iluminare subtilă. O amenajare contemporană și funcțională, fără artificii, dar care emană liniște și îți oferă confortul suprem.

3. La Casa del Califa (Cádiz, Spania) – Vacanță cu influențe maure

În pitorescul orășel andaluz Vejer de la Frontera (unde am fost și noi acum vreo doi ani), terasele se înfig în panta dealului și coboară până în Plaza de España, în centrul orașului. Tot aici găsești și La Casa del Califa, împânzită de artefacte andaluze și nord-africane și punctul de pornire perfect al periplului spre plajele și munții provinciei Cádiz.

boutiquePlaza de España – puțin maură, puțin exotică, puțin contemporană. 

boutiqueLa Casa del Califa are o moștenire uriașă: este împărțită în 10 case diferite construite în ultimii 500 de ani, iar partea centrală datează din secolul al XVI-lea, când era folosită ca hambar. Ai de ales dintre 20 de camere amenajate diferit, dar păstrând tușele maure, de la apartamente cu două camere la uriașul penthouse african.

boutique4. Monaci delle Terre Nerre (Sicilia, Italia) – 100% în natură

boutiquePante fertile, de pe care se ițește viță de vie, și terase din piatră, și spirit de aventură și sol vulcanic specific Muntelui Etna – boutique hotelul Monaci delle Terre Nerre le bifează pe toate. Îl găsești la jumătatea distanței dintre Taormina și Catania, plasat perfect fie că plănuiești o vacanță la malul mării, fie că preferi excursii ghidate în zona craterului Etnei.

boutiqueSincer, printre excursii și înot, noi ne-am rezerva și o după-amiază de lenevit în baldachinul din grădina hotelului. 

boutiqueClădirea principală a acestui boutique hotel este una dintre vechile palmento-uri siciliene – pivnițe săpate în bazine de piatră, astăzi restaurate cu atenție și materiale tradiționale, ca lemnul de castan, cocciopesto (mortar și terracotta) și piatra vulcanică nefinisată. Dintre cele 13 camere, doar câteva fac pasul spre modernitate, cu nuanțe proaspete și strălucitoare și decorațiuni contemporane. Îți recomandăm apartamentele “Dependance” – prima imagine pe care o vei avea când te trezești dimineața este a grădinii și livezii hotelului, cu plante atent etichetate.

boutiqueCamerele nu au nici televizor, nici telefon pentru că își asumă cu seriozitate experiența întoarcerii spre natură. Nu degeaba Monaci delle Terre Nerre este unul dintre singurele trei hoteluri siciliene certificate Eco-Bio.

5. Pensão Agricola (Algarve, Portugalia) – Tihna bucolicului

boutiqueIeși din zumzăiala aeroportului Faro, sari în mașină și doar 40 de minute mai târziu nu mai găsești loc pentru tehnologie și agitație: bucolicul și seninul Algarve se întinde în fața ta. Iar ascuns pe un drum prăfos de țară te așteaptă micul boutique hotel Pensão Agricola, printre măslini. E tihnit și sunt șanse mici să ajungă la tine vreun zgomot neașteptat când îți bei cafeaua, cu un pahar de apă rece alături, poate doar vreun nechezat al măgarului Ernesto, una dintre gazde. 🙂

boutiqueUn pui de somn la umbra măslinului – check!

boutique

Pensão Agricola are doar 6 dormitoare – 3 dintre ele se află într-o casă din anii 1920. Autentice și proaspete, cu pereți albi, acoperiș din stuf și piese de mobilier rustice și nepretențioase, camerele se încadrează perfect în povestea vechii ferme. Unde mai pui că ferestrele dau spre terasa plină cu plante aromatice, cât să-ți aducă aminte că vara trebuie petrecută în aer liber.

boutique6. Ammos Hotel (Creta, Grecia) – Locul de joacă de la mare

boutiqueLa doar 5 km distanță de Chania și casele ei pastelate, privind de la înălțime un golf uriaș și nisipiu, este Ammos Hotel, una dintre propunerile noastre pentru vacanța din Grecia de vara asta. Dacă vrei să mai variezi priveliștea după o zi întreagă petrecută pe nisip (oaspeții hotelului au la dispoziție o fâșie de plajă așezată strategic așa încât să profiți la maximum de apus), poți cere una dintre cele câteva camere cu deschidere spre grădina Ammos.

boutiqueNoi insistăm, totuși, pentru panorama plajei. Într-o zi cu puțin vânt, parcă auzim deja valurile spărgându-se de mal în timp ce ne bem cafeaua.

boutiqueLa interior, Ammos este o adevărată galerie de design contemporan – restaurantul este punctat de scaune colorate semnate de Faye Toogood și Adam Goodrum, potrivite într-o dezordine perfectă. În camere și în lobby găsești canapele cu pernuțe Marimekko pestrițe și taburete africane din lemn. Peste tot, pete de culoare, modele și texturi diferite, un fel de spațiu de joacă pentru adulți 🙂 .

boutiquePentru mese care nu se tem să nu se asorteze 🙂 .

7. Stamou Hotel (Zagora, Pelion, Grecia) – Vacanță olimpiană

boutiqueNu știm cât de pasionați de design erau zeii olimpieni, dar, potrivit legendei, Pelion este muntele unde se retrăgeau pe timp de vară. E un argument suficient de bun ca să poposești la boutique hotelul Stamou? 🙂 Îl găsești în Zagora, cel mai mare dintre cele 24 de sătuce de munte ale Pelionului, este clădit din piatră și înconjurat de o grădină de pini unde te sfătuim să zăbovești până târziu în noapte pe șezlonguri ca să te bucuri de liniște.

boutiqueCamerele sunt decorate diferit, cu respect pentru moștenirea de mai bine de 200 de ani a conacului recent renovat.

Bonus 🙂

The Silversands (Grenada, Caraibe)

Sfârșim traseul hotelurilor dreamy cu un plan pentru vara viitoare: o călătorie în Grenada, Caraibe 🙂 . Nu doar pentru un meci de fotbal improvizat pe fabuloasa plajă Grand Anse, ci și pentru The Silversands, care va fi deschis în 2018. Și autentic, și fresh, și luxos, dar mai ales cu plaja și marea la picioare.

boutique Fotografii: prin site-urile boutique hotelurilor prezentate

2 Comments

  1. Ce minunății! Timp și bani să fie să putem trăi într-o continuă relaxare și desfătare 🙂

  2. Superb! Nu ca nu as avea mereu chef de vacanta, dar acum cu atat mai mult! 😀

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed