Atenție la candy bar! Va face diferența în experiența evenimentului pe care-l pregătești.
Mergem cu toții la evenimente, la petreceri și, în general, încercăm să nu plecăm până nu apare sau până nu degustăm candy bar-ul. 😉 Acela e momentul descoperirii unui gust nou, strecurării cărții de vizită în poșetă pentru că ți-au plăcut atât de mult prăjiturelele, încât vrei să mai comanzi și când trec pietenii în vizită, sau la birou, sau la ziua ta… Brownies cu ciocolată, de la House of Cookies Iar dacă e să fim sinceri până la capăt și să vorbim de cel mai dezamăgitor moment ce poate apărea în fața candy bar-ului, ei bine e momentul acela în care formele sofisticate și, de multe ori, foarte colorate nu au drept corespondent un gust la fel de intens. Sau, dacă vreți, nu la fel de preocupat de impactul asupra papilelor noastre gustative: pe scurt, nu simți acea calitate pe care o ții minte. Vă ferim de așteptările frustrate și vi-i recomandăm cu căldură (și mai ales cu poftă) pe House Of Cookies, prietenii noștri din Banu Manta nr. 6 care de mai bine de un an ne îndulcesc sau aduc sarea-n bucate la cursurile designist Creative Learning. Apropo de tendința pe care am remarcat-o în ultimii ani, și anume cea a dulciurilor ușor prea colorate ca să treacă drept sănătoase, i-am întrebat pe Felicia, Dana și Marius, creatorii House of Cookies (ți-am povestit pe larg despre cum au creat cofetăria designish aici) cum reușesc ei să aducă clientul pe drumul cel sănătos. Și asta pentru că știm că, de fiecare dată când am comandat de la ei, am simțit ingredientele naturale și nu gustul fad al coloranților sau pastei de zahăr în exces.
Și totuși, ce ponturi naturale folosesc ei astfel încât candy bar-ul să fie cât se poate de atractiv și să atragă și ochii celor obișnuiți cu… multă culoare?
Candy bar-ul pentru Forbes Life Tot pentru a păstra “naturalul” în doze cât mai mari, echipa House of Cookies ne-a recomandat să alegem torturi naked sau seminaked. Inițial, nu am înțeles despre ce e vorba și de ce le spun așa :), însă am realizat apoi că sunt dezbrăcate de straturi de pastă de zahăr sau alte învelișuri ce ascund compoziția:
Ne-am lovit, de-a lungul timpului și al petrecerilor, de torturi prost montate (îți dădeai seama când venea momentul decisiv al tăierii și servirii – compoziția se sfărâma deloc estetic), camuflate însă sub haina colorată ori sofisticată. Așa că ne-a prins tare bine acest pont, ca să evităm of-uri înăbușite înainte de servire. Naked Cake, cu flori – preferatul nostru! Să zicem că acum pregătești un eveniment și “răsfoiești” virtual albume care mai de care mai apetisante. Oricât de fidel ți-am descrie noi sau altcineva experiența candy bar-ului preferat, trebuie mai întâi să guști. Proba supremă (și atât de plăcută!) va fi organizată special pentru tine. House of Cookies chiar ne-au povestit cum și pentru ei feedback-ul degustării e o experiență în sine, foarte faină:
Seminaked Cake, cu fructe și… buburuze. Nu te gândi că ți se va apleca de la atâta dulce. Îți recomandăm, din experiență, ca food bar-ul să aibă măcar unul sau două preparate sărate. Fie că e vorba de masa pentru aniversarea ta sau pregătești evenimentul clientului. 😉 Și e atât de bine când găsești totul în același loc!
Un exemplu de dulce & sărat, by House of Cookies, la unul dintre cursurile Creative Learning. Rulourile cu brânză și spanac sunt geniale! Ce mai ai de bifat pentru evenimentul tău? Timing-ul. Cum probabil ți-ai dat seama, vorbim de o echipă mică și pasionată, ce lucrează în special pe comandă, de la croirea ofertei personalizate pentru evenimentul tău, până la transport și set-up-ul food bar-ului. Așadar, dacă pentru ocazii mai restrânse îi poți suna doar cu câteva zile înainte, pentru conferința amplă de la birou sau nunta ta, e bine să le dai un răgaz de câteva săptămâni pentru pregătire:
Care sunt dulciurile care se termină primele din candy-bar? Sau din categoria: musai de pus pe listă sau ce să nu ratezi la masă. 🙂
Nu puteam să nu-i întrebăm de provocările prin care au trecut pentru a se ridica la așteptările clienților. Așa am aflat de tortul cu tema “Flori de câmp”, care a fost pictat manual (!), de cele nu mai puțin de 150 de elemente de decor ale produselor, care au ilustrat tema “magie” pentru un eveniment corporate; de crearea unei scenografii destul de complexe pentru un candy-bar cu tematica “rustic”; sau de explozia de culoare prin fruit-bar-urile însoţite de fântâna de ciocolată… Iar dacă nu te pregătești pentru niciun eveniment, dar vrei pur și simplu să guști bunătățile House of Cookies, treci pe la ei pe la concept store-ul dulce sau comandă-ți câteva acasă. Dacă treci poți lua cu tine prăjiturele deja ambalate, care pot călători sute de kilometri. Iată povestea noastră preferată de pe pagina lor de facebook: Deschide uşa brusc şi intră agitat. “Vă rog să mă ajutaţi cu un cadou dulce, care să reziste unui zbor cu avionul de câteva ore.” A fost suficient un biscuițel cu lavandă pentru a-l linişti şi convinge că este în locul potrivit.
Acestea fiind spuse, înghițim în sec și abia așteptăm următorul curs, Textil: design de obiect, unde tot de la House of Cookies am comandat bunătăți pentru noi și pentru voi. 🙂 Pofte fine să aveți! Fotografii: prin House of Cookies |