Dancing Frames: proiectul Dancing City va fi instalat la Aiurart

Chiar şi pentru cei familiari cu proiectele regizoarei Carmen Lidia Vidu, Dancing City a fost o surpriză minunată – o nebunie frumoasă, în paşi de dans prin pieţele, pe trotuarele sau acoperişurile oraşelor Bucureşti, Braşov, Cluj, Timişoara. Toate încărcate cultural şi redescoperite acum prin dans într-un proiect foto-video realizat de Carmen împreună cu fotograful Dani Ioniţă şi sprijinit de Redd’s.

Dancing City, cu dansatoarea Ramona Bărbulescu, Bucureşti

Paul Duncă dansând la Omnivore’s Dilemma, Bucureşti

Ioana Marchidan şi Istvan Teglas, Bucureşti. Pe site-ul proiectului puteţi vedea şi cele două filme rezultate şi mai multe fotografii incredibile din oraşele în care s-a dansat.

De la postarea filmuleţului teaser am urmărit să vedem ce fotografii mai apar, ne încânta ideea spaţiului urban încărcat acum de mişcările unor oameni care dansează la propriu în parcările şi pe străzile lui, într-un scenariu visător de real. Şi ne bucuram că banalul cotidian respiră animat de alte vibraţii.

Braşovul a fost şi el un Dancing City

În Cluj s-a dansat pe acoperiş

Dancing City, Timişoara

Acum proiectul ajuns la final va fi montat sub forma unor instalaţii audiovizuale, interactive în spaţiul galeriei Aiurart (strada Lirei nr. 21) de arhitectul Justin Baroncea şi echipa sa de la POINT 4 Space Group. La Dancing Frames ne aşteaptă proiecţii, decupaje şi transpuneri ale imaginilor în medii dintre cele mai diverse: retroproiecţii pe voal ale dansatorilor, proiecţii pe apă ale imaginilor, o instalaţie interactivă cu mini-proiecţii ale dansatorilor pe care le putem combina şi reaşeza, dar şi o cameră multimedia în care pot fi urmărite cele două clipuri Dancing City şi mai multe episoade de making-of ale proiectului. Iată şi teaserul expoziţiei:

Evenimentul începe pe 29 august, la ora 19.00, iar instalaţiile vor putea fi văzute şi experimentate până pe 17 septembrie. Pentru că ne-a plăcut proiectul şi pentru că montarea sa se întâmplă sub forma unor instalaţii interactive şi proiectarea pe medii cum nu vezi foarte des prin galerii, vă recomandăm cu căldură să experimentaţi Dancing Frames la Aiurart. Ne vedem acolo!

Afişul Dancing Frames

Fotografii: Dani Ioniţă

2 Comments

  1. […] ajunși la vernisajul Dancing Frames, la Aiurart, am remarcat în încăperea noastră preferată (cum intri în stânga, unde stă […]

  2. […] din proiectul Dancing City, semnat Carmen Lidia […]

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed