Noutăți de la Maison&Objet 2014

Proaspăt întoarsă de la ediția din ianuarie a faimosului târg Maison& Objet, din Paris, Genoveva Hossu împărtășește cu noi noutățile. Tema acestei ediții a fost Elsewhere – an invitation to distant inner journeys. Guaranteed disorientation, reprezentată de trei expoziții: Landscape – Elizabeth LericheHeliotropic – Francois BernardBeyond – Vincent Gregoire. Despre fiecare dintre ele mai jos.

Maison&Objet 2014 - ianuarie - Designist (1)

În câteva cuvinte, ar descrie prima ediție 2014, în lumina temei centrale – Elsewhere, astfel: “O dorință de a pleca a căutătorilor spre o nouă hartă a lumii! O frumusețe bizară, impunător de ciudată”.

Maison&Objet 2014 - ianuarie - Designist (19)

Noi teritorii și influențe inedite: așa arată, de departe, Maison&Objet 2014. Singapore și Miami sunt destinațiile care urmează a fi lideri mondiali în designul interior. Tendințele se deplasează în spiritul descoperirii a noi orizonturi de creativitate, cu multiple expresivități și o viteză de dezvoltare uimitoare.

Maison&Objet 2014 - ianuarie - Designist (22)

Maison&Objet 2014 este o întoarcere la umanitate, o luntre între omenirea iubitoare de design, fluiditate și natural. Avem o deschidere a frontierelor în design, care depășește orice granițe teritoriale și ale gândirii, pășind cu încredere… elsewhere!

Maison&Objet 2014 - ianuarie - Designist (9)Fotografii din expoziția Landscape – Elizabeth Leriche

Maison&Objet 2014 - ianuarie - Designist (10)

Maison&Objet 2014 - ianuarie - Designist (12)

Landscape – Elizabeth Leriche

Globetrotters and nomads implică călătoria către noi orizonturi calme, contemplative, aproape de Pământ și într-o permanentă observație a emoțiilor. O dorință de a pleca a căutătorilor, spre o nouă hartă a lumii! O hartă, desenată cu experiențe și inovație, de acești exploratori avizi de bucuria de a trăi. O lume fluidă, cosmopolită, poetică.

Maison&Objet 2014 - ianuarie - Designist (11)

Maison&Objet 2014 - ianuarie - Designist (13)Expoziția Landscape

Maison&Objet 2014 - ianuarie - Designist (14)

Heliotropic – Francois Bernard

Soarele este cel care inspiră creația și punctul de referință. Este divin, artistic, meditativ sau agresiv, sexy și câteodată kitschy și excentric, pentru a da o nouă valență jocului. O tendință irezistibil de fierbinte!

Maison&Objet 2014 ianuarie - Designist (1) Maison&Objet 2014 ianuarie - Designist (2) Maison&Objet 2014 ianuarie - Designist (3)

Maison&Objet 2014 - ianuarie - Designist (6) Maison&Objet 2014 - ianuarie - Designist (7) Maison&Objet 2014 - ianuarie - Designist (8)

Beyond – Vincent Gregoire

Iată inovația! Ca o călătorie spre exploatarea lumilor care vor veni, avem o plonjare către necunoscut, un cabinet de curiozități contemporan, un drum spre noi frontiere, bizar și misterios. De la plonjarea în necunoscutele adâncuri ale apelor, până în abisul extrem spațial, se caută noi înțelesuri. Astfel că, o frumusețe bizară, impunător de ciudată se deschide în calea creației.

Maison&Objet 2014 - ianuarie - Designist (3) Maison&Objet 2014 - ianuarie - Designist (4) Maison&Objet 2014 - ianuarie - Designist (5)

Dincolo de direcțiile revoluționare, chiar dacă se anunța a fi o expoziție creativă, în care limitele să fie împinse cât mai sus, mulți expozanții au preferat să fie modești în exprimare. Dar, zona fierbinte a tărâmului Elsewhere a fost punctul de atracție și, pe bună dreptate, exprimările designerilor, aici, au fost la înălțimea așteptărilor.

Anul acesta Cobra Art a reușit, din nou, să mă acapareze cu stilul neconvențional și foarte expresiv. Lucrările lor se regăseau perfect în temele propuse: Nomad, Viitor și Heliotropic.

Maison&Objet 2014 - ianuarie - Designist (20) Maison&Objet 2014 - ianuarie - Designist (21)

Puțină relaxare nu strică! Cred că la asta s-au gândit organizatorii când au făcut sala de conferințe cu șezlonguri relaxante, au introdus cabine de masaj și o rulotă roz, pentru doamnele care au uitat să-și facă manichiura. În tumultul “luptelor seculare“ cu trendurile, aceste zone au fost binevenite. Au adus un zâmbet, o pauză și bună-dispoziție.

Maison&Objet 2014 - ianuarie - Designist (15) Maison&Objet 2014 - ianuarie - Designist (16)

Maison&Objet continuă să fie pentru mine o experiență pe care o recomand cu căldură, un loc unde găsești sursele de specialitate, unde poți interacționa efectiv cu trendurile; să le simți, să le înțelegi, să vezi ce ți se potrivește și cum poți valorifica apoi tendințele în proiectele tale.

Maison&Objet 2014 - ianuarie - Designist (2) Maison&Objet 2014 - ianuarie - Designist (17) Maison&Objet 2014 - ianuarie - Designist (18)

“O călătorie de o mie de pași începe cu primul pas”, spunea Lao Tzu, așa că, nu ezita și rezervă-ți un loc pentru expoziția din toamnă, iar viaţa ta va prinde culoare!

Genoveva Hossu Designist Guest writers
Genoveva Hossu este fondator & managing partner Primera Interiors și guest writer DESIGNIST.

Fotografii: Genoveva Hossu

3 Comments

  1. Every weekend i used to visit this site, for the reason that i wish
    for enjoyment, for the reason that this this web page conations genuinely fastidious funny information too.

  2. of course like your web site but you need to test the spelling on several of your posts.

    A number of them are rife with spelling problems and I find it very troublesome to inform the truth on the other
    hand I’ll certainly come back again.

  3. Decoratiuni absolut superbe

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed