Recipiente pentru bucătărie sub forma ciupercilor albe, românești

După Romanian Design Week, la început de iunie, am făcut un top la proiectelor de design care ne-au plăcut. Așa cum vă spuneam și atunci, cea mai consistentă lansare a fost cea a brandului Ubikubi (designer Dragoș Motica). Cele mai simpatice obiecte ni s-au părut ciupercuțele ceramice cu rol de recipiente pentru bucătărie. Iată că, la început de septembrie, ciupercuțele Albe sunt lansate oficial, cu fotografii și un film de prezentare nou-nouțe. Iar noi visăm să le avem la un moment dat în bucătărie: pentru design și experiența de a le mânui pentru o gustare… cu semnătură.

Kitchen containers Axo

cruet stand front 20Albe - UbiKubi - Designist

De ce Albe?

Să culegi ciuperci după o zi ploioasă este un obicei vechi al oamenilor din zonele rurale apropiate pădurilor. Ciupercile au nume particulare, legate de zonele în care cresc. Unele dintre nume sunt chiar amuzante, iar Ubikubi a decis să le păstreze şi să le traducă în engleză. Pe lângă traducerea numelui este folosită şi denumirea în limba latină (pentru cunoscători).

Formele şi dimensiunile sunt în concordanţă cu scopul final al “Albelor”, unele pot fi folosite pe post de recipiente, altele ca oliviere sau solniţe. Există două variante de suport: pentru un set de 4 sau 5 ciuperci.

Toate formele ceramice sunt turnate în forme speciale de gips, pentru porţelan. Capacele sunt fabricate din plută, în diferite grosimi şi forme, iar tăviţele speciale sunt din lemn de fag.

1Albe - UbiKubi - Designist boletus badius agaricius avensis 4Albe - UbiKubi - Designist macrolepiota procera 6Albe - UbiKubi - Designist boletus aereus 8Albe - UbiKubi - Designist 9Albe - UbiKubi - Designist boletus scaber boletus edulis 12Albe - UbiKubi - Designist buletus luridus

14Albe - UbiKubi - DesignistVideo-ul noii colecții Albe:

Voi câte ciupercuțe ați aduce în bucătărie?

lepiota naucina 16Albe - UbiKubi - Designist 17Albe - UbiKubi - Designist amanita caersarea conceptual sketch

Le găsești pe ubikubi.ro.

Weekend savuros să aveți!

front-picture4

Fotografii: prin Ubikubi

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed