Trei studenți timișoreni reprezintă România în semifinalele concursului internațional Electrolux Design Lab

In data de 12 august incep semifinalele concursului international Electrolux Design Lab, iar cei trei tineri romani care calificati in aceasta etapa au nevoie de cat mai multe voturi. Perioada de votare dureaza pana pe 15 octombrie, iar autorul celui mai votat proiect va castiga premiul „People’s Choice Winner”, care consta in 1.000 de euro.

Toti cei care voteaza proiectele tinerilor designeri romani vor intra automat in cursa pentru o excursie la Paris, la evenimentul din noiembrie, in cadrul caruia va fi desemnat castigatorul competitiei Electrolux Design Lab 2014.

In semifinale, romanii concureaza cu proiecte din intreaga lume, urmand ca juriul international Electrolux sa selecteze cei 6 finalisti ai competitiei. Cerinta pentru aceasta etapa a fost sa dezvolte o fotografie care sa comunice latura umana a conceptelor propuse de ei, sa explice care a fost inspiratia ce a stat la baza ideilor lor si care cred ca vor fi consecintele utilizarii proiectelor lor in viata de zi cu zi.

Cele trei concepte romanesti inscrise in semifinalele Electrolux Design Lab sunt:

  • Proiectul SET TO MIMIC al Sorinei Rasteanu, studenta a Universitatii de Vest din Timisoara, este un sistem inteligent care reproduce gusturile si mirosurile alimentelor la nivel senzorial si transmite aceasta informatie catre un microchip amplasat la nivelul capului. Acesta permite consumatorului sa simta gustul mancarii de care ii este pofta desi, de fapt, consuma alte alimente;

SET TO MIMIC - Sorina Rasteanu - Designist

  • Conceptul Instant Cleaning Glove al lui Stefan Bogdan, din cadrul Universitatii de Arte si Design din Timisoara, este un proiect ce imbina nanotehnologia, ultrasunetele si apa intr-o solutie rapida si eficienta de a elimina petele de pe haine, imediat ce acestea au aparut;

INSTANT CLEANING GLOVE - Stefan Bogdan - Designist

  • Conceptul GARDEN POD al lui Ovidiu Subtire, din cadrulUniversitatii de Vest din Timisoara, reprezinta o sera modulara ce creste plantele de la nivelul de rasad pana la fruct in doar 24 de ore, folosindu-se de deseurile alimentare organice pentru compost, lumina solara si umiditate. Destinat amplasarii pe exteriorul cladirilor, GARDEN POD transforma deseurile alimentare in resurse utile, calculand procentul de nutrienti de care are nevoie fiecare planta pe care o contine. GARDEN POD poate fi controlat cu ajutorul unei aplicatii mobile;

GARDEN POD - Ovidiu Subtire - Designist

Proiectele studentilor romani inscrise in aceasta noua etapa pot fi votate si vizualizate accesand www.electroluxdesignlab.com/2014/#applications si selectand Romania din lista de tari. Pentru inregistrarea unui vot, trebuie introduse adresa de email sau contul de Facebook. Pe adresa mentionata va fi trimis un email cu un link ce trebuie accesat, pentru validare.

Proiectele inscrise concureaza pentru premiul intai al Electrolux Design Lab, un internship platit, de sase luni, la un centru de design global Electrolux si 5.000 de euro. Premiul al doilea are o valoare de 3.000 de euro, iar premiul al treilea de 2.000 de euro.

Pentru informatii, acceseaza website-ul Electrolux Design Lab www.electroluxdesignlab.com

One Comment

  1. Andrei Maria

    Felicitari

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed