Un mozaic cât peretele vorbește despre simboluri și motive vechi

Cât de actual este pentru voi un perete de mozaic? Recunoaștem că, pentru noi, pattern-ul pe care alegi să-l redai spune totul. Una e să plachezi un perete cu mozaic monocrom, alta e să îmbini mai multe tipuri de materiale pentru o creație “a ta”.

Și când spunem a ta, chiar ne referim la o cu totul altă abordare, la o compoziție care vrei să prindă formă pe perete. Ajungem astfel la rădăcinile acestei arte, al cărei rol decorativ pleca de la crearea modelului, din cele mai vechi timpuri până la Gaudi și Raymond Isidore.

mozaic-copac-DesignistCopacul-vieții este numele pe care l-a primit acest model de mozaic cu care a fost placat un perete întreg din showroom-ul PIATRAONLINE. Cum a fost creat? Din marmură albă și neagră: este un proiect realizat manual de echipa PIATRAONLINE, care a durat o lună și jumătate! (asta datorită lucrării de amploare – a fost placată o suprafață foarte generoasă).

Mozaic-contemporan - DesignistFotoliul Swan, semnat Arne Jacobson, pe fundalul peretelui finisat cu mozaic alb-negru, din marmură, din showroom-ul PIATRAONLINE. Contrast puternic garantat!

Despre cât de contemporane sunt mozaicul și piatra naturală, în general, v-am vorbit deja pe larg aici. Deși copacul-vieții este un simbol vechi (prezent în foarte multe culturi și asociat cu înțelepciunea, puterea sau protecția), pentru că e redat atât de simplu și grafic, în alb și negru, devine actual. La “noutatea” lui contribuie și trendul actual al reinterpretării motivelor și simbolurilor tradiționale. Iar în tandem cu piese contemporane chiar va fi de impact.

Bineînțeles, poate nu e neapărat genul de abordare de integrat acasă – pentru că o astfel de compoziție cere spații ample: numai așa îi poți percepe efectul în decor. În cazul unui birou, al unei recepții sau hotel însă, un tablou personalizat din mozaic va face impresie și va spune ceva despre identitatea locului.

Designist - mozaic traditional

Mozaic tradițional. Iată cum un motiv tradițional bucovinean reinterpretat se transformă în elementul decorativ al peretelui tău! Echipa PIATRAONLINE a făcut această demonstrație în showroom. Practic, au creat un mozaic din mai multe materiale: marmură Dark Emperador, cu marmura Light Beige și borduri decorative din marmură.

Din procesul de creație și montaj:

bucovinean_art2

Mozaic-Piatra-Online-Designist-1 Bordură decorativă din mozaic (de marmură)

Reîntoarcerea la tradiții e în continuare una dintre liniile de forță ale designului interior și de obiect. Dacă găsești compozițiile de mai sus un pic prea complexe pentru personalizarea spațiului de acasă, tot în showroom-ul PIATRAONLINE am descoperit un alt tip de mozaic alb-negru, cu motive tradiționale. Și dacă vei crea doar un ștraif pe perete (asemenea unui brâu orizontal ori vertical), va arăta impresionant!

Mozaic-Piatra-Online-Designist-3

Vineri și sâmbătă, 21 și 22 noiembrie, sunt cele mai bune zile în care să mergi să vezi modelele de mozaic și piatră naturală din showroom-ul PIATRAONLINE. Pentru că pentru prima dată Black Friday vine și la PIATRAONLINE. Iar oferta de Black Friday continuă și pe 28 și 29 noiembrie.

În oferta campaniei intră 30 de produse, de la de ardezie flexibilă, despre care v-am povestit de curând aici (material creat cu o tehnologie germană, ce îi permite acestuia să devină ultra subțire și flexibil), la travertin (materialul cel mai popular pentru amenajarea băii), marmură, lavoare din piatră naturală dar și produse de curățare și întreținere pentru piatra naturală.

Black-Friday - Piatra Online - Designist

“Am alcătuit oferta în funcție de nevoile unui proiect mic sau mediu, dar am pregătit și discount-uri la produse folosite în proiecte complexe de amenajări, astfel încât să putem fi alături de toți clienții noștri. Mai mult, prin prelungirea programului în showroom, sâmbătă, încurajăm clienții să vină și să primească informații și recomandări direct de la echipa noastră de specialiști în piatră naturală. “, povestește Mariana Brădescu, co-fondator PIATRAONLINE.

Înscrie-te pe pagina www.piatraonline.ro/black-friday ca să afli primul care sunt produsele la preț promoțional! În plus, poți participa și la tombola organizată de Black Friday.

În perioada campaniei de Black Friday, vei putea cumpăra produsele online, de pe site-ul www.piatraonline.ro sau direct din showroom-ul PIATRAONLINE, din Aleea Teișani nr. 137 (toate detaliile de contact aici). Programul showroom-ului este prelungit – sâmbătă, echipa de specialiști în piatră naturală te așteaptă până la ora 19:00.

Fotografii: prin PIATRAONLINE

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed